СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Мдам, предната справка беше подобна...

В 65 ОДЗ - пак 90 деца в яслените групи, при приети през системата 47 (+ 3 по 2.2.4 + 1 през РГ)
Но ако няма грешка в справката - в 92 ОДЗ в ЛевскиГ - 95 деца в яслените групи...
Как се гледат толкова деца в 3 групи, не знам. Това са 30+ деца на 1г-3г в група...

# 256
  • София
Това са 30+ деца на 1г-3г в група...
О,това нищо не е Wink. В предишното ОДЗ в яслата бяха 43/в една група/,а в настоящето миналата година до края набъбнаха на 39-пак добре Laughing. Има време до края на учебната година и още ще дойдат,знаем как Peace

# 257
65 ОДЗ просто не мога да го коментирам. Все обяснявам, че в кварталите всичко се знае, но поне от кумова срама да си отразяват записванията в системата. Че ако вземат да вържат ИСОДЗ с базите на МОМН и започнат да им изчисляват делегираните бюджети по броя на децата, които не са записали по нерегламентиран начин, някои ДГ ще олекнат с двойно по-малки бюджети.

От тарикатлък основно.

# 258
Момичета, мисля, че знам отговора на въпроса ми, но все пак да питам  newsm78

Малкият посещава ясла от 2 месеца, аз работех в района на СДЯто по време на класирането, и се възползвах от критерия ДК5. "Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина".
От началото на ноември съм на нова работа, която не е в райнона на яслата. Нужно ли е да информирам някой за промяната? 

# 259
Ника 81, не е нужно. Важното е, че към момента на записването си отгвоваряла на посочения от теб критерий  Hug

# 260
Ника 81, не е нужно. Важното е, че към момента на записването си отгвоваряла на посочения от теб критерий  Hug

Благодаря, Флучия, явно имаме късмет  Hug

# 261
  • София, Люлин-8
Здравейте  Simple Smile

Имам един административен въпрос може ли някой да ми прати линк към образец на заявление за преместване от едно одз за друго.

Мисля да си опитам късмета може пък да има детенце което да иска да се премести в нашата градина, но никъде не успях да открия образеца, който трябва да попълня.

Благодаря предварително.   bouquet

# 262
Няма такъв образец на такова заявление.
Намираш дете, свързвате се /родителите/ и с двете директорки, ако те са съгласни, пишете всяка по отделно молба свободен текст от типа, че желаете разместване с конкретното дете, м/у конкретните ДГ и ги депозирате с входящ номер. После ти вземаш своите документи от Дг, която сега посещава детето ти и ги носиш в новата, другите родители и те така.
Това е процедурата. И понеже на мен една такава по размяна ми съкрати живота лятото. На риск "се размених"- отписах детето и кандидатствахме отново.

# 263
Хубаво е да поровите в тази тема - може да откриете подходящо детенце за размяна. Ако ли не - публикувайте Вашите данни там, ще дадете възможност да Ви потърсят.
Успех!

# 264
  • София, Люлин-8
Благодаря  за отговорите bouquet

# 265
Ето справката от МОМН - http://dox.bg/files/dw?a=12ca549d29.
Проверих няколко градини и се оказа, че справката не е актуална. В нея липсват броя на децата, които са класирани след септември!

Може би справка от декември ще е по-актуална!
А може би, както казва ЕлиХ, да им изчисляват бюджетите според реално записаните деца в системета... Ярък пример е 55 ЦДГ в Редута - в системата се мъдрят идеалните числа - по 25 деца в група, а в тази справка някакси са набъбнали до 31-33 деца... ooooh!
Но няма воля да се обърне внимание на това  Sick

# 266
Здравейте.

На едно от класиранията приеха Бебчо на ясла, но аз отказах да го запиша по ред лични причини. Мисълта ми е за трите точки от първо желания, трябвали да ми ги вземат и ако да кога ще ги възстановят?

# 267
  • София
На едно от класиранията приеха Бебчо на ясла, но аз отказах да го запиша по ред лични причини. Мисълта ми е за трите точки от първо желания, трябвали да ми ги вземат и ако да кога ще ги възстановят?
След като детето не е записано в срок, то 3-те точки не са 'ползвани' и те се възстановяват.

irchick, за 55-та ЦДГ - ми не се притесняват хората, ама хич. Даже на сайта на градината, в сисъците с дължимите такси, се вижда колко реално са децата. И определено не са по 25 в група...

# 268
  • София
65 ОДЗ просто не мога да го коментирам. Все обяснявам, че в кварталите всичко се знае, но поне от кумова срама да си отразяват записванията в системата. Че ако вземат да вържат ИСОДЗ с базите на МОМН и започнат да им изчисляват делегираните бюджети по броя на децата, които не са записали по нерегламентиран начин, някои ДГ ще олекнат с двойно по-малки бюджети.

От тарикатлък основно.

Ето тази идя ми харесва,  ама защо не го направят - кви далавери пак вартят

# 269
  • СОФИЯ
В сряда, 07.11 ще има заседание на РГ.

Общи условия

Активация на акаунт