За наказанието

• 4 479
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
  • Mars Hotel
Хъм, 5 минути извън групата не считам за наказание, особено ако след това има разговор. Това е
нормална и здрава реакция на възпитателя.

Зависи. За моето дете (което вкъши не е наказвано никога, а мисля и в градината, защото твърдят, че там е много послушна) идеята за наказанието е много страшна. В градината ги наказват с определен период от време седене на едно конкретно столче и тя всеки ден ми разказва кой какво е направил и кой е бил наказан. За нея наказанието е равно на "лошо дете".

Когато си играе, я чувам понякога, че "наказва" играчките и те плачат. Ето така у нея се е формирал ужас от наказание, без да го е изпитвала реално.  Confused

# 76
Синът ми е на 4 и половина Simple Smile
Да, сетих се за нещо като лъжа, което пробва напоследък. Често като легне почва с - пишка ми се, гладен съм и понякога ака ми се. Съответно (ще говоря конкретно за яденето) става, давам му да хапне нещо, той близва малко и казва, че не иска повече и аз го изпращам пак да легне. Не смятам, че е гладен, но никога не бих му отказала при молба за храна, по-скоро не бих го оставила да си легне гладен.

# 77
  • София
А за лъжа каква би била подходящата санкция?

зависи каква е лъжата и каква е възрастта.

примерът от втория ти постинг не е поведение, което изисква санкция.

# 78

примерът от втория ти постинг не е поведение, което изисква санкция.

Да, и аз така смятам. То е за другата тема - за заспиването Simple Smile

# 79
  • n/a
Да, в този пример с приспиването и хитруването за санкция не е уместно. Познавайки детето си и
само при това положение, бих се опитала по някакъв начин да променя тази "сценка". Това са си
проби за лъжа и макар да имаме обяснение за тези опити, липсата на реакция не е най-доброто за
случая.

# 80
А за лъжа каква би била подходящата санкция?

Никаква, просто лъжата поражда недоверие и започваш да подлагаш на съмнение думите на детето. Казваш му, че се чудиш да повярваш ли, при полежение че е лъгал вече. И така лека-полека на детето ще му се прииска да е честно.
Моят син беше започнал да ме лъже с парите за обяд в училище. Вместо да си заяви обяд, той си ползвал парите, за да си купува сладоледи, бонбони и дъвки от лавката. И така няколко месеца  Mr. Green Сега не го прави вече, не е наказван по този случай.

Общи условия

Активация на акаунт