Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 112

• 65 870
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
# 286
:
dimana-nova, според мен видя ръката на Джени върху рамото на баща си, и му стана мъчно, може би си спомни за майка си...

Димана,аз мисля,че в този момент там беше не само баща му,но и неговата жена.Прегръщайки спонтанно сестра си той не реализира публиката.След това се почувства сконфузено.Трябва му време ,за да свикне с това,че няма нищо неестествено и срамно да показваш братски чувства.С Фатмагюл вече почти свикна,но и с нея беше в началото така.Момчето се развива,но дори и с тези си реакции става симпатичен.На мен по-смешен ми беше Рахми като слизаше по стълбите и си криеше лицето. :35

# 287
  • София
Малчева,
Аз ще съм на полюлея, но няма да излъчвам репортажи. Аз само от снимките ще предавам.
Иначе ще те подкрепям. Виждам, че имаш и други сподвижници. Не сме сами.

не сте , не сте и аз сум с вас , ама си искам онЯ  полюлей от предишната тема ( знаете кои да не го поставам ) Mr. Green и ...предлагам да не се ревнуваме а да се редуваме ... за сега ви отстъпвам до понеделник и после е мой ред

# 288
Димана аз си го обясних така. В този момент Фахретин изглеждаше много разчувстван и сериозен. Вероятно отново е изпитал вина, че е държал децата си толкова години разделени и те не са израстнали заедно и не са споделяли тази любов. Вероятно изражението на Керим отрази неговото.
Това ми е предположението, но може и да греша.

Благодаря ти, Хриси! Беше силен момент, който не можах да схвана и да си дам отговор. Пак ще изгледам тази сцена, защото и твоето предположение и на Дилеми са поравно тълкуваеми и верни.

# 289
  • Разград

# 290
:
dimana-nova, според мен видя ръката на Джени върху рамото на баща си, и му стана мъчно, може би си спомни за майка си...

Димана,аз мисля,че в този момент там беше не само баща му,но и неговата жена.Прегръщайки спонтанно сестра си той не реализира публиката.След това се почувства сконфузено.Трябва му време ,за да свикне с това,че няма нищо неестествено и срамно да показваш братски чувства.С Фатмагюл вече почти свикна,но и с нея беше в началото така.Момчето се развива,но дори и с тези си реакции става симпатичен.На мен по-смешен ми беше Рахми като слизаше по стълбите и си криеше лицето. :35

За мен беше и комично и много истинско! Знаем много добре порядките в Турция на срамуване от показ на интимност.  Но Рахми реагира, така ,че не вижда сестра си, за да не я притесни. Той пак мислеше за нея и нейното изживяване. А тъй като тези ласки са табу за останалите, той милият си затвори очите. Доколкото нашата патронка Мукадес направи обратното, почна да тц-ка, с което ги укори за тяхната близост и ги накара да се чувстват неудобно, но и да се скрият като ученици, за да продължат да си говорят по телефона. Много хубаво измислено и страхотно изиграно.  Тази сцена много ме зареди.

# 291
Здравейте, момичета, днес темата ни е пълна със съкровища като пещерата на Аладин! Не мога да се нарадвам - след вълнуващата снощна серия имаме вече преведени сцени, диалози, интервю...за което благодаря на dani_ka, gery_dobreva, Sofi_q, Моргана.
Много харесах задълбочените и емоционални анализи на Dimony, asha, Lilims, evelin, freespirit, sasas, nelka 123, Mарта. Черна котка.
Мариана, благодаря за всичко, което правиш! Ваня, някои от клиповете страшно ми харесаха, благодаря!
Много силна серия, а като я видим преведена, колко ли още ще се разчувстваме. Марта, другия четвъртък, като знам какво ни чака, няма да ни спасиш само с хапчета, измисли нещо по-силно!
За мен най-вълнуващи бяха сцените с искането на булката, с разговора между баща и син, с Ердоан и неговия спомен. Толкова са въздействащи, при положение че не знаем езика!
Аз очаквам изненада от страна на Селим и Ердоан, може би на тях сценаристките не са отнели шанса да се пречистят. На Селим дори нова любов му дариха.
Мукадес ме отвращава и плаши, толкова завист, толкова злоба, ужасно е! В този смисъл запомних думите на Керим пред терапевтката, за Фатмагюл: "Добротата й е над всичко друго". Мисля, че това е най-важното послание - каквито и изпитания да ти поднесе животът, намери сили да останеш добър, порядъчен, честен човек.
Изобщо не се притеснявам за сватбената нощ. Те двамата преминаха през толкова жестоки изпитания, вярвам, и със секса ще се справят. След седмица ще разберем.
Наемният убиец не ми изглежда изпечен мръсник, май ще се откаже от задачата. Искам да попитам, Мустафа ли поръча убийството точно на 5, в дена на сватбата? Или можеше и преди тази дата да го убие? Не мога да си представя колко трябва да е жесток  и извратен човек, за да поиска жената, която някога е обичал, да види младоженеца до себе си мъртъв, да се опръска с кръв бялата й рокля. Мустафа заслужи жестока участ.

# 292
Валенце, права си за днешните съкровища. Ти току-що добави още едно. Hug Heart Eyes

# 293
Първата брачна нощ...достатъчно е да загатнат ,че всичко е минало нормално...
а на мен ми стига само романтиката - прегръдки ,целувки и нежни красиви думички - израз на любовта им...другото- то просто се случва спонтанно...
 аз съм оптимист,че ще преодолеят и това изпитание...

# 294
Аз не мога да правя гифчета, а много искам момента, в който ръката на Мукадес увисна за целувка  Joy Joy Joy Ако на някого му се занимава да ми го подари, ще съм много благодарна. И още нещо - как мога да си поставя две гифчета, опитах по-рано, но едното ми изчезваше. В този филма има такъв колорит от емоции... И всички така добре играят...

# 295
Sofi_g    БЛАГОДАРЯ за превода на разговора при терапевтката!

Всички го чакахме с нетърпение! От там излязоха много изводи поне за мен.
Фатма много естествено елегантно преодоля срамът  от въпроса на психоложката за предстоящата нощ след сватбата. Керим тръгна да излиза , за да си говори само Фатма с терапевтката и Фатма с  много прости и точни думи показа нагласа  си за нощта, като се обърна към него и му каза нещо от рода, че нали тази нощ ще останат само двамата. Тоест той трябва също да чуе, защото ще бъде участник.
Страхотно направено, изчистено и много стойностно, с много изводи и с ясното съзнание и решение за обща нощ. Невероятно. Това се казва ЗАЕДНОСТ. Браво на Фатма. Усети страха у Керим и го поощри.

Дани,, ето за това са нужни терапевтите!

# 296
Благодаря за превода на разговора при психотерапевтката Hug  bouquet

# 297
  • Бургас
Благодаря на всички жокерчета bouquetЖиви и здрави момичета Hug

# 298
Абсолютно съм съгласна,че са необходими.Мисълта ми беше,че младоженците вече имат нужда само един от друг.Ако си споделят ,ВЕЧЕ нямат нужда от лекарката,тя изпълни своята роля.
Между другото,ще си позволя да споделя нещо не съвсем по темата-преди години племенникът на най-добрата ми приятелка имаше сериозен проблем и по повод посещенията му при психотерапевт приятелката ми каза:ние на неговите години имахме същите проблеми,а нямаше подобни специалисти.Терапията ни беше споделяне с най-близката приятелка,коментирахме какво ни вълнува,защо така се е получило,как да продължим напред.Така че началото на всяка терапия е да излезе от теб,а като излезе - може и да не се наложи терапия.Разбира се,не визирам толкова сериозна травма като изнасилването.

# 299
Валенце, права си за днешните съкровища. Ти току-що добави още едно. Hug Heart Eyes
Ти направо ме разби с тази висока оценка, благодаря!

Да продължа разсъжденията си още малко. В България целуването на ръка е обичай, който е отживял времето си, почти не се среща. Но в Турция съм чувала, че продължава да битува като знак на голямо уважение и обичаен жест на внимание. Това, че пренебрегнаха Мукадес, явно е голямо наказание за нея.
Няколко пъти съм изказвала в темата мнение, че състоянието на ФГ може да се подобри рязко. Малко стъпчици, малки, малки... и после изведнъж скок! Но и аз се изненадах като я видях как освободено танцува и се весели. Някой беше писал, че заприличала на Бихтер, но ми се струва, че си остава в образа на ФГ, само че щастлива и променена.

Общи условия

Активация на акаунт