СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 804
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 930
Е,то първа страница няма как да я пропусне човек.И все пак ако някоя мама може да обясни ще съм ѝ благодарна.

За септември ли искаш да си пуснеш детето на ясла или чак за първа група, когато ще е на 3 години?
Питам, защото не знам какво имаш предвид под "детска градина" - ясла или градина.

# 931
  • София
Искам за първа група,когато ще е на 3 години.Казаха ми,че било хубаво още от сега да я запиша,за това исках да питам някой който е минал по тоя път.

# 932
  • София
Системата няма да ти позволи да сложиш кандидатури за градинска група преди годината, в която детето навършва 3г. Сега можеш да направиш кандидатури за самостоятелна ясла или ясленска група в ОДЗ.

# 933
didi-t щом искаш за първа група, трябва да изчакаш годината, в която навършва детенце 3 годинки.

# 934
Здравейте:)
Моля някой да ми обясни къде да впиша в системата, че малкия е с Телк (с астма). Не намерих , сори...... Мерси предварително!

# 935
Моля някой да ми обясни къде да впиша в системата, че малкия е с Телк (с астма). Не намерих , сори...... Мерси предварително!

Това намирам, но и аз не можах да се ориентирам как точно става. Дано някой, който знае повече, да може да ти помогне:

"т. 2.2.4
Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба.

Ако вашето дете има специални образователни потребности, заявете това с бутона „Заяви" срещу последната таблица от страницата с критериите.

Въведете допълнителна информация."

# 936
  • София
Благодаря на всички за отговорите.  bouquet

# 937
  • София, България

Диди, сега не е лошо да си направиш профил в системата - влизаш и записваш данните на детето и на родителите, и на други деца ако имаш. Пък в годината, когато искаш, вече ще пускаш кандидатури по градините.

# 938
  • София

Диди, сега не е лошо да си направиш профил в системата - влизаш и записваш данните на детето и на родителите, и на други деца ако имаш. Пък в годината, когато искаш, вече ще пускаш кандидатури по градините.

Точно така ще направя,сърдечно благодаря. Simple Smile  bouquet

# 939

Това намирам, но и аз не можах да се ориентирам как точно става. Дано някой, който знае повече, да може да ти помогне:

"т. 2.2.4
Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба.

Ако вашето дете има специални образователни потребности, заявете това с бутона „Заяви" срещу последната таблица от страницата с критериите.

Въведете допълнителна информация."

megan@ , от това което зная до момента: В системата можеш да заявиш ТЕЛК на баща, майка или брат/сестра на кандидатстващото за ОДЗ или ДГ дете. На самото кандидатстващо дете не, документите се подават на място в дет.заведение .

# 940
  • СОФИЯ
Има начин да се заявява ТЕЛК, но какъв точно не знам, з нямам профил в ИСОДЗ. Имаше случай на отказ да запишат дете, именно з не бяха заявили заболяване, а в ДЗ нямало условия за отглеждане на дете с такъв проблем.

# 941
И аз бях задала същият въпрос чрез формата за обратна връзка. Отговориха ми че деца с спец. потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в СДЯ, ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба. Не се иупоменавало никъде в системата  newsm78 ....

# 942

Така е,защото повечето родители лъжат за да им се приемат децата в яслата или градината,такав е и случая на който аз попаднах,в градината в която ние кандидатстваме са подадени 20 молби.И на мен ми е интересно това нещо,и не само това,а и как дете на което единия родител е без трудов договор детето му е прието с 10т.

# 943
  • София
а и как дете на което единия родител е без трудов договор детето му е прието с 10т.
Една възможност - бащата не е вписан в акта за раждане, съответно детето се води с неизвестен родител и по К9 получава 3т. И става - К9 + К1 + К2 + 3т за 1-во желание = 10т.
Може обаче да има начислени точки по К8 - някой от семейството да е със здравословен проблем...

За заявяването на ТЕЛК - освен да се заяви за СК8 (в профила на детето не виждам честно казано къде другаде да се напише  newsm78 ) и изрично да се напише,че е за самото дете, за да не се стигне до отказ за записване поради непълно подадено инфо...

bibiana_7, според мен - питай направо в СО, дирекция Образование и така ще имаш официален отговор, щото понякога от обратна връзка малко се пообъркват.

И другото което е - в Ръководстовто на сайта, раздел 1. Заявяване на критериите и изчисляване на точките,  има това:
1.5. Ако детето има специални образователни потребности (СОП), заявете това чрез бутона „Заяви" в последната таблица на страницата с критерии. Въведете уточняваща информация.
Да вземат да решат - може или не може през системата да се правя заявяване на СОП/заболяване...

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 12:17 от v_spasova

# 944
Здравейте, Скоро се регистрирах в сайта на ИСОДЗ и ми направи впечатление последната опция :
Съгласен съм данните да бъдат проверени в НОИ ДА или НЕ...
Извинявам се ако сте го коментитрали някъде, но защо според вас има опция НЕ? Интересно ми е не трябва ли всички данни да бъдат проверени, нали само така могат да видят дали са верни написаните неща? То ако няма да ги проверяват всеки може да си напише каквото поиска...

Общи условия

Активация на акаунт