СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, гледах критериите на системата в Пловдив. Там се дават допълнително точки за специални образователни потребности и хронични заболявания, и то само за ЦДГ и ОДЗ /предполагам само за градинските групи/. Защо това не може да се направи и в София? Вече на два пъти претърпяваха промени и минаваха през СОС. А най-много се злоупотребява с прима извън системата на хронично болни деца.

На мен ми се върти в главата да се замени т. 2.2.4 с нещо такова, но не сме го обсъждали в СНБМ. Дори и да решим и внесем такова искане за изменение на Правилата, още от сега знам какъв вой ще настане и колко народ ще се наредят да подложат крак, само и само да не стигне до гласуване в СОС.

Което пък автоматично ще докаже колко сме били прави за приемът по тази точка и това че СО няма нищо против тя да се използва за заобикаляне на правилата.

Така звучи по-разумно. Може ще е по-добре, ако се внася искане, то да бъде подписано от повечето майки, неодобряващи приема с ХЗ в момента.

# 166
  • around the world
Момичета, гледах критериите на системата в Пловдив. Там се дават допълнително точки за специални образователни потребности и хронични заболявания, и то само за ЦДГ и ОДЗ /предполагам само за градинските групи/. Защо това не може да се направи и в София? Вече на два пъти претърпяваха промени и минаваха през СОС. А най-много се злоупотребява с прима извън системата на хронично болни деца.

На мен ми се върти в главата да се замени т. 2.2.4 с нещо такова, но не сме го обсъждали в СНБМ. Дори и да решим и внесем такова искане за изменение на Правилата, още от сега знам какъв вой ще настане и колко народ ще се наредят да подложат крак, само и само да не стигне до гласуване в СОС.

Което пък автоматично ще докаже колко сме били прави за приемът по тази точка и това че СО няма нищо против тя да се използва за заобикаляне на правилата.
Ели X, страхотна идея  Peace  Това е много по-разумен вариант, от т. 2.2.4 .
За съжаление обаче проблема с нерегламентирания пример мисля, че остава. По мои наблюдения след цялата гласност, която се даде на проблема със злоупотребите с приема на деца с ХЗ ( разбира се благодарение на вас със Саня), повечето директори са ограничили  приема на такива деца...ОБАЧЕ..в същото време масово практикуват прием на деца  през "Педагогически съвет". С нетърпение очаквам списъците от Министерството на образованието за това реално колко деца посещават детските градини. Определено там би трябвало тези неща да излязат на яве. Иначе  как се случва така, че през системата се приемат по 22-23 деца в група, още 2-3 деца с ХЗ (обявени в ИСОДЗ), а реално групите масово са с по 30-32 деца, а в някои случаи и с по-голяма бройка  ooooh!?! 

# 167
Здравейте. Записвам се в темата. Моето дете не е прието вече 2-ра година. Бясна съм на системата. Посещава разни забавачки на половин ден.
Ще изчета темата.

# 168
  • София
От системата ми изпратиха мейл

Цитат
На вниманието на родителите на деца, родени 2008 година

Уважаеми родители,

Във връзка със задължителната предучилищна подготовка на децата родени 2008година (5-годишни) за учебната 2013/2014 година и планирането на откриване на нови групи, моля в срок до 31.10.2012 г., през Форма за Обратна връзка на Информационната система за обслужване на детските заведения, да ни информирате за следното: 1. Вашето дете посещава ли детска градина (вкл. частна) и ако посещава, коя? В случай, че детето Ви не е прието в детска градина, задължителната подготовка ще се извършва и в училища.

# 169
От системата ми изпратиха мейл

Цитат
На вниманието на родителите на деца, родени 2008 година

Уважаеми родители,

Във връзка със задължителната предучилищна подготовка на децата родени 2008година (5-годишни) за учебната 2013/2014 година и планирането на откриване на нови групи, моля в срок до 31.10.2012 г., през Форма за Обратна връзка на Информационната система за обслужване на детските заведения, да ни информирате за следното: 1. Вашето дете посещава ли детска градина (вкл. частна) и ако посещава, коя? В случай, че детето Ви не е прието в детска градина, задължителната подготовка ще се извършва и в училища.

Т.е. грам си нямат понятие кой приет, колко неприети. А защо им е инфото коя е частната градина ми е интересно?

# 170
  • София
Не знам за частните, а и за общинските нямам представа за какво събират информацията. Освен да са се засилили да правят интеграция с у-щата и да подават информация.

# 171
Здравейте! Имам нужда от съвет. Живея в Надежда, детето ми е набор 2011 г. , тази кампания само я проследих, за да съм информирана т.е. не кандидатствахме. Сега участваме в  текущите класирания, като и сега ги следя но повече за информация, не толкова че искам да ни вземат(тъй като искам да си я гледам до две години). Притеснението ми е че след обединението на всички СДЯ с ОДЗ и ЦДГ в квартала, не останаха СДЯ. Повечето ОДЗ-та  на първо класиранет бяха обявили по 3-4 бройки за нашия набор, а СДЯ бяха обявили по 19 - 20. И сега на въпроса за следващата кампания на която искаме да ни приемат, ОДЗ-та пак по 3-4 ли бройки ще обяват, защото ако е така няма да имаме шанс да се класираме с нашите точки, а сега на текущите класирания може да имаме шанс.  Дано сте ме разбрали какво питам. С две думи да се натискам ли сега за ОДЗ или да си изчакам догодина.

# 172
Такъв мейл получих и аз някъде преди един месец, но реших да не отговарям. Видя ми се странно системата да ми иска информация, с която би трябвало да разполага. Или просто така е по-лесно...

# 173
  • София
visnd, за съжаление никой не знае какво ще проговорят звездите на дир-ките и какви места ще пуснат за новата кампания догодина...
Ето, lawless е писала, че вече втора година детето й не е прието.
Аз лично бих гледала от сега за места, не бих чакала новата кампания.
Но дали теб те устойва детето да тръгне веднага, ако бъде прието - решавате вие с таткото.

pavleto, и на мен ми е чудно за какъв ... го искат това инфо  newsm78
Все пак  може с една заявка към базата да видят колко деца от набор 2008 са записани в тяхната система. И със справка от Админ - да проверят колко деца реално са записани  Crossing Arms

# 174
Такъв мейл получих и аз някъде преди един месец, но реших да не отговарям. Видя ми се странно системата да ми иска информация, с която би трябвало да разполага. Или просто така е по-лесно...

Аз още не съм получила, но вече нямам търпение да им изпратя отговор Twisted Evil

# 175

Аз още не съм получила, но вече нямам търпение да им изпратя отговор Twisted Evil

И аз го получих. Не знам защо. Детето е класирано през системата и записано, още през 2009 година. По-логично ми се струва да пратят до децата, които стоят като незаписани в системата. Те си знаят де, но на мен ми е чудно през обратна връзка кой ще ги обработва тези данни.

# 176
Те, милите, просто не знаят колко още са записани извън системата...

# 177
aman ot vsichki gosti na stolitcata, zaradi tiah tribva da chakam s godini da is zapisha deteto...... Rolling Eyes

# 178
  • СОФИЯ
aman ot vsichki gosti na stolitcata, zaradi tiah tribva da chakam s godini da is zapisha deteto...... Rolling Eyes

Не е заради тях, а заради липсата на воля и действия да решат проблема.

# 179
  • София
Аман от софиянки, които пишат на шльокавица.
Моля, спазвайте правилата на форума.

Общи условия

Активация на акаунт