Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 666
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 110
А, ти пък, не съм чула апартаменти и коли да се подаряват по сватбите. Laughing

# 1 111
Преди няколко години се жени приятел на мъжа ми.Кумата която не познаваме ни се обади по телефона за да ни попита какво мислим да купим на младоженците,правела проучване.
След това обаждане решихме,че няма да отидем на сватбата.
По същия начин бих постъпила и ако младоженците ми кажат какво искат.
...Искали били пари... звучи ми отвратително.
Колко по-лесно е да вземеш това, което на теб ти допада от къв зор да се съобразяваш с желанието им ,кво пък те бърка теб дали ще им е полезно или не ,нали така.
Като са младоженци да не са най-важните ,амаха  Mr. Green
Тях бъркали ги дали аз обчам гъби? Или майонеза? Или топено сирене?
Когато мога да си избирам менюто ще се съобразя.

На някой сватби ако може и музиката  Mr. Green
Ти сериозно ли така възприемаш ходенето на сватба ?Излагате се вече .

Еовин какъв ти е проблема да си поръчаш нещо подходящо ?
Jizzlobber аз не съм казвала специално пари ,тъй като наистина не знаех какво да отговоря на всички какво искаме като подарък явно доста са решили ,че е по-удачен вариант .
Не помня колко сме събрали нито пък кой колко е дал ,нито пък колко точно ни е струвала сватбата и дали сме "избили" Помня ,че беше невероятен купон .

# 1 112
Добре, моя грешка, не съм знаела, че мога и да си поръчам нещо  Blush

# 1 113
Когато правиш тържество обикновено си има повод.
По случай този повод ти каниш гости с цел да почерпиш.
Съответно се стараеш тези гости да се чувстват добре и да прекарат приятно времето.
Така ли е или греша?
Гостите на сватбеното тържество не правят изключение.
Те не са масовка или критерии за пищно тържество.
Тогава трябва да се погрижиш за тях.

# 1 114
джоджо какво точно искаш да кажеш не знам .Може би ,защото не възприемам сватбите като някакво надцакване гости/младоженци  като теб.Възприемам ги като празник и ако младоженците кажат ,че не знаят какъв подарък искат или че предпочитат пари за мен е супер просташко да не се съобразя с желанието им.Сумата ще зависи от възможностите ни и няма да се чувствам кофти ако примерно можем да си позволим по-скромна такава.
Специално меню за всеки гост естествено е невъзможно,всеки е можел да си поръчва това което му липсва от менюто.

Съветите ти не са ми нужни наистина,нужда от масовка на сватбата си не съм имала .Писах вече останал ми е прекрасен спомен от невероятен празник ,който не бе се получил ако гостите ми не са се чувствали добре.
Разбирам ,че наблягате на материалното като какво сте подарили или колко пари сте дали /въх как си ви обидили/ като подарък или пак колко сте похарчили като младоженци ,но явно съм малко над тези неща за подобни поводи.

# 1 115
И що се докачаш?
Нали не коментираме твоята сватба?
Изровихте темата,пишете без да сте чели кой какво е казал....пък и се сърдите.

# 1 116
  • град-държава
Супер просташко е изобщо да се питат младоженците какво  искат от гостите и съответно да се обявяват желания за подомагне, помощи и т.н.

# 1 117
Но чрез питане се избягва дублирането на подаръци.

# 1 118
  • град-държава
Какъвто ти е късмета.  Mr. Green
Важно е на човека да му е на сърце, а не да се чувства задължен за каквото и да е било.

# 1 119
  • София
По принцип няма как да се избегне готовото меню

има. казва се шведска маса.

Не разбирам какъв е проблемът, когато някой иска пари вместо подарък...

# 1 120
  • София
Супер просташко е изобщо да се питат младоженците какво  искат от гостите и съответно да се обявяват желания за подомагне, помощи и т.н.

точно така е и е много досадно. поне на мен ми беше. а всички питат! поне като питаха имах възможността да казвам, че не скам електроуреди, което ме спаси от повтарящи се електрически подаръци.

Мидичка, дублиране има, защото всеки си мисли да подарява нещо стандартно - сокоизтисквачка, миксер, чинии или най - много чаршафи, а защо не и някой прахосъбирател, неподхождащ на интериора.
А колко подаръци и полезни неща има по света.

# 1 121
Да,така е.

# 1 122
А, ти пък, не съм чула апартаменти и коли да се подаряват по сватбите. Laughing

Ооо, подаряват, родителите на булка или младоженец, че и обзаведен съм била свидетел на сватба да подарят.

# 1 123
 Shocked
Е, стига бе, хем сватба плащат, хем апартамент или кола подаряват, от де толкоз пари  Shocked

# 1 124
Ео, доста знам такива.Едните дават апартамента-обзаведен/той е останал от бабата примерно/, другите дават колата.На сватбата се обзавеждат с вилици, миксер, чаршафи и прочее.Събуват се и влизат.Отделно са събрали и кинти.Затова написах-който го може, го може. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт