Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 635
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 155
  • град-държава
Това с "лично изработеното" вече го избягвам-първо не всеки си пада по този вид изкуство,и второ-премат го като отбиване на номера-все едно за да не харча пари съм си свалила картината от стената малко преди да тръгна...Затова лично изработено вече не.

Всъщност аз въпреки, че съм творец не подарявам картини. Като такъв аз мога да правя и много други неща, в случая подарихме витражно пано, което веднага след сватбата си го закачиха.
Истината е, че в много редки случаи си позволявам чак такова своеволие. Мисълта ми беше за отношението, отделеното време, внимание и т.н. Така действам и като купувам подаръци, никога не бих подарила чаши за 10 лв, по-вероятно е да търся духано стъкло дни наред и да вложа всички усилия да покажа отношението си към хората. Няма значение, въпроса е, че подаръка е вид отношение.
Нямам нищо против подаръците в пликове, въпроса е никой да не се чувства задължен относно подаръка.

# 1 156
Добре де,по нашенските възприятия как би се приел примерен списък "Това си го имаме,моля не ни го купувайте"?Тактичен начин да кажеш какво не искаш,или наистина имаш.

Ами сменете си възприятията  Mr. Green Мен не би ме обидило ако ми връчат списъка и ми кажат да купя едно от нещатата в него ! По скоро би ме ужасило да осъмна с 3 тостера, 2 кафемашини и 5 ютии, тъй като съм практичен човек и мразя разхищенията  Mr. Green

ahasver, подаръка е нещо много лично и индивидуално Simple Smile Лично аз ще предпочета едни евтини водни чаши от ИКЕА, вместо префърцунени от духано стъкло , пък за пано да не говорим ...

# 1 157
Да,разбрах.Казах "картина" като пример,разбира се,че може да е всичко.

# 1 158
Тя е изработила и подарила паното на близки хора ,та се предполага че е имала идея какво би ги зарадвало .
Да ти кажа ако би ми била гост бих се зарадвала на нещо ръчно изработено .

# 1 159
Тя е изработила и подарила паното на близки хора ,та се предполага че е имала идея какво би ги зарадвало .

.... нали се сещаш как ще кажеш на приятелка, че не ти харесва паното и Simple Smile и как на края от немай къде трябва да го окачиш на стената Simple Smile

# 1 160
  • град-държава
Troy , това са глупости.

В моята среда хората умеят да ценят истинските неща, да ценят вложените усилия, да усещат емоциите и чувствата, да ги уважават, споделят и да им се радват.

# 1 161
Въобще не са глупости.
Много истина има в думите й.
Не казвам,че вашия случай е такъв,не го приемай лично.
Говоря по принцип.

# 1 162
Защо да са глупости ? тезата ми беше хипотетична, но това не значи ,че не може да се случи Simple Smile
Това ,че ти е приятелка не значи че можеш да и нацелиш вкуса Simple Smile
Преди години моя приятелка беше ми подарила много скъп шал , за който бях споменала че много бих искала да имам , но за жалост цвета беше абсолютно грешен... Носих го няколко пъти когато съм излизала с нея и тази зима най накрая го подарих на майка ми  Mr. Green

# 1 163
  • град-държава
Елена Ди, в случая мога само да съжаля, че нарича това приятелство и чистосърдечно да ѝ пожелая нещо истинско.

# 1 164
Какво общо има приятелството с подаръците?
Ето,виж как сама потвърждаваш думите на Troy.
Ако не харесам подаръка от приятел,той трябва да ми се разсърди, да ме отпише и да си търси по-стойностни приятелства.
Затова хората се принуждават да лицемерничат.

# 1 165
  • град-държава
Напротив, аз съм сигурна, че ако един подарък не бъде харесан, той просто ще бъде захвърлен, а няма да се вади за да замазва нечии очи.  Wink
Мога смао да се радвам, че на никой от близките ми не му се налага да лицемерничи по такъв начин. До таргет си е изглежда.

# 1 166
Чак пък да не отида на сватба,защото са ми дали списък или са ме помолили за плик...Това за мен е простотия.
Една от последните сватби,на които бяхме поканени,беше на приятели,които живеят в чужбина.Да помъкнат чушкопека и сервиза към Германия ли ? Разбира се,че ще им подарим плик с банкноти.
На друга,бяхме комбинирани с цяла компания колеги и попитахме младоженците от какво имат нужда-обзавеждаха ново жилище по същото време.Сами си избраха картината,която им подхожда.По-късно ни поканиха в жилището си и тя беше окачена,със сигурност не от куртоазия.

Подарявала съм изработен от мен колаж със снимки на рожденик и беше очарован.Още стои окачен в офиса.

Не намирам нищо лошо в това,дори сама питам от какво имат нужда и децата на приятелки.Намирам лошо в подаряването на неща по мой вкус,които никога няма да бъдат харесани .Не желая да натрапвам вкуса си на хората и за мен лично е важно подаръкът да достави удоволствие  на този,на когото го подарявам,а не на мен самата.

# 1 167
Въобще не са глупости.
Много истина има в думите й.
Не казвам,че вашия случай е такъв,не го приемай лично.
Говоря по принцип.

Склонна съм да се съглася-много е трудно да се улучи нечий вкус.Говоря по принцип,не за конкретния случай.Ако обаче приятелката ми си хареса иещо от моите произведения и каже,че го иска,това е друго нещо.В противен случай предпочитам да заложа на нещо стандартно.
Скрит текст:
Да не говорим,че имах случай в който мой подарък,ръчно изработен замина за друг човек (след като го подарих),който явно е бил много важен,за да не го кажа по друг начин и после познатата ми представи нещата,че уж го занесла само да го покаже (в чужбина),пък той го харесал...Тотално неуважение към мен и то най вече заради даденото обяснение

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 11:01 от Мидичка

# 1 168
Чак пък да не отида на сватба,защото са ми дали списък или са ме помолили за плик
Не намирам нищо лошо в това,дори сама питам от какво имат нужда и децата на приятелки.
Няма да отида не защото искат плик, а защото не ги познавам.Виж, ако са ми приятели-като във другото ти изречение-няма проблем да си изясним кой какво би искал.

# 1 169
Ааа,това с непознаването е съвсем друга работа.

Моя позната беше поканена на сватба по телефона в последния момент,понеже някой от гостите отказал да отиде,та се освободили два вече платени куверта.

Ето тогава няма да отида PeaceИ не заради подаръка или финансовия ми статус в момента Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт