Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 112

• 65 828
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • Разград
Малко по-вече информация за къната-традиции, която не е само при свадби за тези, които се интересуват.
Дано някои го преведе, или поне само това, което е за свадбите, защото се чудехме защо и младоженеца го къносаха.

Скрит текст:
The discussion regarding henna traditions has been going on for a few days, and I wanted to add some insight: My high school literature teacher explained the henna traditions to us in extreme detail, and I want to pass along that knowledge to all here. Henna, in Turkish culture, is used during important occasions and events. Lamb and sheep that are to be sacrificed will have henna put on their wool, to show that they are being sacrificed in God’s name, which is considered a great honor. Conscripts going off to do their military service will have henna put on their hair and fingers; to show that they are ready and willing to sacrifice their lives for their nation, their people and their God. Again, it is a great honor to die a hero in supporting ones’ nation, people and God. Brides also have henna put on their hair and hands, because in our religion, the more a woman clings to her husband, the more she honors and respects him, the more favor she will find in God’s eyes, and that she is following God’s direction. It is the same with the groom; the more he respects, honors and reveres his wife, the more favor he finds in God’s eyes, and is, again, following God’s dictates. The henna on both signifies that they are willing to sacrifice themselves to each other, and to follow God’s dictates. Sacrifice, of course, not in the literal sense, with the bride and groom, but that they will love, respect, and support each other, that they will be each other’s life partners. Henna is also put on boys that are to be circumcised, to signify that they are ready to become men, and as men, they must be willing to do all necessary to protect and honor those around them. I just wanted to provide this information to those that are not aware of the rationale for the henna traditions.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=409863009034232&set= … 681827&type=1

# 556
  • Разград

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 19:46 от vania_e

# 557
моля ви за втори път може ли някои да ми каже коя е музиката която свири докато играят с дайрето

# 558
  • Разград

Седа Гювен / Мелтем/ и други млади актриси утре ще са гости на предаването Прозрачната стая ат 13.30 часа по Канал Д.

# 559
Благодаря за превода момичета, Hug
чета ви редовно, досега не съм писала но този път не се сдържах, и аз като всички Вас съм омагьосана от този филм.

# 560
моля ви за втори път може ли някои да ми каже коя е музиката която свири докато играят с дайрето

Аз видях като попита първия път, ма явно никой не я знае. Питай Едже и Мелек. Те трябва да знаят.  newsm78

# 561
  • В Града на Липите

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 21:03 от hrissi_sz

# 562
  • AMS
Момичета, може ли някои да ми обясни какъв е смисъла да се поства това съобщение, защото доста от Вас го пускат.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 26 нови отговора.
Двадесет минути никой не е писал в темата и изведнъж 26 отговора, къде са тия отговори.

Привет, Ваня!
Понеже си цитирала явно моя последен пост, считам, че трябва да ти отговоря!!! Аз лично го слагам, в случай, че постовете са повече от 10. Пиша бавно по принцип. Но най-важната причина е да покажа, че може би това не е отговор, или напълно в унисон с последните постове. За това го слагам и ще продължавам да го правя. В конкретния случай, аз започнах моя пост да го пиша след пост №507 и когато бях готова да го публикувам, ми се изписа горния текст, а след второ кликване ми писа, че са публикувани още два отговора. Така, че няма грешка.
Хубава вечер на всички!!!

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 01:42 от di...va

# 563
Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра,Огромно благодаря! Невероятни сте!  newsm51 Страхотна серия ,невероятна игра на всички ,разлях се от рев,ах този Рахми  направо бях вулкан от емоции-блестящ!Тази серия ме хвърли във всички крайности -толкова различни чувства не бях изпитвала на куп,от всичко по малко и поднесено с финес! Но този Мустафа е не просто не ми се гледа вече !

# 564
# 565
А някой забеляза ли в края на първа част,когато Фатмето поднасяше кафето,как нарече Фахретин-татко?

# 566
  • Разград

Ех тия дървета колко пречат сега?

# 567
  • В Града на Липите
А някой забеляза ли в края на първа част,когато Фатмето поднасяше кафето,как нарече Фахретин-татко?
Аз  Peace А жена му нарича абла.

Клипа от пост 564 на Ваня е голяма находка. Трети път го гледам и не спирам да се усмихвам.
Чудя се тези снимки папарашки ли са, или нарочно ги пускат от екипа за поддържане на интереса.

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 21:08 от hrissi_sz

# 568
БЛАГОДАРЯ!!!

# 569
Енгин ми се вижда отслабнал в този епизод. Не мислите ли?

Общи условия

Активация на акаунт