как се справяте с сладкишите???

• 7 277
  • 123
  •   1
Отговори
# 30
То ако реално пишат това което има. на Фамилията пише от сухо мляко 57% и се надявам да е така. Иначе като си поиска от някой фризер, няма как да и откажа, но в Морската като и взема от Рафито поне е скъп. Последния път искаше някаква мишка, но не и взех а и взех Магнум и се надявам за 2-та си лева сладоледчето да е поне хубаво.

# 31
Нищо, че сме възрастно почти винаги залагам на по-скъпото, или на нещо с доказан произход, с надеждата да е качествено....

# 32
  • София
детето ще яде колкото вие решите... но в къща пълна със сладкиши нормално и детето да е любител

# 33
  • варна
но в къща пълна със сладкиши нормално и детето да е любител
Не съм съгласна - в къщи е пълно със сладкиши, а дъщеря ми дори и не ги поглежда. Никакво сладко не яде  Wink

# 34
И аз мисля, че това си зависи от личните предпочитания на децата.
Аз например не съм отгледана в обстановка на изобилие от сладкиши, но пък сега съм толкова пристрастена, че ако един ден изкарам без такива, се чувствам като пушач останал без цигари.  Grinning 

# 35
много зависи от самото дете, но не бива все пак да му се позволява повече от нормалното... племенника ми яде по 1 шоколадово руло, 10тина сладки и 5-10 бонбона ей така на шега между храненията и съответно е затлъстял.....

# 36
  • Kопенхаген
много зависи от самото дете, но не бива все пак да му се позволява повече от нормалното... племенника ми яде по 1 шоколадово руло, 10тина сладки и 5-10 бонбона ей така на шега между храненията и съответно е затлъстял.....
Ееее... това вече си е престъпление спрямо детето.

# 37
  • Между гори и планини
Моето дете е алергично към ядки, какао, мед. В това отношение е много ограничен от към сладки неща. Никога не е ял шоколад, вафла, меденка ..... Сладко яде като кроасан с крем (един път месечно се сеща да си поиска), правя му грис халва,крабийки, крем, бисквитена торта, яде много сушени плодове зимата и пресни лятото. Желирани бонбони яде 2 пъти годишно. Давам толкова колкото се побира в шепата му. Понякога купувам локум и давам 1 парче за десерт. Много рядко съм му купувала близалка, защото оцвеителие също дразнят алергиите. Сок пие само прясно изцеден.
Никога не ми е мрънкал за сладко, а след няколко спешни инжекции с Урбазон, напълно сам контролира и избягва алергените. И тъй като е случил на майка, която избягва салдкото, дразнителите са сведени до минимум.

# 38
Rolling EyesТо и  аз да ям такова количество ще съм затластяла.
Колко е нормалното количество сладкиши или всеки сам определя за детето си?
Ние не ядем пред детето сладки неща  и за сега даже мед не иска, явно е много сладък за нея.

# 39
Това го дадох като анти-пример за племенника. Не бива да се допуска. Те са го всикнали така, а не е редно, не е и нормално... това на мен ми е коли4ество храна с което мага да се изхранвам 2-3 дни ако не и повече....

# 40
Ако има движение не е страшно. Моята като изяде половината кутия бисквити после скача цял час. Поне няколко пъти пускаха рекламата на Джъмбо, а аз 10 пъти нейните песни. Бях прибрал бисквитите, ама тя си знае къде са и си ги извади и ги изяде всичките.

# 41
то си е и до дете защото аз имам позната която има момченце и в периода когато ми беше на гости детето и беше на 1год и 8-9месеца детето си хапваше сладоледчета киндер яйца и разни сладкиши всеки ден и си беше не повече от 11кила а сега е почти на 5 яде всеки ден зрънчо солети и тем подобни и е 18кила така че е до дете...аз също не искам да и давам такива работи защото явно на нас се лепи а и си хапва стабилно закуска обед и така на татък и тези ако са и позволени и ще станем не ми се мисли..но за жалост ги харесва много специялно солети...

# 42
Добре де, детето няма 2 години, как се сдобива със солети?

# 43
Никога вкъщи не е имало особено изобилие от готови сладки неща, освен шоколад.
На 2 години режимът му на хранене беше стриктен, тогава и шоколад не беше опитвал.
Вече е по-лежерно, но с мярка, купувам готови сладки неща, но само ако съставките ми харесат и производителят е ок по моите критерии.

# 44
Чудя се колко ли деца ядат мекици за закуска и пържени картофи за вечеря, но са лишавани от сладко защото е вредно?

Общи условия

Активация на акаунт