СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 466
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 810

"Решение на РГ: При сливане на СДЯ с ЦДГ и/или ОДЗ, детето посещаващо преобразуваната СДЯ, най-малко 6 месеца преди записване, ползва предимство по К5."

от Протокол № 42, качен е в ИСОДЗ

Благодаря! Сега успях да погледна протокола. Просто информацията по таблата в яслата е малко подвеждаща и звучи все едно нямаме право пак да кандидатстваме.

# 811
  • СОФИЯ

"Решение на РГ: При сливане на СДЯ с ЦДГ и/или ОДЗ, детето посещаващо преобразуваната СДЯ, най-малко 6 месеца преди записване, ползва предимство по К5."

Благодаря! Сега успях да погледна протокола. Просто информацията по таблата в яслата е малко подвеждаща и звучи все едно нямаме право пак да кандидатстваме.

Винаги имате право да кандидатствате отново, дори да сте приети.  3те точки за първо желание се възстановяват при всяка нова кампания. Копнах за 1та точка по К5.

# 812

Винаги имате право да кандидатствате отново, дори да сте приети.  3те точки за първо желание се възстановяват при всяка нова кампания. Копнах за 1та точка по К5.

мама САННЯ, ако позволиш - имам още един въпрос. Кой начислява въпросната точка по К5? Днес директорката ми обясни, че всички трябва да продължат в ОДЗ-то, а тези, които кандидатстват за друга градина, няма да получат точка...Такива били "инструкциите". Shocked

# 813
  • София
diddlinna, покажи на директорката протокола, който мама САННЯ ти е посочила. Не е правилно да прави свободни съчинения.

А за точката - системата тр. да се усети и да начисли точка по К5. Но това ще стане след старта на новата кампания, когато се даде правото на набор 2010 да се реди за 1-ва група.

# 814
diddlinna, покажи на директорката протокола, който мама САННЯ ти е посочила. Не е правилно да прави свободни съчинения.

А за точката - системата тр. да се усети и да начисли точка по К5. Но това ще стане след старта на новата кампания, когато се даде правото на набор 2010 да се реди за 1-ва група.

Според мен директорката е наясно, но прави опит да си запази съществуващата група, за да не се занимава да пуска нови места, да записва и т.н.

# 815
  • София
Чета на няколко пъти, че родените януари могат да "избират" набор. А родените декември  newsm78

# 816
Чета на няколко пъти, че родените януари могат да "избират" набор. А родените декември  newsm78
Не. Родените декември винаги са вървяли с набора си. Сега по новия регламент от миналата година, родените януари им се дава право мисля чак от септември да кандидатстват с предния набор и то ако има места и няма чакащи от предния набор. Под кандидатстване септември се разбира, кандидатстване на текущите класиранията от септември месец.

# 817
  • София
зелено човече (.)(.) , няма такова право за декемврийчетата. Както и Дени е писала - януарчетата може от септември за текущи класирания да минат към предния набор.
Но те се редят след по-големия набор. Т.е. ако има чакащи от предходния набор, шанса за прием клони към нула...

# 818
  • СОФИЯ
...
мама САННЯ, ако позволиш - имам още един въпрос. Кой начислява въпросната точка по К5? Днес директорката ми обясни, че всички трябва да продължат в ОДЗ-то, а тези, които кандидатстват за друга градина, няма да получат точка...Такива били "инструкциите". Shocked

Това "трябва"  Grinning. Имат право, но със сигурност не е задължително и точката по К5 ви се полага. Както ти е писала и v_spasova, принтирай протокола и говори пак с д-ката.

# 819
  • София
Благодаря за уточнението. Ако позволите още един въпрос. Периодично системата се заключва. Какво става, ако точно в този период настъпи промяна на данните? Ако междувременно детето е класирано със "старите" данни, към кога следва да се представи документ? Визирам неща, които понякога не зависят от нас. Напр. ако към момента на кандидатстване човек е на работа, но към датата на прием вече не е, какво се случва?

# 820
  • София
Благодаря за уточнението. Ако позволите още един въпрос. Периодично системата се заключва. Какво става, ако точно в този период настъпи промяна на данните? Ако междувременно детето е класирано със "старите" данни, към кога следва да се представи документ? Визирам неща, които понякога не зависят от нас. Напр. ако към момента на кандидатстване човек е на работа, но към датата на прием вече не е, какво се случва?
Системата се заключва непосредствено преди класирането, към 6 часа. Няма как да настъпят промени между заключването и класирането, за които родителят да не е наясно.

# 821
  • София, България
зелено човече (.)(.) , няма такова право за декемврийчетата. Както и Дени е писала - януарчетата може от септември за текущи класирания да минат към предния набор.
Но те се редят след по-големия набор. Т.е. ако има чакащи от предходния набор, шанса за прием клони към нула...

Ние чакаме бебе всеки момент, иска ми се да се роди в януари, за да можем да се възползваме от тази опция. Така беба ще върви само една година след батко си, и си мисля, че ще ни е по-лесно с ходене и вземане от градина, с учебни помагала и т.н.

Та - януарчетата се редят СЛЕД по-големия набор, но след ВСИЧКИ от по-големия набор ли, или само след тези, с които имат равен брой точки. Ние например с 10 точки ще се подредим след предния набор с 8 точки ли  newsm78

# 822

Ние чакаме бебе всеки момент, иска ми се да се роди в януари, за да можем да се възползваме от тази опция. Така беба ще върви само една година след батко си, и си мисля, че ще ни е по-лесно с ходене и вземане от градина, с учебни помагала и т.н.

Та - януарчетата се редят СЛЕД по-големия набор, но след ВСИЧКИ от по-големия набор ли, или само след тези, с които имат равен брой точки. Ние например с 10 точки ще се подредим след предния набор с 8 точки ли  newsm78

Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и чудесно бебе в резултат   bouquet
Имай предвид, че тази опция се дава само за кандидатстване в първа градинска група, т.е. първоначално ще сте задължени да кандидатствате с набора си.

# 823
  • София
Здравейте на всички!
Имате ли информация относно строежа на нови детски градини през 2013? От вчера излезе новина, че ще са 17, споменати са и районите, но нищо повече. А ако действително това ще са местата, съм повече от възмутена, защото явно за нашия район Витоша не е предвидено нито едно ново място. Около нас (Павлово-Бъкстон) просто е много зле положението. Имаме са 2 ДГ, които приеха по 1 първа група. Чакащите 2009 г. по първо желание са повече от 100. Дъщеря ми ходи на частна градина, но изнемогвам финансово и се надявах, че следващата учебна година може да я приемат някъде, ако се открият нови групи. Но това явно си остава мираж. Пак ще се строи в Нови Искър и Панчерево, въпреки че там има свободни места. За Младост също е  предвидена нова градина , а там чакащите са значително по-малко.
В нашия район още от 2010 се строи нова сграда за ЦДГ 16 (и още не са я почнали, но всяка година е в бройката). Там обаче няма да се откриват нови места, а ще се преместят децата от филиалите, които са в апаратаменти.
Направо се отчайвам вече. Не мога и да си обясня как от Столична община определят районите за нови градини. Не гледат ли колко деца живеят в даден район и колко са чакащите в ИСОДГ?
Давайте съвети къде да пиша и да се оплаквам, че си отрових нервите вече. Непрекъснато следя и се надявам... а после само разочарование. А като гледам след 3 години сигурно и в държавно училище няма да мога да я запиша...

# 824
Аз също съм много възмутена. И ние сме в район Витоша, но в кв. Бояна, където пък няма нито една общинска градина или ясла. И сме пинудени да опрем до другите квартали, където съответно си чакат дечица оттам и...положението е под всякаква критика...

Общи условия

Активация на акаунт