Тренировки в домашни условия: Тема 20

• 42 296
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Санди изглежда много добре, 165 см, 48 кг, 1957г родена, 10 % мазнини. Единствено процента на мазнините като число ме притеснява.
Скорост 5-6км/ч, 3600 крачки, с 2кг гири в ръце, това за около 30 мин, през ден трениране - наистина изглежда много просто.  Laughing Предполагам се движиш с часовник, който измерва крачките и скоростта. Какъв пулс трябва да достигаш при тези упражнения? /максимален = 220-възрастта/
Много бих искла , когато имаш време да споделиш нещо и за режима на хранене.   bouquet

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 12:03 от allexa

# 331
Според ИТМ калкулатора теглото й е силно поднормено. Thinking Макар на снимките да не изглежда недохранена Crossing Arms.

# 332
Абе не изглежда много охранена.. кльощава изглежда.

# 333
Мацки, не гледайте само процента мазнини и кг-те. Истината е, че зависи от много неща. Например, много е важна костната структура. Има хора с много леки кости и такива, с много тежки. Аз съм 63 кг, но изглеждам с максимум 5 кг по-тежка от Санди. Друго подходящо сравнение мога да дам с една моя приятелка. Тя е 58 кг, но изглежда с 5 кг по-тежка от мен : D...
Та..според мен на Санди, просто са и много леки костите, а и както разбирам, тя не тренира силово, съответно няма мускулна маса. Извод: според мен, не е с поднормено тегло..
 newsm78

# 334
Аз затова не коментирах килограмите, те не винаги са показателни, а процента мазнини. Сигурно сте чели, че нисък процент мазнини при жените води до аменорея/липса на менструация/.  Санди с нейните 55 години сигурно е в менопауза.

# 335
Днес - HIIT 30 Simple Smile
много прегръдки и целувки мацкиии  Hug lovekiss

# 336
Санди изглежда много добре, 165 см, 48 кг, 1957г родена, 10 % мазнини. Единствено процента на мазнините като число ме притеснява.
Скорост 5-6км/ч, 3600 крачки, с 2кг гири в ръце, това за около 30 мин, през ден трениране - наистина изглежда много просто.  Laughing Предполагам се движиш с часовник, който измерва крачките и скоростта. Какъв пулс трябва да достигаш при тези упражнения? /максимален = 220-възрастта/
Много бих искла , когато имаш време да споделиш нещо и за режима на хранене.   bouquet
Според мен процентът мазнини при Санди е атлетически.

Вкъщи гирите са ми 5-паундови (макс. за жена според Джо), което ги прави по почти 2.5 кг всяка. Имам педометър, пътеката засича време. Навън си знам кои улици на квартала трябва да мина, за да събера 20, 30 или 40 мин. Пулсът се изчислява по формула (ще я изровя от книгата).

Храненето е на принципа lean protein (протеинови шейкове, белтъци, пилешки гърди, сьомга, бобови), витамини и фибри (пресни зеленчуци и плодове), обезмаслени млечни продукти и поне 2л. вода на ден. Прием по един твой юмрук протеин 5 пъти на ден, задълж. със зеленчук/плод. Никакви плодови сокове, никакви зърнени продукти. Като подсладител да се ползва стивия, а не химия (тип "захарин"), захар, царервичен сироп и пр. fast burning sugar. Първата порция трябва да се приеме до 30 мин. след ставане, последната - до 30. мин преди лягане. Неговата теза е, че сънят на празен стомах е неспокоен. Протеин задълж. след тренировка. Основните неща за суплементиране са мултивитамините и омега 3. Една порция, един път седмично може да е извън тези рамки, напр. телешки стейк.

Моят протеинов прах (има го в 4 разновидности: естествен, с ванилия, с какао и с горски плодове), както и суплементите, взимам от LEF.org. За подсладител използват стивия, а съставът на протеиновия прах е оптимален. По рецепта шейкът се прави с една мерителна лъжичка прах + чаша обезмаслено мляко. Джо добавя вътре смлени замразени плодове, но аз изяждам една ябълка. Моят шейк е от 2-3 мер. лъж. на порция. Храна докато съм на работа не купувам - нося си. Ако съм на път и ми прималее от глад, а нямам нищо за ядене, отивам до най-близките хран. стоки и купувам пакетче риба (тон, сьомга) и един плод. Пия много зелен и бял чай. Най-голямото ми изкушение е шоколадът.

# 337
  • Бостън/Провидънс/Ню Йорк
Здравейте момичета.....
днес (за разлика от предния ден, в който нямах тонус) е страхотен тренировъчен ден... забавлявах се супер много - 1000 скока на въженце после примесени с малко стълби от морската и така няколко серии не мога да кажа , че бяха перфектните 50-60 скока, щото пустите му крака омотваха въжето понякога (отвикнала съм очевидно) и примесено с малко тичане - кросчета и лекичко за тонус - после като се прибрах се отчетох с 4 кръга по 10 повторения :лицеви , упр за бицепси и флайс и френско разгъване , после малко коремни пресички 3-4 вида по 20 и малко упражнения за долните Abs и после малко пилатес около 10мин... супер страхотно-чудесно се чувствам , сега следва контрастен душ и ягодки и масаж...... ох , че е хубаво да си жена!!!!!!
усмивки  bouquet

# 338
Фея Кръсница, благодаря за изчерпателния отговор. Разбрах принципа, при мен трудно изпълним за дълъг период от време. Без плодове и бавни въглехидрати не издържам дълго. А сега както е сезона на ягодите и черешите, после дини...  Simple Smile  Като упражнения само ходенето ли е застъпено?
Ще редактирам малко. 5 пъти протеин на ден, към него плод/зеленчук. Значи плодовете не би трябвало да са малко. Или има някакво ограничение?

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 20:02 от allexa

# 339
Здравейте. Минавам да се доотчета: Turbo Fire - HIIT 15 class + Turbo Fire - Sculpt 30 class
Днес пак направих фантастична тренировка - кардиото сутринта и сега това..ммм, супер  Grinning Hug
Трябва да се стягам и максимално да полагам усилия, че в четвъртък съм на бал (на бившия ми!?  Laughing), а юни месец ми предстои да съм шаферкааааа  newsm44

Следя разговора.. Много одобрявам храненето на Фея Кръстница. Точно така се храня и аз. То това си е типичен ниско въглехидратен, протеинов режим, което за мен е най-добрият вариант, а и не само според мен. Най-добре е да се превърне в начин на живот, а не просто диета.

А по повод коментарите за Санди...аз все пак предпочитам Лиса, от bodyrock. За мен това е идеалното тяло, без забележка. Но, мисля, че няма база за сравнение, считайки ВАЖНИЯ факт, че Санди е над 50 годишна, също така не тренира силово.

# 340
А по повод коментарите за Санди...аз все пак предпочитам Лиса, от bodyrock. За мен това е идеалното тяло, без забележка. Но, мисля, че няма база за сравнение, считайки ВАЖНИЯ факт, че Санди е над 50 годишна, също така не тренира силово.
И двете изглеждат (и са) кльощави. Понякога се изумявам на хората как може да им допадат такива тела..  Така се изкривява мисленето на децата за красиво, модерно, здравословно. И после защо има толкова много хора с разстройство на храненето. Как да няма?

# 341
Като упражнения само ходенето ли е застъпено?
5 пъти протеин на ден, към него плод/зеленчук. Значи плодовете не би трябвало да са малко. Или има някакво ограничение?
Само ходенето, но задълж. с гирички. Аз съм си добавила велоергометър и АнтиГравити йога, понеже целят различни десятки.

За зеленчуците/плодовете има ограничение, но в долната граница: поне чаша на порция.

Kath, точно това казва и Джо - този тип хранене трябва да е начин на живот, а не диета. Според него диетите не работят. Единственото нещо, което води до добра физическа форма и здраве е правилното хранене, съчетано с редовни и балансирани физически натоварвания.

# 342
И двете изглеждат (и са) кльощави. Понякога се изумявам на хората как може да им допадат такива тела..  Така се изкривява мисленето на децата за красиво, модерно, здравословно. И после защо има толкова много хора с разстройство на храненето. Как да няма?

Мерито, Лиса е много здрава мацка, просто при нея всичко е мускул и то не прекален, а просто релефен, красив мускул. В никакъв случай не страда от хранително разстройство. Често в bodyrock пускат различни хранителни планове, които и самата Лиса следва..всичко се основава на здравословен протеинов режим и много тренировки, много вода... това за мен е здраве. А как ще изглеждаш, следвайки този начин на живот, зависи и от гените ти. Лиса, очевидно има бърз метаболизъм и е доста фина, а аз, живеейки по същия начин, не съм толкова кльощава. Не мисля, че нечие мнение в този форум е изкривено......

# 343
Питанка към скачащите на въже - как скачате точно? В смисъл на двоен такт ли, т.е. - с един подскок прескачате въжето и правите още едни празен подскок докато го завъртате, а после отначало? Или пък въртите по-бързо ръце, за да прескачате въжето на всеки подскок? А също така - едновременно с двата крака ли прескачате въжето или скачате и все едно тичайки, прескачайки въжето първо с единия, а после и с другия крак?

# 344
Питанка към скачащите на въже - как скачате точно? В смисъл на двоен такт ли, т.е. - с един подскок прескачате въжето и правите още едни празен подскок докато го завъртате, а после отначало? Или пък въртите по-бързо ръце, за да прескачате въжето на всеки подскок? А също така - едновременно с двата крака ли прескачате въжето или скачате и все едно тичайки, прескачайки въжето първо с единия, а после и с другия крак?

Здравей! Много зависи от физическата подготовка на скачащия. Аз лично винаги въртя бързо ръце, независимо дали редувам единия и другия крак, или скачам с двата едновременно. Понякога предпочитам да скачам разнообразно, редувам някои методи от това видео http://www.youtube.com/watch?v=ZX-NdILjBWY&feature=related често правя методите 1,2,3,7,10,11,12,13... За мен е най-добре да се разнообразява скачането, за да не дадеш възможност на организма да свикне. Скачай както ти е на душата  Laughing  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт