Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 650
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 140
Обаче колко правилно-далечните роднини обикновено се канят точно за спонсорство.Аз поне не виждам причина да поканя някой с който не подържам връзки и не ми е близък.

# 1 141

В Бг и това няма да ги устройва.
Ще се почнат панаири-Ами,аз като отидох всички евтини подаръци вече бяха взети,за мен останаха само скъпите.

Като гледам темата , то май нищо не ни устройва в БГ Simple Smile а четейки някои постове направо съм ''очарована'' от логиката на списващите ги  Simple Smile
Лично аз сватба не съм правила , но дори и да правя нямам намерение да каня цяло село , а само най близките ми ( близки не значи само роднинска връзка) и не намирам за срамно да им кажа какво искам или какво не искам Simple Smile Няма смисъл да се лъжем и всички знаем , че една голяма част от подаръците се купуват за се отбие номера без значение дали някой има нужда  Mr. Green

# 1 142
нещо се опитвате да прокарате идеята за сватба без подаръци, само за споделяне на радост. Много мило, интересно, напредничаво, да видим колко хора са били на такава сватба.

някоя предстояща булка да каже ще направи ли сватба само за радост на близки и приятели, без просташки подаръци, списъци в магазини и пликове.

# 1 143
То затова се искат пари вече, не подаръци.Като отбива номера, макар и със 70 лв, все е нещо.
Не тити...прокарвам идея за сватба с близки, както Troy писа-това не са само братовчеди, които не си виждал, тях даже ги изключвам като близки.Близки хора, които ще се радват за теб, към които ти ще знаеш как да подходиш и те ще знаят.
Иначе аз съм минала такава булка.Нямахме за рокля, ама си спретнахме купон за чудо , на който трети братовчеди не присъстваха.Един-единствен подарък-скромен и символичен.И нито лев.Може би защото купонът не беше в ресторант  с куверти, не знам. Grinning

# 1 144
Може би тук трябва да се направи списък с подаръците,които младоженците НЕ желаят Simple Smile

# 1 145
  • град-държава
Всеки си гледа от камбанарията.
Аз лично никога и по никакъв повод не съм отбивала номера с подаръци. Не ходим по сватби, но последната, на която бяхме беше на нашите бъдещи кумове. 
Отне ми повече от месец изработката на подаръка, изработката на кутията и опаковката, изработката на картичката.. всичко лично направено от нас двамата с мъжа ми. Всичко съм правила по интуиция и със собствено си усещане за красота и естетика. Получи се невероятно и младоженците и семействата им бяха във възторг.

Всичко е до отношение и взаимоотношения. Да, на майка си мога да кажа какво искам или не искам, но да поставям гост в положение на задължение е супер простотия.

# 1 146
е то този списък е индивидуален, не е като списък за родилното.Едни не желаят хладилник, щото си имат, ама други желаят, щото си нямат. Laughing

# 1 147
  • където мечтите се сбъдват
Не знам,аз не обичам да отбивам номер.Според мен е нормално да се подпомогне младото семейство за някакъв старт в живота-част от сумата за кола,екзотична екскурзия или дори жилище,кой от каквото има нужда.А,сватбите са такъв хубав повод,защо да не споделиш радостта на двама души,дори и да не са ти толкова близки.

# 1 148
екзотичната екскурзия=подпомагане hahaha

# 1 149
Това с "лично изработеното" вече го избягвам-първо не всеки си пада по този вид изкуство,и второ-премат го като отбиване на номера-все едно за да не харча пари съм си свалила картината от стената малко преди да тръгна...Затова лично изработено вече не.

# 1 150
ahasver в твоя случай и на умения ,едва ли някой би се възхитил на нещо правено от мен  Mr. Green
Госта те пита какво предпочитате кое му просташко да отговориш примерно сервиз вино ,за хранене .... или  Money
На приятелка с малки възможности казах сервиз за безалкохолно/вода около 10 лв струваше .

# 1 151
  • град-държава

някоя предстояща булка да каже ще направи ли сватба само за радост на близки и приятели, без просташки подаръци, списъци в магазини и пликове.

Предстои ми сватба на есен.
Изрично съм споделила, че всичко е по лично усмотрение. Дори на родителите ни сме казали, че единственото нещо, което желаем е да бъде от сърце и заредено с най-топли чувства към нас.

# 1 152
Всеки си гледа от камбанарията.
Аз лично никога и по никакъв повод не съм отбивала номера с подаръци. Не ходим по сватби, но последната, на която бяхме беше на нашите бъдещи кумове. 
Отне ми повече от месец изработката на подаръка, изработката на кутията и опаковката, изработката на картичката.. всичко лично направено от нас двамата с мъжа ми. Всичко съм правила по интуиция и със собствено си усещане за красота и естетика. Получи се невероятно и младоженците и семействата им бяха във възторг.

Всичко е до отношение и взаимоотношения. Да, на майка си мога да кажа какво искам или не искам, но да поставям гост в положение на задължение е супер простотия.

Дали даден подарък е хубав или не може да каже само този който го е получил  Mr. Green За теб може да е бил страхотен , но за получателя да не означава нищо ...
Аз не бих купила подарък , просто бих дала пари или поне ваучер за магазин от който могат да си купят каквото те искат ! Живея в Англия където това си е абсолютно нормално и никой не би рискувал да купи нещо което да не харесаш, а другия вариант е дават ти го с касовата бележка, така че да можеш да си го смениш  Wink Не виждам какво просташко намирате в парите/чековете или пък да се попита какъв подарък биха желали .... и това не се отнася само за сватбите  Simple Smile

# 1 153
Добре де,по нашенските възприятия как би се приел примерен списък "Това си го имаме,моля не ни го купувайте"?Тактичен начин да кажеш какво не искаш,или наистина имаш.

# 1 154

Предстои ми сватба на есен.
Изрично съм споделила, че всичко е по лично усмотрение. Дори на родителите ни сме казали, че единственото нещо, което желаем е да бъде от сърце и заредено с най-топли чувства към нас.

Аз съм практичен човек и три тостера ,две кафемашини и две ютии примерно ,колкото да са хубави и от сърце биха ме затруднили в съхранението при условие ,че си имам налични.Така разсъждавам и като гост.
Те и твоите гости най вероятно с най-топли чувства и от сърце ще приложат пликче  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт