СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 566
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 795
  • В две мънички очи...
За градина на колко трябва да е детето за да се кандидатства, че съвсем се обърках?

здравейте,

аз навлизам в дебрите на детските градини, защото моят син е набор 2010 , декември и всъщност на есен ще трябва да е в детска градина. Ние живеем в Студенстки град, но но предстои преместване в Младост. Моля дайте насоки за детските градини на територията на Младост.

Понеже гледам че децата ни са на една възраст, а доколкото имам спомен системата ще позволи да въвеждаме ДГ след като децата навършат 3г. това не означава ли че ще бъдат приети на ДГ 2014 или греша?

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 00:59 от AnMary

# 796
  • София
За градина на колко трябва да е детето за да се кандидатства, че съвсем се обърках?
2010ти набор, обявяване на своб. места на 25ти февруари 2013г., 1во класиране 26-ти април 2013г. (записване до 17.05.2013 г.), тръгване в 1ва група (градина) - септември 2013г.

Респективно родените януари 2010 тръгват на градина на 3,8-3,9г., родените декември - 2,8-2,9г.

2011ти набор, обявяване на своб. места на февруари 2014г., 1во класиране април 2011г., тръгване в 1ва група (градина) - септември 2014г.

# 797
  • В две мънички очи...
AnMary благодаря! Пак на време се сетих че тази година ще трябва да кандидатстваме отново Simple Smile

# 798
Здравейте! Бих искала да попитам, дали децата родени януари ще могат да кандидатстват с предният набор. Имам спомен, че имаше нещо такова.Ние сме родени 2011г. и тази уч. година би трябвало да кандидатстваме за 2 яслена. Ако може обаче да кандидатства с набор 2010 ще трябва да е в 1-ва градинска. След един неуспешен опит сега съм решена на всичко. Дали градинската бройка е по-голяма от яслената? Как точно става кандидатстването? Ако някой има такъв опит да пише, моля!Благодаря!

# 799
  • София
Обикновено позволяват на децата, родени през януари да кандидатстват с предния набор, но това става от класиранията през септември.

# 800
моето дете също е набор 2011 януари. Аз също бях останала с впечетление, че преди се позволяваше да се кандидатства с предходния набор и поради същата причина (че има повече бройки за градински групи) писах на линка за обратна връзка посочен в сайта за градините. .... и ми отговориха, че е възможно да се кандидатства с предходен набор, но само ако няма кандидати от 2010 и има свободни места, което е абсурдно защото недостига е чудовищен за малките набори - 2010 и 2011. Така въобще и оттук едно голямо дърво.... Simple Smile

# 801
запис, сега сме в ясла и трябва да кандидатстваме наново

# 802
  • В две мънички очи...
Кога трябва да актуализират новите бройки за прием ДГ?
В момента като се опитам да добавя ДГ ми дава че няма обявени бройки.

# 803
  • София
Кога трябва да актуализират новите бройки за прием ДГ?
В момента като се опитам да добавя ДГ ми дава че няма обявени бройки.

25.02 Peace

# 804
  • софия
и аз се нареждам с вас,ще сме кандидати за ясла,да ви следя

# 805
  • София
Нещо не ми е ясно с опашките при кандидатстването!! Как са разделени 60 към 40? В чакащи на съответното детско заведение само едните ли ще са или пак са всички и ще е с досещане кой за коя е?

# 806
  • София
elradi, разделението 60/40 обща/социална опашка е само за първо класиране и за всяко ДЗ ще има два списъка, видими от всички.

# 807
  • София
Как са разделени 60 към 40?
Ако обявените места са 20:
= 12 места (60% от 20) са за децата, които покриват общите критерии (К1 - К5) и не отговарят на социалните критерии (К6 - К13 от ръководството).
=  8 (40% от 20) места ще са за деца с точки от общите и от соц. критриите - близнаци, сираци, полу-сираци...

Това разделение ще е видимо в списъка на чакащите и е само за 1-во класиране. След това няма да има такова разделяне.

# 808
Здравейте!
Имам един въпрос и ще се радвам, ако някой в подобна ситуация сподели мнение Simple Smile
Дъщеря ми е набор 2010, беше записана и посещава СДЯ, която по-късно беше обединена с ЦДГ.
Сега в яслата пише, че всички набор 2010 ще бъдат прехвърлени автоматично в 1-ва група на новообразуваното ОДЗ без да има нужда от кандидатстване. Само че на нас ни идва много далече въпросната градина и искаме да кандидатстваме в друга ЦДГ - ще имаме ли възможност? И ще имаме ли пак точките за първо желание, при положение, че уж трябва да се прехвърляме "автоматично"?

Малко объркано стана...надявам се да ме разберете Simple Smile

Предварително благодаря!

П.С. Само да допълня - спомням си, че въпросът за преобразуваните СДЯ е дискутиран на работна група, но не мога да намеря публикувано някакво официално решение...

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 18:55 от diddlinna

# 809
  • СОФИЯ
Здравейте!
Имам един въпрос и ще се радвам, ако някой в подобна ситуация сподели мнение Simple Smile
Дъщеря ми е набор 2010, беше записана и посещава СДЯ, която по-късно беше обединена с ЦДГ.
Сега в яслата пише, че всички набор 2010 ще бъдат прехвърлени автоматично в 1-ва група на новообразуваното ОДЗ без да има нужда от кандидатстване. Само че на нас ни идва много далече въпросната градина и искаме да кандидатстваме в друга ЦДГ - ще имаме ли възможност? И ще имаме ли пак точките за първо желание, при положение, че уж трябва да се прехвърляме "автоматично"?

Малко объркано стана...надявам се да ме разберете Simple Smile

Предварително благодаря!

П.С. Само да допълня - спомням си, че въпросът за преобразуваните СДЯ е дискутиран на работна група, но не мога да намеря публикувано някакво официално решение...

"Решение на РГ: При сливане на СДЯ с ЦДГ и/или ОДЗ, детето посещаващо преобразуваната СДЯ, най-малко 6 месеца преди записване, ползва предимство по К5."

от Протокол № 42, качен е в ИСОДЗ

Общи условия

Активация на акаунт