Истанбул 10

• 56 342
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
След няколко дни ще пътуваме за Истанбул  с Караджъ турс ,заминаваме на 7 юни от Варна.Ще посетим всички екскурзии ,все пак затова отиваме, искам да разгледаме града,да посетим и Принцовите острови също.Единствено се колебая за вечерите които предлага фирмата .Въпроса ми е следния: срущу допълнително заплащане можем да изберем посещение на рибен ресторант в Истанбул - 54.76 лв,посещение на ресторант "Orienthouse" в Истанбул - 70.40 лв,посещение на ресторант "Гар Вариете" в Истанбул - 54.76 лв,посещение на ресторант "Таш Хан Аркат 1001 нощ" в Истанбул - 58.67 лв или Вечеря на богата блок маса в хотела - 23.46 лв.Какво ще ми препоръчате?Заслужава ли си да вечеряме в изброените ресторанти?Струва ми се малко скъпичко за вечеря на човек,но при положение ,че не познаваме града и вероятноста да се набутаме в заведение където  ще ни "съдерат" кожите ,се колебая дали да се доверя на организаторите на почивката.
Моля за впечатления!
Здравейте! Програмата на Караджъ турс е хубава,но мая съвет е да разгледате Истанбул на карта например Google Earth, за да ви е ясно къде ви возят дали минавате през мост на Златния рог или над Босфора.Защото наши познати бяха в Истанбул много им харесал града,но изобщо не знаеха как са обикаляли изказването от тяхна страна беше - ето снимки кажете къде сме били.
Според мен сутринта в събота не е необходимо да ходите с фирмата преди корабчето по добре е след Долмабахче сами да си организирате прехода.Тръгнете към Кабаташ от там фуникулера до Таксим след това по Истиклял - католическата църква,кулата Галата, моста Галата задължително пеша,Египетския пазар и после трамвая за Лалели.
В неделя сутринта ще отидете на Принцовите острови и след това директно ще ви откарат в Мол Форум и ако искате да разгледате аквариума ще ви остават 20-30 минути и после тръгвате за Одрин.

# 661
  • България, София
Ани 1, ние по - миналата година в Лалели на случаен принцип си харесахме едно ресторантче, в което си хапнах страхотна ципура. Вярно, нямаше гледка към Златния рог, но рибата беше много вкусна, обслужването доволно добро, а за парите, които ви искат за вечеря в рибен ресторант на човек, ние се натъпкахме двама Laughing
Все пак моята информация е от преди 2 години, ако някой има по - пресни впечатления, нека ги сподели. Лично мое мнение - потърсете си сами местенце.
Пожелавам ви незабравимо изкарване в този магичен град и чакаме разкази  Wink

# 662
  • Казанлък of all places
Същите хора, които някога ни препоръчаха "Ортаклар" като изпитано и добро място за хапване ни препоръчаха и рибния ресторант с 60-лировата риба, та имам огромни подозрения,че цените всъщност не са завишетни за това, което ви предлагат като рибена вечеря. Нес в млякото хубаво е разказала за балък екмека, но това не е рибен ресторант, а самоорганизирано похапване тип  "да се гмурнем в атмосферата на Истанбул". Има туристи и туристи - едни искат да ги заведат, да им покажат, други искат сами да си го намерят.
С две думи - Ани1, идете на рибен ресторант , цената на теория е добра, а после ще разкажеш на практика какво е. Simple Smile

Шебек, аз ги знам тези неща , и съм ги учила , и съм ги писала... Mr. Green

# 663
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Андж, знам че знаеш  Mr. Green Ама има хора дето не знаят и любимото ми е"ама от агенцията казаха, че е страхотна"  Laughing Еми, какво да ви кажат - боклук е ама ви лъжем да изкараме някакви пари  Whistling Whistling Whistling

Просто малко по-малко доверие към тея агенции и едно на ум - те основната платена програма не си спазват (пример неделята на комфорт травел), да не говорим за допълнителните  Wink

Не обичам риба, обаче на балъка на Нес слюноотделям сериозно и отивам да вечерям  Mr. Green

# 664
  • София
Ани, миналата седмица бяхме в Истанбул с Караджа турс. За вечерите - и да не ги платиш тук водача постоянно ще ви подсеща за допълнителните неща. Може като се настаните в хотела да прецениш и да платиш 1 вечеря там на блок-маса. Вечерите са от 19.00 ч, а нощната обиколка на града е от 21.00 първата вечер. Та според мене е удобно да хапнете в хотела.
За втората вечер - както прецените.
Дъщерята пожела да вечеря в Макдоналдс, нали в София си нямаме.  Joy.....
Иначе има доста малки ресторантчета с вкусна храна, от всякъде те канят да влезеш.

# 665
Привет и от мен, аз успешно се завърнах. Хареса ми. Някои неща, чисто организационно не ми допаднаха (като това за документите, които аз си взех още същия ден).
Но пък за сметка на това екскурзоводката от турска страна беше много сладкодумна, разказаше изключително увлекателно и мога само да се радвам, че се случи да е тя.

Хотелът не ми стана много ясно дали е в Лалели или във Фатих, защото на всички табелки в района пише Фатих, а пък водачката каза Лалели... Бяхме близо до спирка Аксарай и булевард Ататюрк и самата обстановка там не ми допадна особено.

Иначе - много шарено, много контрастно, много различно от другите места, на които съм била. Смятам, че остана доста за гледане, поне за още едно ходене   Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 23:09 от glare

# 666
  • София
Лично на мен пък, лалели си ми харесва.
Има едно особено очарование и си мисля,
че ако съм на друго място, няма толкова да ми харесва.
Е, не бих отказала да съм в хотел на Босфора баш, ама това е друга тема  Mr. Green

# 667
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
На Босфора много духа - аз така се успокоявам  Mr. Green

glare, щом се готвиш за още едно ходене ясна е работата  Mr. Green Ако си в друга част на Лалели повече ще ти хареса, към Аксарай е по-шумно и калабалъка е по-голям  Peace На мен лично за преминаване от спирката до хотела не ми пречи, не ми е идвало да се разхождам там вечер - признавам си, но от умора гледам само да се замъкна до банята...

# 668
  • ВАРНА
Лично на мен пък, лалели си ми харесва.
Има едно особено очарование и си мисля,
че ако съм на друго място, няма толкова да ми харесва.
Е, не бих отказала да съм в хотел на Босфора баш, ама това е друга тема  Mr. Green

И аз мислех, че ми харесва хотел в Лалели... ама сега в Султанахмет определено повече ми хареса Wink Вече обмислям следващо ходене и, да си призная, повече не ми се иска нищо организирано... Вярно, че е по-скъпо, ама.... кеф цена няма  Mr. Green   За трети път бях в Истанбул, но все още имам усещането, че нищо не съм видяла...  Peace
        А и с Босфорския вятър проблем нямам, варненци с вятър не мож ни уплаши Wink

# 669
А и с Босфорския вятър проблем нямам, варненци с вятър не мож ни уплаши Wink

И бургазлии Simple Smile

Няма ли други завърнали се? Нямам търпение да разкажат Simple Smile

# 670
  • Там, където ме обичат
Момичета, някой знае ли как се казва църквата, кояте е някъде около средата на Истиклял. Мосля , че беше католическа?

# 671
  • Казанлък of all places
Сан Антонио.

# 672
Момичета, някой знае ли как се казва църквата, кояте е някъде около средата на Истиклял. Мосля , че беше католическа?

Ако става въпрос за тази

Казва се Сан Антонио

ПП Анджи ме изпревари.  Grinning

# 673
  • Plovdiv
Добро утро момичета в тази дъждовна сутрин.Ние се завърнахме снощи от Истанбула и съвсем сериозно и отговорно мога да Ви кажа,че съм поредната очарована бг мама от този красив и запленяващ мегаполис.Уникална атмосфера,която те кара да забравиш поне за малко нашата действителност.Бяхме с Караджъ и това е единственото което донякъде не ни хареса и ни напомняше при престоя ни там за БГ.Със сигурност ще се върна там отново в най-скоро време този път самостоятелно за да усетя още по-добре духа на града.Благодарение на Вас намерихме и р-т Ортоклар и много ни хареса топлото отношение на персонала,даже и повторихме.Мога да Ви кажа,че много малко теми има като тази за Истанбул и начина по който помагате на хората е уникален.Със сигурност ще продължа да Ви чета и се надявам при следващото ми посещение да ми помогнене ако имам някакви въпроси,а то със сигурност ще имам.Лека,слънчева и успешна седмица от мен.

# 674
А как беше на границата?Чака ли се ?Ние престояхме 4 часа и това е причината, да се замислим отново.

Общи условия

Активация на акаунт