Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 656
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 125
Супер просташко е изобщо да се питат младоженците какво  искат от гостите и съответно да се обявяват желания за подомагне, помощи и т.н.

точно така е и е много досадно. поне на мен ми беше. а всички питат! поне като питаха имах възможността да казвам, че не скам електроуреди, което ме спаси от повтарящи се електрически подаръци.

Мидичка, дублиране има, защото всеки си мисли да подарява нещо стандартно - сокоизтисквачка, миксер, чинии или най - много чаршафи, а защо не и някой прахосъбирател, неподхождащ на интериора.
А колко подаръци и полезни неща има по света.
Ей,няма угодия.
Като питаш какво искат-просташко.
Ако не питаш-подаряваш банални повтарящи се подаръци,или такива,непасващи на интериора.
Ако дадеш пари-никакъв подарък не било,никой нямало да го помни.

Какъв е идеалния подарък?/при положение,че младоженците невинаги са ти чак толкова близки,че да им знаеш вкусовете ,обзавеждането на апартамента им и т.н/

А,ако пък ми са близки,дотолкова,че да мога да си позволя да ги питам какво предпочитат,защо да е просташко?
В противен случай рискувам да купя някой оригинален подарък/според мен/,който на тях да им се види излишен боклук.

# 1 126

Какъв е идеалния подарък?/при положение,че младоженците невинаги са ти чак толкова близки,че да им знаеш вкусовете ,обзавеждането на апартамента им и т.н/

Каниш на сватба, за да получиш идеалния подарък ли? Аз на не чак толкова близки не ходя на сватбите, за да ги спонсорирам просто.А като са ми близки пък-мога да попитам, мога да дам от сърце и малко и много-според времената.

# 1 127
Не,аз не каня на сватба ,за да получа идеалния подарък.
Просто питам,като ме поканят какво да давам,та да не разочаровам младоженците.
Защото  се изумих в тази тема,какъвто и вариант да се спомене,все му се намират хиляди кусури.
Прочети двата поста,които бях копирала в предишния ми пост и ще разбереш за какво говоря.

# 1 128
Кусури ще има, докато се ходи на почти непознати на сватба.Или на не толкова близки.Ни да ги попиташ, ни да си кажат,,,ама-цакай там нещо. Laughing

# 1 129
Казах вече бе много по-умно е да подариш каквото си си наумил . Grinning
Лично аз предпочитам другото ,да питам нямам претенции да направя идеалния подарък ,но пък искам да е полезен и нужен.
джоджо то е ясно ,че не коментираш моята сватба ,но пък даваш съвети явно имаш лоши спомени от масовка.

# 1 130
Хората навън отдавна са намерили начин да се справят с тези проблеми Simple Smile
В началото бях шокирана, но в последствие осъзнах че това е най добрия вариант Simple Smile
Та най лесния вариант е просто публикуваш списък с нещата които би желала да имаш и всеки си прави сметка кое може да купи Simple Smile
Лично аз не бих купила нещо което аз съм решила да купя. Ако нямат списък, просто бих попитала какво искат!
Смятам че купуването на просто ''каквото аз съм наумила'' за неподходящо и води само до нежелани и неизползваеми подаръци Simple Smile

# 1 131
Няма как да ходиш само на супер близки хора по сватбите.
Ако те покани първия ти братовчед,който примерно живее в друг град,на различна възраст сте,виждате се 3 пъти в годината и т.н....абе,освен,че сте близки кръвни роднини,нищо друго не ви свързва.
Тогава какво........отказваш и не отиваш на сватбата ли?

# 1 132
Да,проблемът може би идва от там,че не са достатъчно близки.Честно,мен ако ме поканят някои далечни роднини (аз ги чувствам далечни),и съм в позиция да не мога да откажа (невъзможно,но все пак,хипотетично),най-вероятно няма да си дам много зор за подаръка и ще купя нещо стандартно за определената сума.

# 1 133
Да. HugНе отивам.Няма сила на света, която да ме задължи да спонсорирам трети братовчед, който съм виждала три пъти.Ние не се познаваме, не знам какво харесва, как се забавлява, отивам при непознати реално.За какво?

# 1 134
Хората навън отдавна са намерили начин да се справят с тези проблеми Simple Smile
В началото бях шокирана, но в последствие осъзнах че това е най добрия вариант Simple Smile
Та най лесния вариант е просто публикуваш списък с нещата които би желала да имаш и всеки си прави сметка кое може да купи Simple Smile
Лично аз не бих купила нещо което аз съм решила да купя. Ако нямат списък, просто бих попитала какво искат!
Смятам че купуването на просто ''каквото аз съм решила'' за неподходящо и води само до нежелани и неизползваеми подаръци Simple Smile

В Бг и това няма да ги устройва.
Ще се почнат панаири-Ами,аз като отидох всички евтини подаръци вече бяха взети,за мен останаха само скъпите.

# 1 135
Когато правиш тържество обикновено си има повод.
По случай този повод ти каниш гости с цел да почерпиш.
Съответно се стараеш тези гости да се чувстват добре и да прекарат приятно времето.
Така ли е или греша?
Гостите на сватбеното тържество не правят изключение.
Те не са масовка или критерии за пищно тържество.
Тогава трябва да се погрижиш за тях.

Гостите са там за да споделят радостта на младоженците а не да бъдат обгрижвани !
Май не правиш разлика??  Mr. Green

# 1 136
Да. HugНе отивам.Няма сила на света, която да ме задължи да спонсорирам трети братовчед, който съм виждала три пъти.Ние не се познаваме, не знам какво харесва, как се забавлява, отивам при непознати реално.За какво?
Не казах трети братовчед,а първи!Нали правите разлика. Wink

# 1 137
О, да, извинявай, не съм прочела правилно.Но, пак да.Първи или пети-без значение, след като не съм ги виждала и не се познаваме-аз какво да правя на тази сватба точно?. Peace

# 1 138
Troy това не е подходящо за повечето градове у нас ,може би София ,Варна но дори и в Русе нямаме подходящ магазин.
И пак си е изискване и конкретизиране на подарък ,което се възприема като просташко Laughing

Jizzlobber ми нали за това са сватбите да се събира родата  Laughing
Аз обичам пък сватби и бих отишла и на третия братовчед ,който съм виждала примерно три пъти .

# 1 139
Напоследъм ми се чини, че сватбите са, за да съберат за нещо, което си нямат, ама не могат и да си го заработят. Laughing Peace

Общи условия

Активация на акаунт