Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 638
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 170
  • където мечтите се сбъдват
екзотичната екскурзия=подпомагане hahaha

Да,ако си имат всичко останало защо да не си направят едно пътешествие?Мисля,че е страхотен подарък  Peace

# 1 171
аз няма да отида и ако са ме поканили преди половин година, а не са ми близки.... Peace

стефанел...ама Не е подпомагане... Wink

# 1 172
  • град-държава
Мидичка, не го приемай като обида. Ти си вложила най-доброто от себе си. Другото е за сметка на отсрещната страна.  Wink
Това за вкуса за мен е супер плоско възприемане на понятията. Та на мен хората ми плащат, за да получат от моя "вкус". Това ми е работата.
Последно за пример мога да дам една абитуриентка - преди години, още бях студентка и избрах порцелан, колекционерски сет. Тази зима се срещнахме случайно с майка ѝ и първото нещо, за което се заговори беше порцелана и как си го ползва, и не позволява дори да се пипа.
Истината е, че винаги може шда усетиш разочарованието, както и да се опитваш да го замазваш. Това е в пъти по-обидно пред това да бъдеш откровен. Аз нямам проблем с това. Може да е суетно и т.н., така ги разбирам нещата, мога само да се радвам, че разочарование не съм долавяла, даже напротив, а истинските неща аз няма как да ги сбъркам.

# 1 173
Когато човек е сигурен във вкуса си, трябва да има и усет какво точно от неговия вкус подарява.На абитуриентка, порцелан за подарък не ми звучи, но виж, майка и-много го е харесала...Та така и с младоженците често.... Peace

# 1 174
  • град-държава
Jizzlobber , в случая беше наистина подходящо.  Peace

# 1 175
о, аз разбрах обратното, че е отишло в майката...ок тогава, добре си го усетила тогава значи.Но не на всеки му се получава, или не винаги.Това не означава, че не си цени приятелствата...

# 1 176
Напротив, аз съм сигурна, че ако един подарък не бъде харесан, той просто ще бъде захвърлен, а няма да се вади за да замазва нечии очи.  Wink
Мога смао да се радвам, че на никой от близките ми не му се налага да лицемерничи по такъв начин. До таргет си е изглежда.

Може ли малко превод Simple Smile

Иначе никога не знаеш кой за какво лицемерничи Simple Smile пък и това че си облякла нещо за да угодиш на някоя приятелка не значи че лицемерничиш.
В моя случай шала струваше ужасно много и оценям факта че приятелката ми е запомнила че много искам да имам такъв шал , но за жалост цвета не ми отиваше...

# 1 177
  • София

А,ако пък ми са близки,дотолкова,че да мога да си позволя да ги питам какво предпочитат,защо да е просташко?
В противен случай рискувам да купя някой оригинален подарък/според мен/,който на тях да им се види излишен боклук.

ами аз на моите близки хора винаги съм им уцелмала вкусовете без да ги питам, че и на по - далечните. с близките ми хора се познавам достатъчно добре. Тези, които ми бяха на сватбата също уцелиха вкуса ми без да ми задават излишни въпроси и без дискусии.

# 1 178
  • София
Напротив, аз съм сигурна, че ако един подарък не бъде харесан, той просто ще бъде захвърлен, а няма да се вади за да замазва нечии очи.  Wink
Мога смао да се радвам, че на никой от близките ми не му се налага да лицемерничи по такъв начин. До таргет си е изглежда.

не се хаби да обясняваш. аз да ти кажа ако някой направи това за мен ще полудея от щастие и ще си го гледам, защото знам, че е направено с любов.
Едни от най - хубавите ми подаръци за сватбата бяха от хора, които не ме познават добре - комплект за топло сервиране с подносите му и чудесиите му, невероятно стилно опакован. Друг родарък беше сервиз от виенско рисувано стъкло - от много близка на майка ми приятелка, с която не са се виждали години, но с която съм била в детството си много често... Ползвам си ги винаги с усмивка. Но си права - от една страна е до таргет, а от друга до характер. Просто има хора, които се цупят на всичко и хора, които са способни да се зарадват дори и на красива стъклена купичка от Карфур да речем.

# 1 179
абе рисуваното стъкло не е баш купичка от Карфур....имала е средства, за да избере нещо стилно жената...

# 1 180
  • София
абе рисуваното стъкло не е баш купичка от Карфур....имала е средства, за да избере нещо стилно жената...

ами да ти кажа имам и купички от карфур, с цветя, тип фруктиера от сватбата... Ползвам си ги и им се радвам, Жената, която ми ги подари беше тамън оперирана от рак на гърдата, обаче е отишла и ги е избрала. За мен. отделила е от времето си, успяла е, радвам им се и винаги когато ги погледна се радвам, че тя се пребори.

# 1 181
  • град-държава
Troy, какво да превеждам.
Ако аз не мога да оценя или да се зарадвам на нечий подарък това си е за моя сметка, човека е направил каквото може без да бъде притискан от желания, задължение и т.н., т.е.  направил го е най-малко с усмивка на лице. Когато човек искрено иска да зарадва някой без да има "нещо отзад",  няма как да не му се получи. В това съм се убедила.
Абсолютно до таргет си е.

# 1 182
джоджо то е ясно ,че не коментираш моята сватба ,но пък даваш съвети явно имаш лоши спомени от масовка.
Преди 20 години имах възможността да направя агенция за тържества.
Такова нещо в нашия град още нямаше,аз имах идеята и финансите за това.
Така или иначе правех част от нещата беше логично да ги разширя  и да стане.
Но се уплаших,че е един момент може да направя нещо и да ме командироват в Сливенския затвор  Laughing
Пример 1:има изготвен списък с гостите и срещу тях предполагаемата сума която ще дадат.
Обикалят се магазините и се прави списък с избраните неща.
Гледат нещата да се докарат на кантар.
Понеже булката избра по скъпи покани се чудеха от къде да ги избият.
Бабата се сети,че като се закичват гостите  дават пари за перцата,та може и по скъпи.

Примери колкото щеш,аз се чудех тези хора не спят ли,само сметки и сметки......
Дано сега нещата са се променили.Ама като чета из сватбените форуми.....

# 1 183
Troy, какво да превеждам.
Ако аз не мога да оценя или да се зарадвам на нечий подарък това си е за моя сметка, човека е направил каквото може без да бъде притискан от желания, задължение и т.н., т.е.  направил го е най-малко с усмивка на лице. Когато човек искрено иска да зарадва някой без да има "нещо отзад",  няма как да не му се получи. В това съм се убедила.
Абсолютно до таргет си е.

Да ми преведеш израза ''до таргет си е '' Mr. Green гледам че и друга потребителка го копира от тебе и ми се струва че нито една от вас не знае какво има в предвид Simple Smile
Аз пък наречи ме каквото си искаш, но най мразя да получавам подаръци от които нямам никаква нужда Simple Smile Всеки има различен вкус и нещо което е хубаво за теб може да е изключително грозно и кичозно за друг, както и обратното. За това и приятелите ми знаят че единствения подарък с който никога няма да сбъркат с мене са цветя  Laughing както и аз не бих си позволила да им купя нещо по мое усмотрение  Wink
Колкото и да ми се иска не мога да се зарадвам на всеки подарък , но това не значи че не уважавам човека който ми го е подарил  Peace

# 1 184

не се хаби да обясняваш. аз да ти кажа ако някой направи това за мен ще полудея от щастие и ще си го гледам, защото знам, че е направено с любов.
Едни от най - хубавите ми подаръци за сватбата бяха от хора, които не ме познават добре - комплект за топло сервиране с подносите му и чудесиите му, невероятно стилно опакован. Друг родарък беше сервиз от виенско рисувано стъкло - от много близка на майка ми приятелка, с която не са се виждали години, но с която съм била в детството си много често... Ползвам си ги винаги с усмивка. Но си права - от една страна е до таргет, а от друга до характер. Просто има хора, които се цупят на всичко и хора, които са способни да се зарадват дори и на красива стъклена купичка от Карфур да речем.

Мен пък чинии, ако ще да са от китайски порцелан от 17 век не могат да ме впечатлят  Mr. Green ...
Така че както и да ми ги опаковаш все тая ... надявам се сега разбираш как всичко е много ама много  относително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт