Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 667
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 095
Аз сьм отказвала собствената си сватба! Нощта преди нея реших, 4е оби4ам друг /сегаШния ми мьж/, на сутринта се обадих на кандидат-младоженеца и му казах, 4е няма да се оженя за него!
След това веднаха се нанесох да живея при скьпия /другия/, и след ок. 10 месеца се ожених за него....
Та така до сега.....

И аз съм отказвала. 1 седмица преди това. Всъщност дори не отказах, а най-подло избягах в чужбина и не се обадих даже.  Grinning

# 1 096
Е,Лиз,защо ли не ме у4удваш,ама хи4 Laughing

# 1 097
  • София
Една седмица си е в рамките на благоприличието.  Grinning
Темата стана за булката-беглец.

# 1 098
  • Vienna
За мое оправдание - нямаШе нищо резервирано или организирано за след подписването, нямаше поканени - само кумовете, (беШе просто само едно подписване), нямаше нищо предплатено...
Доста в последния момент разбрах какьв е всьщност...
Определено не заслужаваше да се омьжа за него (добре, 4е не го направих), наистина се колебаех до последно...

# 1 099
Преди няколко години се жени приятел на мъжа ми.Кумата която не познаваме ни се обади по телефона за да ни попита какво мислим да купим на младоженците,правела проучване.
След това обаждане решихме,че няма да отидем на сватбата.
По същия начин бих постъпила и ако младоженците ми кажат какво искат.
...Искали били пари... звучи ми отвратително.

# 1 100
  • където мечтите се сбъдват
Нормално е да се дават пари на сватба в днешно време  Peace Повечето от двойките са живели известно време заедно и вече си имат цялата необходима покъщнина.Просто времената са други. На нашата сватба нямахме предметни подаръци,всички гости бяха съобразили да донесат парични такива плюс някоя картичка със стихче или пожелание,които ние си пазим за спомен.След месец съм на сватба и естествено ще дадем пари.Мисля,че така ще помогнем най-много на младото семейство.

# 1 101
Преди няколко години се жени приятел на мъжа ми.Кумата която не познаваме ни се обади по телефона за да ни попита какво мислим да купим на младоженците,правела проучване.
Колко по-лесно е да вземеш това, което на теб ти допада от къв зор да се съобразяваш с желанието им ,кво пък те бърка теб дали ще им е полезно или не ,нали така.
Като са младоженци да не са най-важните ,амаха  Mr. Green

# 1 102
  • Tам през Атлантическия океан
Аз сьм отказвала собствената си сватба! Нощта преди нея реших, 4е оби4ам друг /сегаШния ми мьж/, на сутринта се обадих на кандидат-младоженеца и му казах, 4е няма да се оженя за него!
След това веднаха се нанесох да живея при скьпия /другия/, и след ок. 10 месеца се ожених за него....
Та така до сега.....

И аз съм отказвала. 1 седмица преди това. Всъщност дори не отказах, а най-подло избягах в чужбина и не се обадих даже.  Grinning

Laughing

Аз така 'избягах' от немския ми годеник   Blush и се върнах в Бг  Laughing

# 1 103
Колко по-лесно е да вземеш това, което на теб ти допада от къв зор да се съобразяваш с желанието им ,кво пък те бърка теб дали ще им е полезно или не ,нали така.
Като са младоженци да не са най-важните ,амаха  Mr. Green
Тях бъркали ги дали аз обчам гъби? Или майонеза? Или топено сирене?
Когато мога да си избирам менюто ще се съобразя.

На някой сватби ако може и музиката  Mr. Green

# 1 104
и какво, гостите ядат майонеза и се мръщят, младоженците получават икона от местния художник и се мръщят, и всички остават с едно такова кофти чувство Simple Smile

# 1 105
Ай ся, претенции за гъби и майонеза, мен редовно ме хранят с основно пържоли, а всичките ми познати знаят, че съм вегетарианка. Че понякога и салатите са с шунка.  Rolling Eyes Но явно не се сещат, когато правят менюто или, може би, защото съм я единствената, я с още 1-2ма човека, просто биваме пренебрегвани в множеството Simple Smile Само веднъж са ме питали младоженците какъв тип вегетарианец съм и менюто беше съобразено с мен и още едно момиче. Сега и на една друга сватба ще е съобразено, ама там и булката е вегетарианка  Laughing

# 1 106
Аз смених ресторанта на нашето сватбено тържество точно преди да изпратя поканите.
Вземам ги сутринта от печатницата и имам среща с управата на ресторанта.
Казвам,че съм видяла как организират нещата,но искам на нашето тържество да няма налети питиета.
Гостите ми са малко,хора които познавам от години и не искам в чашите на всички да присъства 100 гр.ракия.Освен това има деца и те също няма да я пият.
Като ми се озъби тая собственичка,така се правило.
Казвам,че част от гостите пият водка,други джин и така както са подредени масите искам да има това което пият.
Като се развика...аз станах,подадох ръка и казах:Благодаря,но моята сватба няма да е във вашия ресторант.
След два часа смених името и изпратих поканите.

# 1 107
Извинете...въпрос към събиращите пари на сватба:Колко събрахте? Grinning Grinning

# 1 108
  • където мечтите се сбъдват
По принцип няма как да се избегне готовото меню по сватбите и всеки да си поръчва различно,защото ще настане пълен хаос.Все пак са доста хора и е логично от кухнята да се подготвят предварително.Единствено е редно да се съобразят предварително с вгетарианците,обратното е признак на ниска култура и липса на уважение към гостите.Смятам,че всеки знае кои от роднините и приятелите му са вегетарианци.
Извинете...въпрос към събиращите пари на сватба:Колко събрахте? Grinning Grinning
Достатъчно  Simple Smile .Много съм благодарна на гостите ни,защото ни помогнаха да си купим това,за което мечтаем и имаме най-голяма нужда  Heart Eyes

# 1 109
Започвам да се чудя как младите все се жалват, че са зле....а реално една огромна част , още в началото на семейния си стаж получават нещо, за което се иска доза трудов стаж и усилия-апартамент, кола, плазма и чинии.Остава им само да родят, за да им купи кумата количка и столче за колата, а кумът да носи по празниците пиле, бутилка и по някой лев за кръщелника.... LaughingБаси, да взема да поканя този-онзи...не е късно да се дообзаведа. Laughing
 PeaceКойто го може, го може. Peace

Общи условия

Активация на акаунт