Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 626
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 185

Нямам нищо против подаръците в пликове, въпроса е никой да не се чувства задължен относно подаръка.
Peace

# 1 186
  • град-държава

Напротив, много добре зная какво казвам и защо го казвам, и думите ти го потвърждават.
Аз съм си аз и моята среда е точно определена, което се отнася за всеки един човек. 
Ако ти не се радваш на картини и порцелан, то е защото нямаш нито възпитан интерес, нито изградена потребност спрямо същите, но има И такива хора, на които стените им не са голи, картините за тях не са просто въпрос на вкус, нито подчертават цвета на дивана от ИКЕА, защото една картина никога не може да бъде това. Та тези хора си имат среди, в които могат да общуват, да имат взаимотношения с други хора, като тях, да споделят общи интерси, преживявания и т.н., и т.н.

# 1 187
  • София

Мен пък чинии, ако ще да са от китайски порцелан от 17 век не могат да ме впечатлят  Mr. Green ...
Така че както и да ми ги опаковаш все тая ... надявам се сега разбираш как всичко е много ама много  относително Simple Smile

тъй де, тъй. МОИТЕ ПОЗНАТИ И МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ЗНАЯТ. тези, които не знаят какво би ме впечатлило просто  НЯМАТ място на сватбата ми. Така по - ясно ли става? не виждам тук някой да е казал, че нещо не е относително.

# 1 188

Напротив, много добре зная какво казвам и защо го казвам, и думите ти го потвърждават.
Аз съм си аз и моята среда е точно определена, което се отнася за всеки един човек. 
Ако ти не се радваш на картини и порцелан, то е защото нямаш нито възпитан интерес, нито изградена потребност спрямо същите, но има И такива хора, на които стените им не са голи, картините за тях не са просто въпрос на вкус, нито подчертават цвета на дивана от ИКЕА, защото една картина никога не може да бъде това. Та тези хора си имат среди, в които могат да общуват, да имат взаимотношения с други хора, като тях, да споделят общи интерси, преживявания и т.н., и т.н.

малко прибързваш с заключенията, за сега няма да го отдавам на липса на култура, но ще си имам едно на ум  Mr. Green
Иначе заключенията ти са ...директно казано можеш да ги запазиш само за себе си или да ги флашнеш в тоалетната  Wink
Картини имам, и не са драсканици от махлянския художник... Имам две подарени от художник , като за целта ме оставиха аз да си ги избера , а не просто да ми дадат нещо по техен вкус , но това си е въпрос на култура и възпитание , което не знайно защо не можеш да проумееш....
И като говорим за среди погледни подписа ми ...  Joy

# 1 189

тъй де, тъй. МОИТЕ ПОЗНАТИ И МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ЗНАЯТ. тези, които не знаят какво би ме впечатлило просто  НЯМАТ място на сватбата ми. Така по - ясно ли става? не виждам тук някой да е казал, че нещо не е относително.

Това че някой твой приятел не знае вкуса ти не го прави нито лош, нито по малко приятел! Пък и не всеки е надарен с добър вкус  Wink

# 1 190
  • София
е, моите приятели знаят достатъчно за мен. Не се крия в пещера - комуникираме, излизаме, имаме общи интереси. Но може би тук ти трябва да кажеш какво имаш предвид под термина "приятел", защото за мен това не е човек, който съм виждала два пъти в живота си на улицата. Както казах такъв човек няма място на сватбата ми, нито пък аз бих отишла на неговата.

Разбира се, че подарък се подарява не според личния вкус, а според вкуса на получателя. Купувала съм много грозни неща според мен, на които обаче отсрещната страна много се е кефила. Просто знам, че са били желани и мечтани. Но за да разбереш какво иска отсрещния е нужно да се поставиш на негово място, да гледаш и слушаш внимателно. Човек трябва да излезе от собственото си аз.

Чесно казано не разбирам и защо се заяждаш. Мисля много добре разбираш какво искам да кажа. Може би децата и съпругът ти са те ядосали неделно или просто си си такава?

# 1 191
Не се заяждам просто се опитвам да се поставя на твое място и да видя как разсъждаваш и какво харесваш Simple Smile
Това че някой ми е приятел ,  не го прави автоматичн в познавач на вкуса ми и не намирам нищо лошо в това  Wink камо ли да го отритна защото видите ли не можел да се постави на мое място и не може да отгатне какво на мен ми харесва  Joy Ако някой ти е приятел не би трябвало да има проблеми просто да го попиташ какво би искал и какво евентуално му харесва , а не да се опитвам да гадая или пък да прилагам разни сложни психологически похвати и да се поставям на тяхно място Simple Smile
Иначе се събудих в страхотно настроение ... от прозореца на спалнята виждам крави които пасат в полето( и всичкото това в Лондон )  и се чудя дали да не си бия камшика и да отида да си набера къпини  Mr. Green

# 1 192
  • София
тъй, тъй... правиш си интересен следобеда.   Hug

а всъщност потвърждаваш това, което и аз искам да кажа - няма точна формула, а добрите познати, колеги и близки хора, приятелите, са точно тези, които ще намерят правилния начин да ни зарадват - дали с конкретен въпрос, пари в плик или подарък - изненада.

# 1 193
Метнах си роклята и изтичах на полето да си набера купичка къпини Simple Smile Надявах се да срещна някой готин млад кравар , но си останах само с надеждите, купичка къпини и изподраскани ръце Simple Smile

# 1 194
От картина до картина и от пано до пано (че и пана се споменаха) има голяма разлика. Хората харесват различни неща. Това, че някой има много картини в къщата си, защото такава му е средата (госпожата разбира се натърти, че такава й е средата, само културни са се събрали и с усет към изкуството  Crazy), не означава, че трябва да се зарадва на всяка картина или пано, които му подариш. Това, че някой не може да уцели каква точно картина искаш, не го прави лош приятл. Не означава, че не те познава. Това си е собствено, лично въприятие на човека.
Не разбирам защо слагането на шала при срещите с приятелката да е лицемерно - искала е да я зарадва и го е направила. Помислила е за приятелката си. Както и тя е помислила за нея, купувайки го (макар и не уцелила точния цвят). Какви са тези екзистенциални заключения за приятелството от един шал  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт