как се справяте с сладкишите???

• 7 271
  • 123
  •   1
Отговори
здр. нека пусна една темичка може и да я има но...как се справяте с сладкишите при малчуганите???ние сме на почти 2 год.без малко и ми е мнг.трудно понеже в къщи  всички сме обожатели на сладкиши и постоянно имаме и все се крият от нея но се случва да търси.. Grinning Grinning

# 1
  • Шумен
Определям кое е позволено и кое не. Общо взето всичко е скрито, сладкишите са достъпни когато аз определя и то които реша че са подходящи. Децата могат да изядат и по един голям шоколад като го видят и им се даде, но последствията после за всички са тежки (моите моми ме държат будна цяла нощ да си играем след като си хапнат следобед дори и малко шоколад например). Единствената достъпна по всяко време храна, която стои на масата винаги са плодовете  Peace

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
з и ми е мнг.трудно понеже в къщи  всички сме обожатели на сладкиши и постоянно имаме и все се крият от нея но се случва да търси.. Grinning Grinning

ами струва ми се малко нечестно вие да набивате сладкиши, а да ограничавате детето. Crossing Arms
много ясно, че като има винаги в къщата и вие ядете и тя ще иска.
сменете си начинът на хранене, вместо сладкиши сложи на видно място плодове. винаги можеш да предлагаш кисело мляко с плодове, като го замразиш става сладолед или подобни десертчета...

# 3
аз не разбрах - въобще не давате на детето си сладкиши ли?
и това е много обширно понятие - за сладките неща ли става дума.
мойта не обича много сладкиши, дори на барни ще отъфа едно краче, ухо и толкова, най-много половин да изяде и другото го оставя, давам й на нескуик топчетата да си гризе, мед, бисквити, правя й разни сладки, кексове, бишкоти...
но никога не съм крила нищо такова.между храненията давам само плодове или фрешове, ако сме в колата някоя бисквита или солета да гризе.
при вас май това с криенето се е превърнало в игра за детето  newsm78
според мен предлагайте повече плодове, сладкишчета само за десерт или в закуските, но да не е изцяло заемащо закуската.
а и ако ядете пред детето Ви е нормално и то да поиска...

# 4
ние ги крием понеже ако са пред нея сама ще си вземе..не са на видимо място но знае че има в шкафа...не се яде пред нея...но просто и навън да сме и види че някое дете яде вафличка и тя иска аз успявам за сега да я залъгвам но ми е трудно..иначе плодове си хапва..

# 5
ние ги крием понеже ако са пред нея сама ще си вземе..не са на видимо място но знае че има в шкафа...не се яде пред нея...но просто и навън да сме и види че някое дете яде вафличка и тя иска аз успявам за сега да я залъгвам но ми е трудно..иначе плодове си хапва..
е, това да не иска нещо като на другите деца, ще е до възпитание повече - с малко упоритост от Ваша страна и обяснения, вярвам, ще успеете.
А иначе, щом яде и плодове, и други неща, не виждам проблем, че обича сладкишчета. Да миете зъбките редовно, да лудува и да ви радва много детенцето Simple Smile

# 6
като казвам търси означава че тя е наясно какво е вафличка и какво банан примерно и си иска сладкиш..кога по принцип е позволено сладкото при деца..виждала съм деца които си хапват доста сладкиши..сега ще и ги крия но според мене ще дойде ден където сама ще си ги взема,,както и да е нек са живи и здрави всички дечица Simple Smile Simple Smile

# 7
като казвам търси означава че тя е наясно какво е вафличка и какво банан примерно и си иска сладкиш..кога по принцип е позволено сладкото при деца..виждала съм деца които си хапват доста сладкиши..сега ще и ги крия но според мене ще дойде ден където сама ще си ги взема,,както и да е нек са живи и здрави всички дечица Simple Smile Simple Smile
аха, ами редно е тогава да въведете отсега ограничения - примерно сладкиш - само за десерт, или пък като награда за нещо, торта - на рожден ден или празник, или когато отидете на сладкарница. нещо подобно.
ограничения, имам предвид ясно правило кога може сладкиш и кога не - например - никога час-два преди ядене или нещо такова и тя да знае това правило, така ще е по-лесно и за двете страни мисля.
за това се сещам в момента Simple Smile

# 8
Аз не крия сладкишите, защото си мисля, че може да се получи обратния ефект и да започне да ги търси, най-отпред в шкафа има обикновени бисквити, ако супер много иска нещо сладко, иначе приготвям сладкиши подходящи за малко дете и ги предлагам като десерт. Не купувам готови неща или много рядко. Навън според мен повече ги блазнят опаковките, защото няма откъде да знаят какво има вътре и как е на вкус, затова навън купувам само банани  Mr. Green, а иначе обяснявам, че не е за деца - както  е с кафето - нещо, което мама и тати пият, но не е за деца. Peace

# 9
правя им десертчета като за тях.Мляко с ориз,кекс,крем.Плодовете ги оставям на видно място.Шоколадови вафли и други шоколади нямам в къщата,те знаят че само навън им купувам и то рядко.Ако непознати деца ядат нещо не се вълнуват,но ако са ни приятелчета децата си искат и те...Малкото ми дете яде по малко сладки неща,просто не иска и не харесва вафли.Вземам им обикновенни вафли ако много искат навън.Да опаковките са проблем особенно ако са розави....,но голямото дете знае че зад лъскавите опаковки не е винаги хубав десерта,сама се е убедила(понякога се искат жертви за по-добър резултат нататък) и вече само и напомням че десерта вътре може да е лош  Wink

# 10
Против съм крайното ограничаване. При нас всичко е позволено и понеже вече е голям, всичко седи долу в шкафовете, на достъпно място. Но първо, че винаги пита, преди да си вземе нещо. Второ, че никога не ги яде на гладно, за сметка на друга храна и т.н. Просто има баланс - яде си полезните неща, яде си и сладкото, не виждам проблем  Simple Smile

# 11
абе моето мнение че да вредни са и за сладки и за солети и зрънчота обаче аз си мисля че ако го ограничаваш после прави като невидяло както сме ние...аз са шоколади и вафли не давам въпреки че ако и дам с радост ще си хапне но като сме навън с децата и си играе и някое детенце има солети ли зрънчо ли и я почерпят няма как да не вземе при положение че всички хапват и иска и още и аз и казвам обяснявам че е вредно или я дръпна да се заиграе с нещо но ного е трудно .та затова се питах как ще стане работата аз не искам да и давам тя вижда и търси и се получава кофти..живи и здарви да са Simple Smile

# 12
Не разбрах за какви сладкиши се пита?
Бих се почувствала невероятно тъпо, ако родителите ми ядат постоянно нещо, което биде крито от мен на всяка цена. Ограниченията е редно да са взаимни.

Домашно приготвени децата ми ядат без нужда да им поставям спирачки. Опитвам се да правя повече плодови, с овесени ядки, кафява захар. Купени не купувам.  Mr. Green У дома само аз ям шоколад.

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 20:19 от Касита

# 13
Аз моята не я ограничавам никак. Онзи ден изяде половин кутия Траяна, а предния ден яде много шоколад, пие какао много. Не ме е страх, защото е слаба. Зависи от детето, ако е склонно към напълняване може, ама ако е слабичко защо пък да я ограничавам. И аз съм ял като дете и нищо не ми е станало. Яде си плодове много и винаги хапва преди сладкото, не и давам ако не е обядвала или вечеряла. Не мисля, че са вредни, аз съм пристрастен към сладко и ям много, защо пък да са вредни?

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 17:16 от 2pac

# 14
Личните  ограничения са много важни. Спряхме да купуваме сладости, само шоколад и то чат-пат.
Но благодарение на любвеобвилните баби, които вадят от чантата и директно бутат в ръцете на детето разни лакомства без да съобразят първо да ме попитат, дъщеря ми се запозна с бялата захар по-рано, отколкото ми се искаше. Затова борбата сега е да я науча, че не се яде често, че не може да замести вечерята, че няма да взима почерпки от непознати или най-малкото ще ме попита първо мен и т.н. Много е трудно, но пък вчера например е получила бонбон и го е дала на баща си да ѝ го запази за утре.  Има проблясъци значи.  Praynig Но е толкова далеч още моментът, в който ще може да се разчита на някакъв самоконтрол от нейна страна... Rolling Eyes

Това, което според мен е много вредно, е да остане у детето усещането, че сладкишите са награда. Тези храни не трябва да са обвързани със специален повод, заслуга или пък обратното - при някакво провинение санкцията да е лишаване от тях.

Общи условия

Активация на акаунт