Кюретаж и забременяване след това - 34

• 30 187
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Златенце едни палци и от мен Simple Smile
Зузи, браво, мила, ще намериш отговорите и ще гушкаш бебе Hug
Креми, аз направих изследвания, почнах терапия, пък то нищо не излезе..
Утре съм на док, да коментираме..

# 76
Златенце, палци и от мен!  Praynig Hug

Ники, истината е в ежедневната терапия, от кака си Зуза да знаеш Peace Вече сме 4 жените, които биехме през ден и не ни се получи Rolling Eyes

Дани, предполагам, че е ужасно зает доктора и съм супер благодарна, че изобщо прие случая ми и намира време да ми пише. Ще търся мнения от всички места, за които се сетя, просто трябва да успея! Преди малко ми писа едно момиче, което има приятелка с няколко аборта като мен, без причина. Всеки път е правена хистология на плода и всеки път се оказвала различна причина. ..Накрая успяла и сега има 2 деца Mr. Green

Светле, този твоя док й той Crossing Arms Дано оправите дозите с новото ендо, че така ти е притеснено сигурно Rolling Eyes

Теди, как си днес?

# 77
Така е Зузи, ежедневно е трябвало, и аз си го мислех, и питах доктора-последва обяснение, че двата препарата покривали напълно проблема, ми що тогава да не си пием само аспирина? А не знам да има някакви странични действия (негативни) върху майката или бебето от ежедневното биене, така че..следващия път въобще няма да чакам да ми ги предписват направо почвам да бия...
между другото вече чувам за няколко жени със същия проблем, но с по едно дете (и не са знаели че имат тромбофилия по време на успешната бременност)-и все са били тогава млади (т.е. до 25-26 примерно), явно и това има значение, знам ли..т.е. бях го чела някъде

# 78
Точно така, Ники, и аз това смятам да направя, ще го обсъдя с док, разбира се, но дотолкова, че да го уведомя по-скоро, а той да каже трябва ли да следя някакви показатели на кръвосъсирване при ежедневно боц.

# 79
  • Близо до морето :)))
Зузи, Ники Фраксито аз го започнах през ден като го редувах с АП от началото до 25г.с. когато на поредна консултация при Доц. Конова ми вдигнаха дозата от 0,3мл. през ден на 0,4мл. всеки ден. Така бях до 35г.с. когато спрях АП и отново минах на 0,3мл. но всеки ден. Това по препоръка на лекарят при който ще раждам. А и имах запаси 2 кутии и половина от 0,3мл. Много се притеснявах, но реших да го послушам както и затова, че от два дни съм ги спряла изцяло. От Доц. Конова са ми дадени да ги спра една седмица преди термин, но Док. е сигуран, че беба ще се появи по-рано и когато е нормално раждането не може де си прецени точно кога да се спрат, а било опасно да не загубя много кръв. Та ще видим малко ми е странно сега като не си ги бия, надявам се всичко да е ОК с плода.

# 80
zuzi_79 аз съм на ежедневни боцкания, даже в началото бях и на аспирин всеки ден , но заради зацапването ми спряха аспирина. За изследвания за кравосъсирване за сега не са ми споменали, но доколкото знам д-р Даскалов смята че дозата от 0.4 е профилактична и не се налагат изследвания.
Надявам се да нети се налага да те чистят, силно ти стискам палци за сряда  Hug Hug Hug

Аз в сряда съм на преглед по здравна каса и много се притеснявам как ще мине, не знам как ще дочакам 18 за да отида при Даскалов сигурно няма да изтрая и ще отида по рано  Embarassed

# 81
  • София
Привет на всички Simple Smile
Не можах да изчета всичко,но до колкото разбрах Зузи отново е имала тежко преживяване Cry Cry Cry Много съжалявам,миличка.Аз знам че си силна и това няма да те спре по пътя към твоята мечта.Там някъде твоето бебче те чака и ще дойде,когато е готово за срещата си с теб.Силно те прегръщам и вярвам,че чудото скоро ще стане Hug Hug Hug Hug

Аз в петък не успях да отида на преглед,понеже ме викнаха на работа,но ходих днес и съм много притеснена Cry

Док.видя леко розовеещо зацапване при прегледа, а освен това констатира,че бебето не отговаря на седмицата,в която съм.Било по-малко,но въпреки всичко видях най-мъничкото сърчице да тупка Two Hearts

Ако някой може да ми помогне за размерите,ще съм много благодарна

Плоден сак с размер 16.9 мм,ембрион-6.9 мм
В нета намерих калкулатор,който показва че тези размери отговарят точно на 6г.с 4д.,но защо на ултразвука излиза 5с. 1д.
Изписа ми Утрогестан,Но-шпа и вит.С и след седмица съм пак на контролен преглед.

# 82
Злати , силно стискам палчета за днешния преглед!!!! Благодаря ти, че питаш за нас - бях на преглед в събота. За момент се притесних, че може да изоставаме, но след това док няколко пъти повтори, че си отговаряме на седмиците! Относно зацапването - да, от свещичките е.   Simple Smile И да не ги прекъсвам. Издействах си преглед пак за събота.

klqsh , не се притеснявай мила! Сигурна съм, че всичко е наред с бебо!  Heart Eyes

Аз от 2 дена имам силни боцкания ту от ляво, ту от дясно. Май но-шпа не ми помага, защото даже и след като го пия пак си ги има.  Thinking

# 83
Ади, това сакче си е баш за 6 седмица, много поздрави за тез резмери и седмица, в която са и казали, че си според УЗИ. При мен, когато нещата вървяха добре имах следните размери:
10 мм сакче в 5 г.с. и 3-4 дни
18 мм сакче в 6 г.с. и 3-4 дни
24 мм сакче в 7 и 2 дни, а ембриончето беше 10.9 мм

Виж сега, първо толкова рано не може да е точно изследването на УЗ, второ не се знае колко е прецизен апарата и какви данни са заложени в него (размерите, по които определят седмиците и дните). На моите снимки винаги пише +- еди колко си дни. На единия апарат на док беше +- 6 дни, на другия 4.

И още нещо, питай док как така аджеба в 5 седмица има тупкащо сърце???? #Cussing out

# 84
adi , дано предписаната терапия ти помогне!!  Hug Радвам се, че бременността ти е вътрематочна, много се радвам, че и сърчице сте видели!  Hug Сега остава следващия път , когато отидеш при док., той да ти каже, че нещата са се нормализирали!  Praynig Praynig Praynig

ПП: и мене тези данни от УЗИ-то ме объркват.  Постепенно си вкарвам атаката, че изоставаме... Дано не е така  Praynig

# 85
  • София
Зузи,Мименце  Hug Благодаря за успокоителните думи Heart Eyes

На снимката пише +- 1w0d,така че наистина може да греши.
И да - най-важното е че видях тупкащо сърчице. Heart Eyes Дано следващият път всичко се нормализира,че наистина много ми е притеснено.Те даже искаха да ме оставят в болницата под наблюдение,но според мен няма смисъл понеже ще бъда на същата терапия.По-добре да съм си у нас с детенце и мъж ми.

# 86
  • София
Ади, специално си изрових снимката от 7 седмици и 1 ден, ембриончето ми е 1.05см, за плодния сак не мога да го разчета, но ембриончето в тези седмици нараства средно с по около 1мм на ден, т.е. за 6 седмици и 4 дни според мен си е съвсем дорбе и между другото на моята снимка от самия УЗ апарат по този размер пише 8 седмици и 4 дни.  Щом пусла е наред, сакчето не е деформирано и не се вижда отлепяне или руптура, значи всичко е наред  Hug

# 87
  • Пловдив
Зузи силни прегръдки и съжалявам отново за гадните преживявания, които продължават да те  мъчат!  Hug Hug Hug
Теди никакво по-ранно излизане на бебка! Да дочака 40 градусовите жеги юли и тогава да ни се покаже в цялата си прелест!  Peace
Ади дано тупкащото сърчице след някой друг месец да те рита в ребрата като моя бебчо!
Златенце стискам палците и аз !  Hug
При нас нищо ново! Освен един ремонт, в който съм главен наблюдател! Бебчо се разпъва вътре като ластик по диагонал на корема ми и проверява здравината на ребрата ми! Аз броя дните до срещата и вече много искам да го гушкам! Но всяко нещо с времето си! Плана ми е поне до 1 юли да си седи на топло, ама да видим кой ще се съобрази с моите планове!  Hug Hug Hug
Прегръдки на всички!  Hug Hug Hug

# 88
Ади, какви са тия глупости отговаря или не, нали е всичко наред, не се вторачвай в размери, казвам ти го от опит Peace

Кляш, Златенце, Ники- стискам палци за прегледите, дано не пропускам някой Embarassed

Мименце, ти не беше ли с обърната матка? от там боли допълнително...щом като зацапването е било от свещичките и всичко е наред със сакчето пий си но-шпа и почивай повече Hug

Кукле, днес се чудех как си Hug Hug Hug Hug аз си знам че като спреш да се притесняваш всичко се нарежда, ама как да си наредиш...то не става така Laughing имам някакво вътрешно усещане че всичко ще е наред, явно затова още не съм параноясала съвсем, дано не ме лъже Blush вие добре сте се хванали в ремонта, ние още го планираме hahaha

ние нямахме ток в последните 4 часа и вие толкова много да изпишете Crazy иначе днес нямам такива болки...появяват се ако седя седнала, което явно е знак че трябва да се лежи hahaha ще се проследя следващите няколко дни и може да се чуя профилактично с док Embarassed трябва да си спра достъпа до теми от типа 'преждевременно разкритие/раждане и тн....'  и всичко ще е наред, знам аз hahaha

# 89
Теди леж си , почивай си, че като дойде бебенцето и тогава ще се молиш да си
почиваш  Mr. Green   И наистина спри да четеш излишните теми !  Naughty Те натоварват допълнително. Аз не съм ви споделяла, но преди седмица, още преди да се види сакчето, ми се случи нещо ужасно. Вечерта преди прегледа, както си седях , по-точно лежах, изведнъж реших , че започва да ми става адски лошо, защото все си мислех за тая извънматочна, получих ужасно сърцеиене и започнаха да ми пищят ушите. Много уплаших милото! И това само за дето не спирах 2 седмици подред да чета за симптомите на извънматочната  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт