СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 495
  • София
just flower , майките в РГ определено вършат работа. Но това, че ти не можеш да го разбереш, просто не говори добре за теб.

Спри да обиждаш, прочети поста на Касита и действай.
Ей за този пост става дума :
just flower, налага ти се да работиш? Налага се детето спешно да постъпи в детско заведение? Нямаш друга алтернатива освен държавната детска градина, за която няма места? Чувстваш се дискриминирана от това положение?
Подай жалба срещу Столична община и РГ в КЗД. Пиши до РГ с молба, случаят ти да бъде разгледан от тях и евентуално удовлетворен, ако се счете, че важността на личната ти драма е по-сериозна от тази на дете, внезапно останало без родители, да речем.
Обърни се към Бойко Борисов, идват избори, той обича популизма и младите родители.
Не на последно място- поискай включване в поне едно-две заседания на РГ. Вижда се имаш идеи, предложи ги, изискай да ги приложат. Бори се! За своето дете, за детето на съседите, за това на улицата, за всички онези 14 000 деца.
Изисквай проверки в ДГ, за които се съмняваш, че вършат нередности с приема на деца с хронични заболявания.
Създай блог и там опиши неволите и съпътстващите ги малки борби и големи войни....

Ако след всичко изброено кажеш, че не ти се занимава, то пращам ти много здраве!

# 496
just flower, а моят пост защо пропусна?  Flutter
Защото, отговорих на същото няколко страници назад...не се чувствай пренебрегната... Peace

just flower , майките в РГ определено вършат работа. Но това, че ти не можеш да го разбереш, просто не говори добре за теб.

Спри да обиждаш, прочети поста на Касита и действай.
Ей за този пост става дума :
just flower, налага ти се да работиш? Налага се детето спешно да постъпи в детско заведение? Нямаш друга алтернатива освен държавната детска градина, за която няма места? Чувстваш се дискриминирана от това положение?
Подай жалба срещу Столична община и РГ в КЗД. Пиши до РГ с молба, случаят ти да бъде разгледан от тях и евентуално удовлетворен, ако се счете, че важността на личната ти драма е по-сериозна от тази на дете, внезапно останало без родители, да речем.
Обърни се към Бойко Борисов, идват избори, той обича популизма и младите родители.
Не на последно място- поискай включване в поне едно-две заседания на РГ. Вижда се имаш идеи, предложи ги, изискай да ги приложат. Бори се! За своето дете, за детето на съседите, за това на улицата, за всички онези 14 000 деца.
Изисквай проверки в ДГ, за които се съмняваш, че вършат нередности с приема на деца с хронични заболявания.
Създай блог и там опиши неволите и съпътстващите ги малки борби и големи войни....

Ако след всичко изброено кажеш, че не ти се занимава, то пращам ти много здраве!

"Пиши до РГ с молба, случаят ти да бъде разгледан от тях и евентуално удовлетворен, ако се счете, че важността на личната ти драма е по-сериозна от тази на дете, внезапно останало без родители, да речем. "
Въпросът съдържа отговора...нали пиша в момента с част от РГ, да не кажа с цялата, че има тук скрити...участници... Whistling
Тоест, няма да получа по- различен отговор от тукашния....
Молба....(не се ли води Заявление вече?)..
Трябва да има драма, или просто хората, трябва да тръгнат на работа, за да издържат семейството си....И това може да се сметне за драма...майка да си напусне работата, защото няма място за детето й в ДЗ и да очаква не знам и аз какво...
За Б.Борисов и хора от висшата власт, отговорих няколко поста назад.Ако някой чете внимателно.
Докато има подобни организации, НПО или ПО, няма да се превръщам в Жана Д`Арк.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 00:49 от AnMary

# 497
just flower ходи говори с другата част от РГ - направо съм убедена, че и общинарите, и директорките ще ти търпят "тропането на краче" там до безкрай, и ще са безкрайно толерантни към държанието ти.
Успех!

# 498
"При подобни прояви на отявлен идиотизъм, ми е много трудно да упражнявам самоконтрол." Е, това е още по- нетърпима обида, но съм ви приела с безполезността...донякъде...
Предлагаш ми психиатрична помощ, а на мен ми трябва друг вид помощ, ако мога така да назова нормалното си питане...
Като не можете да свършите нещо по този въпрос, казах и по- горе- разформироване...ние ще си ходим явно по митинги и в Съдебна зала...
Бъдете по- скромни и тихи(към обикновените родители и обратното към институциите, с които имате връзка), при положение, че сте в работна група, която се занимава с наистина тежки случаи...
Само не знам градините и яслите, специализирани заведения ли станаха(т.е за деца с тежки умствени и други проблеми?!)?!
Като не четете, ще си говорим едно и също до включване на Мод., който ще ви влезе в положение със сигурност.

На теб ти трябва точно психиатрична помощ за момента. Другото не ти е спешно. И не се слагай в групата на обикновените родители. Те просто не го заслужават. Имат нормални реакции, могат да четат и осмислят написан текст. Не обиждат, който им падне, не дават нареждания на други, комуникират с нормален тон и не зациклят в монологичен режим. Имат нормално поведение във форума.

Съжалявам, че се налага да избухвам по този начин и го правя с извинение към всички останали потребители, но ми дойде до гуша от горецитирания "нормален потребител". Не смятам, че е редно да се позволява на лабилен потребител да пише глупости и да обижда останалите потребители и да провокират конфликти. Пък после и на ущипана госпожица ще се прави. Защото ущипаната госпожица се обидила на съответния отговор.

Предлагам на дамата да се даде възможност да си направи отделна тема, която да кръсти както желае и в която да си плюе който и за каквото прецени. Редно е тази тема да остане за информация и взаимопомощ за тези, които имат нужда от това.

# 499
"На теб ти трябва точно психиатрична помощ за момента. Другото не ти е спешно. И не се слагай в групата на обикновените родители. Те просто не го заслужават. Имат нормални реакции, могат да четат и осмислят написан текст. Не обиждат, който им падне, не дават нареждания на други, комуникират с нормален тон и не зациклят в монологичен режим. Имат нормално поведение във форума.

Съжалявам, че се налага да избухвам по този начин и го правя с извинение към всички останали потребители, но ми дойде до гуша от горецитирания "нормален потребител". Не смятам, че е редно да се позволява на лабилен потребител да пише глупости и да обижда останалите потребители и да провокират конфликти. Пък после и на ущипана госпожица ще се прави. Защото ущипаната госпожица се обидила на съответния отговор.

Предлагам на дамата да се даде възможност да си направи отделна тема, която да кръсти както желае и в която да си плюе който и за каквото прецени. Редно е тази тема да остане за информация и взаимопомощ за тези, които имат нужда от това.

[/quote]
Да, останалите родители не искат или не могат да кореспондират с вас...така е удобно, отново се повтарям...
Обиди, не се обиждам много....аз търся правата си,ако не сте разбрали още.
А ,това ,че ме категоризирате от каква помощ имам нужда, явно Ви прави и лекар- специалист...в което дълбоко се съмнявам.
"Редно е тази тема да остане за информация и взаимопомощ за тези, които имат нужда от това."
Каква взаимопомощ давате, при липса на места, както се изразихте?! Прекръстете темата...на "Взаимопомощ и невъзможност.", за да е коректно. А, "Страстите...", си остават явно, както преди няколко страници се изказахте в "Клюкарник".
"Не смятам, че е редно да се позволява на лабилен потребител да пише глупости и да обижда останалите потребители и да провокират конфликти."
Не обиждам останалите потребители, различни от РГ и директори....
Е, ако има някой откровено подмазващ се потребител, без да знае колко е глупаво и безполезно, съм го направила, значи...
Други са хората, които си стоят на "топличко" и си тръгват преди регламентираното работно време...(жалко, че трябва да влизам в този тон Sick).

# 500
Не обиждам останалите потребители, различни от РГ и директори....

Показателно. И какво отношение очакваш към собствената си особа след подобно поведение. И цялата помия се изля, защото не съм скокнала услужливо да ти съдействам за място в детска градина. Лично на теб и твоето дете. Извинявай, но това са голи претенции. Ходи ги предявявай към някой друг. Никой тук няма да ти съдейства твоето дете да измести някое друго дете в аналогична ситуация. Никой. Включително и аз.

Работната група няма как да открие места за 15 000 деца. Нормален човек би го вдянал до сега. Ти не можеш. Много пъти ти го написаха, но продължаваш да не вдяваш. Какво друго може да си помисли човек освен, че проблемът ти не е в работната група или наличните майки в нея, а на друго място.
Моля те направи си тема и си изливай помията там.

Сега разбра ли или да повтарям?

# 501
  • СОФИЯ
Някой от БГ Мамма ще помогне ли да поспасим темата от.....от тази неконцентрираност? (Ели, необходимо е диагностициране и според мен, може да повикаме мама със съответната квалификация) Просто не ми остава време да се ровя в правилата на форума. Ан Мари?

# 502
"Показателно. И какво отношение очакваш към собствената си особа след подобно поведение. И цялата помия се изля, защото не съм скокнала услужливо да ти съдействам за място в детска градина. Лично на теб и твоето дете. Извинявай, но това са голи претенции. Ходи ги предявявай към някой друг. Никой тук няма да ти съдейства твоето дете да измести някое друго дете в аналогична ситуация. Никой. Включително и аз.

Работната група няма как да открие места за 15 000 деца. Нормален човек би го вдянал до сега. Ти не можеш. Много пъти ти го написаха, но продължаваш да не вдяваш. Какво друго може да си помисли човек освен, че проблемът ти не е в работната група или наличните майки в нея, а на друго място.
Моля те направи си тема и си изливай помията там.

Сега разбра ли или да повтарям?
[/quote]"
Човекът, който повтаря май съм аз...
"Работната група няма как да открие места за 15 000 деца."
Аз ли да ги открия, с присъствие на митинги...?!
"Много пъти ти го написаха, но продължаваш да не вдяваш."
Мога да кажа Абсолютно същото за вас.
"..и си изливай помията там. "
За жалост, помията, която мислите\мислиш, че изливам, е аромат на цвете, в сравнение с тази, в която сте в момента.
"Какво друго може да си помисли човек освен, че проблемът ти не е в работната група или наличните майки в нея.."
Наличните майки са там в друго "качество".Отново "за жалост".
"Нормален човек би го вдянал до сега. Ти не можеш. Много пъти ти го написаха, но продължаваш да не вдяваш."
И аз бих написала същото за вас...четете избирателно, нападате безцеремонно....появяват се ваши протежета непрекъснато...Принуждавате будните родители да мълчат, като риби! Sick
"Сега разбра ли или да повтарям?"
Именно, повтаряте едно и също, като стихотворение наизустено...
Аз да повтарям ли?! Sick

# 503
 just flower, темата е "позабърсана", т.е. отговор на моите въпроси и предложения към теб не получих. Така че, много ти здраве!  Simple Smile

Понеже не само мисълта ти е хаотична, но съответно и начинът на структуриране на текст, то съветът ми е, когато искаш да цитираш нечий думи да ги поставяш в тези тагове
Цитат
.

# 504
Преди време бях писала на омбудсман-а за проблем в детската градина. Една дама от администрацията ми се обади, за да потърси по-подробна информация за проблема. Изслуша ме жената и откровено си призна, че проблемът няма да се разреши, тъй като много малко родители подават сигнали за проблеми.
Чудесно е да живеем с илюзията, че само двама човека са достатъчни, за да се борят с всички проблеми в ДГ, но действителността показва, че само 2-ма човека са крайно недостатъчни.

Докато хората не разберат, че проблемите не се решават с писане  по форуми, нищо няма да се промени! Проблемите се решават с комуникации със съответните институции. Всички институции имат телефони и e-mail-и. Който има желание може да се свърже с тях!

Ако достатъчно много хора заявят открито, че има няма достатъчно места в ДГ и има проблем с приема, то няма да е толкова лесно на Минчева да казва наляво и надясно, че проблем имало само за елитните ДГ.

# 505
  • СОФИЯ
Нормално ли е Само един неуравновесен (потвърждавам потретващо) потребител.....
Моля за указания в подходяща форма = чувствам се изключително затормозена и се налага да предприема действия....за себе си.

# 506
Вече и китките не са като едно време.
Саня, Ели, моля игнорирайте занапред и си вършете работата, както и досега. Поне вие сте свикнали с контактите от трети вид.

# 507
Офф, много е досадна тая flower! Все едно да мрънкам на колежката да ми вдигне заплатата, вместо да се обърна и да помрънкам на шефа! Изглежда обаче цветенцето е толкова афектирано, че не вдява. А това с неправилното цитиране няма да го коментирам.

# 508
Вече и китките не са като едно време.
Саня, Ели, моля игнорирайте занапред и си вършете работата, както и досега. Поне вие сте свикнали с контактите от трети вид.

Joy С третия вид сме посвикнали, но явно има и четвърти вид.

# 509
Офф, много е досадна тая flower! Все едно да мрънкам на колежката да ми вдигне заплатата, вместо да се обърна и да помрънкам на шефа! Изглежда обаче цветенцето е толкова афектирано, че не вдява. А това с неправилното цитиране няма да го коментирам.

Уф-ох-ах

Поредният читател, дето го мързи да види началото на безумните пререкания. Не е нужно да се прави публикация, освен ако няма някакъв смисъл в нея. Приемете, че където има quote е цитат  Peace

Понеже съм сигурен, че най-дейните в спора не са слабоумни - смея да твърдя, че тенденциозно плъзнаха полемиката в друга плоскост.
Доколкото схванах just flower упомена, че в CO не е намерила разбиране. (т.е. не просто си стои тук и си пише). Аз също, но знам, че нищо не може да се направи там (освен съдебно разрешаване).
Отделен е въпроса кой колко е емоционален и адекватен. Видя се, че и двете страни си имат слабо място - зацикляне. Ще се радвам наистина, ако ще се помага, то да се прави максимално необъркващо и незаядливо.
Останалото на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт