Истанбул 10

• 56 345
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
Отварят се Simple Smile Тъкмо ги гледам!

# 706
  • Казанлък of all places
Ще се пътува до Истанбул със служебната кола. Разбрах, че се иска пълномощно на англ. или турски език + зелена карта.
Интересуват ме картите за магистралите и мостовете. Откъде да се купят, къде да се заредят?
Крайна спирка Бейуглу. Бгмепса ми дава маршрут през моста Ататюрк. И той ли е платен?
Ако има и нещо друго, което трябва да се направи, носи или плаща, моля да споделите.
Пълномощното -само на турски език. На английски никога не са ни го искали.
Карта се купува на гишето KGS  на входа на магистралата, да речем 50-тина километра след границата.
Бейолу - къде? Мостът "Ататюрк" не е платен.  Препоръка - заредете си възможно най-новата версия на GPS-а с карти, иначе е трудно.

# 707
И аз се завърнах, с Бохемия - много доволно! Всичко точно до минута, коректност, екскурзоводите на ниво, препоръчвам силно.
Ice Magic някой знае ли защо не работи? Във Форум ми обясниха, че не работел от 2 месеца. Иначе благодарение на напътствията ви освен организираните разходки си направихме и една самостоятелна привечер от Таксим по Истиклял през Галата до моста и беше разкошно по тъмно.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 11:21 от deian

# 708
Ще се пътува до Истанбул със служебната кола. Разбрах, че се иска пълномощно на англ. или турски език + зелена карта.
Интересуват ме картите за магистралите и мостовете. Откъде да се купят, къде да се заредят?
Крайна спирка Бейуглу. Бгмепса ми дава маршрут през моста Ататюрк. И той ли е платен?
Ако има и нещо друго, което трябва да се направи, носи или плаща, моля да споделите.
Пълномощното -само на турски език. На английски никога не са ни го искали.
Карта се купува на гишето KGS  на входа на магистралата, да речем 50-тина километра след границата.
Бейолу - къде? Мостът "Ататюрк" не е платен.  Препоръка - заредете си възможно най-новата версия на GPS-а с карти, иначе е трудно.

Благодаря Ангелина  bouquetТова е адресът: Asmalı Mescit Mh., Gen. Yazgan Sk 13, Beyoğlu, Турция Хотелът, не знам как се казва.

# 709
  • Казанлък of all places
Collage Pera Hotel се казва. Сподели после как е.

# 710
Забравих, че освен питането ми защо Ice Magic не работи, имам и още едно въпросче.
Бяха ни поръчали картички с някои актьори от "турските сериали", били се продавали там, така и не намерихме - някой виждал ли е и къде, може да е полезно за някого или за друг път.

# 711
здравейте момичета!Ще пътувам с кола до Истанбул и ме интересува колко са пътните такси ,въобще какво се заплаща като се влезе в Турция!Маршрута ми е Варна -Истанбул-летище Ататюрк.

# 712
  • Казанлък of all places
По този маршрут имате две плащания на отиване и едно на връщане . Двете плащания са на входа на магистралата и след това на т.нар. гишета малко след табелата на Истанбул.
Купете си карта КГС на входа на магистралата, заредете я с 20 лири и забравете за притесненията от тук нататък. Подозирам,че ще ви останат пари, но не знам дали можете да заредите по-малко от 20 лири.

# 713
Внимавайте с тези карти......Аз като екшън герой пак имах случка.
Вече писах, но пак ще повторя -
Цитат
Аз да си споделя моето произшествие с тези карти за магистралата. Имахме в нея пари. На пункта след Одрин си дръпнаха таксата, но на влизане в Истанбул стана драма. Вероятно не е достигнала сумата. Забибкаха онези нерваци отзад, един "любезен" човечец се втурна, грабна ни картата и отгоре на всичко си поиска 10 лири. Как да не му ги дадеш? Гюрлютията стана голяма. Както и да е, минахме.
А на връщане какво ще правим..... Нямате си представа какво търсене на карта падна и колко време пропиляхме. / повече, отколкото за търсенето на къщата на Фатмагюл/

# 714
Благодаря !И още един въпрос -смятаме на връщане от Анталия да наминем на стадион Тюрк Арена .На 7 юни е концерта на Мадона .Дали е далеко от историческата част на Истанбул,където ще ни е хотела?С колата дали ще се оправим или с метро?

# 715
  • Казанлък of all places
Стадионът е на майну свою , ако го гледаш от Султанахмет. От Шишли, където е , си е съвсем наблизо. Това е стадионът на Галатасарай, ако не греша и личния ми съвет е да си оставите колата някъде и да джиткате с метрото до и от там. По принцип в този район стават епични задръствания, а мога да си представя в деня на концерта какво ще е.

# 716
 Благодаря много,ще се възползвам от съветите ти! Да питам още - навсякъде чета за тази истанбулкарт-в нашия случай сме 2 възрастни 14г. и 4г.деца можем ли с една карта да сме!Важи ли и за метрото?

# 717
  • Казанлък of all places
Важи за метрото. Можете и четиримата да сте с една карта , само си заредете повече пари.

# 718
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Кой ще да е отговорник за новата тема, котки?  Mr. Green

# 719
  • Казанлък of all places
Ти!

Общи условия

Активация на акаунт