как се справяте с сладкишите???

• 7 282
  • 123
  •   1
Отговори
# 75
А на мен пък точно лишаването от шоколад ми е странно.
Казвала съм ти и преди в твоя тема - натуралният шоколад (примерно Stilla dolce от Кауфл.) не само че не е вреден, но и даже полезен. И е много по-засищащ от млечния, който има по-краткотраен ефект на удоволствие.
Децата ми си знаят - почти всеки ден по трийсетина грама шоколад - и са доволни. Искам да кажа - когато е често, но по малко - трагедия няма, а само полза...

# 76
Аз не я лиших, а тя искаше да изяде 100те грама Mr. Green и се наложи да я спра, че може да се обрине или да и стане лошо от цял шоколад. Изяде половината, а другата аз, че ако стои дразни и двамата Mr. Green

# 77
При моята дъщеря положих и полагам максимално усилия да обяснявам какво и как да яде, говоря и и за здравословно хранене, и за килограми, и за външен вид, защото се оказа много по-лесно нея да науча, че не бива да прекалява със сладкишите, отколкото да се обяснявам на баба и, която винаги я чака с пълен шкаф с шоколади, вафли, сухи пасти, солети, и прочие, от който детето само да си взима каквото си иска.
Като малка контролирах всичко, което и се дава.

# 78
Крайностите не са ми по вкуса.Всичко се яде с мярка,макар понякога мярката да означава различна величина м/у нас и децата Mr. GreenПознавам родители,които не виждат нищо лошо дете на 6г .да пие по литър кока-кола и поне един шоколад на ден,както и такива,които никога не са давали вафла или шоколад не децата си.

# 79
аз пак ще кажа нещо,че да шоколади или солети или зрънчо е вредно дали зареди зъбки или солта или каквото и да е НО СПОРЕД МЕНЕ КОЛКОТО ЗАБРАНЯВАШ НА 1 ЧОВЕК НЕЩО ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГО ИСКА даже и при деца..аз която без сладко немога от 1год пред нея не ям защото е нормално на човек или дете да му се прииска ако види някой никой от нас пред нея не яде..но навън няма дете което да не хапва нещо солета бисквита зрънчо или каквото и да е и когато детето иска какво ще му кажеш неможе вредно е а всички около него хапват???ще кажа че не е само да храната на тази възраст те се копират напълно за всичко даже вода да пие едното и другото веднага търси...да и аз искам да не иска такива неща но според мене е много трудно трябва за да успея да си я държа в къщи и да си и казвам аз кога и какво да хапва или навън сама някъде за да не и се приисква..било то сладко или каквото и да е..и аз ви казвам при мене какво е всички ми казват колко съм строга и така нататък и понеже аз не и давам напук на мене някак си иска още повече и е като невидяла..а да не говорим че като станат на -6-7 или повече години сами си купуват каквото искат бе да знае някой какво и колко е яло но както и да е..нека са живи и здрави и аз единствено се моля да не стане затлъстена или пък и обратното анорексичка което не за визия а за здравословно не искам тъй като казват че ние сме едри.. за това се чудя и приемам всякъкъв съвет как да се избегне въпреки че се старая доста както казах плод да предложа или я залъжа и си играя с нея на някъде но пак не минава и без нищо... Simple Smile

# 80
  • София
ох, леле....малко запетаи и главни букви няма да са му излишни на горното...толкова несвързана реч, отдавна не бях срещала.... че и ферман цял....

съвета ми е - реши какво може и не може да даваш, отпусни малко каишката, нека има позволен лимит от "забранени неща" на ден....
на 6-7 не съм видяла дете дето ходи да си пазарува само, но може и у наше село да е проблема...

# 81
По тази логика нищо ли не забраняваш, защото детето ще има много негативни примери в живота си? Не всички деца ядат солети и зрънчовци. И не всички деца като видят от други, искат. Ако моето дете копира чак в такава степен, добре, ще го пращам на занимания с други деца, където има какво да научи. Вече се предлагат какви ли не игри и занимания с възпитателна цел и за развитие на детето.

# 82
съжелявам че не съм писала така както искаш. разбирасе че забранявам много неща..от цялата работа исках да кажа че понякога когато искаме да направим нещо се получава точно обратния ефект..има дете и дете брат и сестра са толкова различни а да не говорим дете от дете...явно моето дете е много по различно от ако щеш и аз каквото искам да е...няма значение на всички които са ми отговорили им благодаря много и желая всички деца да са живи и здрави и щасливи Simple Smile                                                                               

# 83
Идея нямам как ще ме мине "бебешкото" коремче на твоето дете в такъв случай.
От теб зависи какви да са ти приоритетите. 

# 84
Бебешкото коремче не структура на тялото, да не е бирено и да е от мас?? Не виждам връзката със сладкото освен ако не е като бирено. Не съм видял бебета с шкембета от мазнини, просто структурата на коремната кухина ги прави по издути. Може би да има място за органите в неразвитите им тела. Ни и аз съм на мнението, че не бих искал да имам някой цербер за родител, дето да ме лишава от детство, защото му е кеф. Ако бях на мястото на такова дете луди щях да ги правя, а и щях да си ям каквото аз си реша.

# 85
2pac, детството се изчерпва с ядене на сухи пасти и шоколади ли? Добре, че не съм имала родители като теб, имах страхотно детство без да съм налитала на сладки. Не виждам връзка между яденето на сладко и щастливото детство. Но така сме хората, да се убедим себе си в собствената си "правота" използваме какви ли не повече и по-малко логични, да не кажа и лишени от всякаква логика доводи. Ти си човек на фактите и научните трудове, доколкото те познавам от други теми. Като се философства просто явно е едно, когато става въпрос за практически неща, съвсем друго.

# 86
Аз лично намирам голяма разлика във възможностите от нашето детство и от тези - сега.
Този разкош от сладкиши го нямаше тогава, затова и изкушенията бяха малко. Пък и много семейства с не много големи доходи, нямаше как да мислят постоянно как да угодят на желанията на децата си.

# 87
Да, ама не. Не е само това, но е една съвкупност от неща. Игрите с приятели, лудориите, но и това, че е заложено децата да обичат сладко може би защото енергията която изразходват в игри им го налага. Плодове Joy Та ние сме излизали сутрин и сме се прибирали вечер без да се върнем през деня за храна. Яли сме зелени сливи, листа и цветя дори и всичко което се намери на улицата и така сме си набавяли сами витамините. Когато се сдобием с някой лев, с удоволствие го харчехме са купища сладки. Веднъж ни подариха кашон разтопен сладолед, защо ли го помня. Децата обичат сладко и шоколади и имат нужда от тях. По скоро биха помнили, че са имали манипулативни родители, и биха завиждали на другите деца. По някакъв начин крайности от рода" Моето дете не яде шоколади и не му липсват" ще има някакъв психологически ефект рано или късно. Пък и не, за моите родители, благодари се, че децата ти не са като мен, пък тогава щеше да видиш как се забранява на дете Joy което прави всичко да стане на неговата Joy Да децата имат нужда от съвети и подкрепа , в изборите от живота си и понякога ако не ги получат се отразява на бъдещето им и крайната свобода е в техен ущърб, но крайните забрани още повече. Познавах такива деца с майки "полицаи", но те будеха по скоро съжаление от нас. Пък някой от тях още не могат сами да вземат решения и са претърпели крах на родителските им амбиции. Това за тези родители е толкова дълга тема, че тук няма как да опиша, но само горките деца. Не е само сладкото, да те забраните валят една след друга, детето е стресирано ако получи 5+ и записва да учи нещо което не го влече, после не завършва и живее при майка си до 45г.

# 88
  • София
мда за това пък в нашето детство бяха много на мода всякакви домашни сладкиши, баници, мекици, пирожки, палачинки, пържени филии и т.н.

# 89
  • Mediterraneo
мда за това пък в нашето детство бяха много на мода всякакви домашни сладкиши, баници, мекици, пирожки, палачинки, пържени филии и т.н.

Ами да! И беше хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт