СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 460
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 825
  • София, България
И ние сме в район Витоша, но в Княжево, там ДГ е само една. Затова ще кандидатстваме в 8-ма, поне да е близо до училището на баткото. Наистина е много зле положението ОДЗ-тата са само 2 в тоя регион. За Младост също е тежко положението, ние от там идваме, хубаво е, че ще се строи.

зелено човече (.)(.) , няма такова право за декемврийчетата. Както и Дени е писала - януарчетата може от септември за текущи класирания да минат към предния набор.
Но те се редят след по-големия набор. Т.е. ако има чакащи от предходния набор, шанса за прием клони към нула...

Ние чакаме бебе всеки момент, иска ми се да се роди в януари, за да можем да се възползваме от тази опция. Така беба ще върви само една година след батко си, и си мисля, че ще ни е по-лесно с ходене и вземане от градина, с учебни помагала и т.н.

Та - януарчетата се редят СЛЕД по-големия набор, но след ВСИЧКИ от по-големия набор ли, или само след тези, с които имат равен брой точки. Ние например с 10 точки ще се подредим след предния набор с 8 точки ли  newsm78

Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и чудесно бебе в резултат   bouquet
Имай предвид, че тази опция се дава само за кандидатстване в първа градинска група, т.е. първоначално ще сте задължени да кандидатствате с набора си.

Мерси, ще видим дали ще се роди през януари де, но все пак, ако така се случи .... по горния ми въпрос  newsm78 Иначе ще имам предвид, че на ясла, ще си ходи с набора ...

# 826
Мами, здравейте  Simple Smile
Ако позволите един въпрос  Peace
Имам две момчета. Едното ходи на градина в ОДЗ-то в Драгалевци, а другото /малкото, набор 2011/ е записано и ходи на СДЯ /самостоятелна ясла/ в Павлово. Искам да пробвам да преместя малкия при големия /много ни е трудна логистиката сутрин/. Кога трябва да кандидатствам и какво трябва да правя в сайта. Сега там пише и за двамата - използвани 3 точки за първо желание, записани еди къде си. Благодаря Ви!   bouquet

# 827
  • София
Plamito, след старта на новата кампания (25.02), точките ви за 1-во желания ще бъдат възстановени.
Малкото дете ще може да кандидатства за градината на голямото с пълен брой точки, стига да пуснат места за набора на малкото.

# 828
Plamito, след старта на новата кампания (25.02), точките ви за 1-во желания ще бъдат възстановени.
Малкото дете ще може да кандидатства за градината на голямото с пълен брой точки, стига да пуснат места за набора на малкото.

Hug  bouquet Много благодаря за информацията. А ако места има, но не ни класират, губим ли си досегашното място или продължаваме там и следващата година?

# 829
И аз имам въпрос- в системата за нашия район има 1 ОДЗ с 4 допълнителни критерии (всички останали са с по 2). Моето дете отговаря на 2 критерия. Това означава ли, че ако сложа тази градина на първо място ще събера 8.2 точки - 3 за постоянен адрес, 2 за работещ родител, 3 за първо желание + 0,2 точки за всеки допълнителен критерии.

# 830
  • София
sunlight_eli , да, 8,2т. ще има детето.
Plamito, не, не губите мястото. Не е необходимо да отписвате детето, за да кандидатствате пак.

# 831
Мерси, може ли още 1 въпрос. Разгледала съм ОДЗ-тата, които ме устройват - във всички получавам еднакъв брой точки за първо желание - т.е дали ще ни приемат зависи от това колко хора има преди нас с повече точки и ще са приети със сигурност и колко ще са с нас на томбола. В момента навсякъде има списъци с чакащи деца, в които тази бройка може лесно да се провери. Обаче предполагам, че до заключването на системата за голямото класиране през февруари ще се включат и други деца и хората ще си разменят желанията- т.е тези списъци ще се променят. Въпросът ми е преди заключване изкарва ли се някакъв списък, в които тези бройки да се видят и изобщо има ли начин да се ориентирам къде шансът е най-голям. Или единственият начин е да видя къде има най-много свободни места и да сложа това ОДЗ на първо място.

# 832
sunlight_eli , да, 8,2т. ще има детето.
Plamito, не, не губите мястото. Не е необходимо да отписвате детето, за да кандидатствате пак.

Благодаря   bouquet Hug

# 833
  • София
sunlight_eli, след като започне кампанията, списъците с чакащите редовно се обновяват, да не кажа, че всяка промяна се вижда почти веднага.
Винаги може да има размествания, затова до последния момент преди заключването гледаш... Знам, че е кофти и много натоварващо.

Избираш там, където имате видимо най-голям шанс. Предполагам, че сте със стандартните 8т. В този случай, трябва да прецените къде ще бъдете на лоратия и къде шанса в лоратията ще е най-голям. Трябва да видите за едно място колко деца ще се борят.
При 10 места и 50 чакащи -> за 1 място се борят 5 деца.
При 15 места и 60 чакащи -> за 1 място се борят 4 деца - тук шанса е малко по-добър, нищо че чакащите са повече.

Успех  Peace

# 834
  • София
А някой знае ли защо системата дава, че има 0 свободни места, а като чукна на градината има по 10-15 примерно.
А кога ще излязат свободните места за следващата учебна година?

# 835
  • София
Ето това са свободните места в момента. Като влезеш в профила на градината трябва да гледаш предпоследната колонка с надпис "свободни места за следващо класиране".
На 25.02 ще бъдат обявени местата за прием през 2013/2014 г.

# 836
Мерси v_spasova- точно това ме интересуваше- дали системата се обновява редовно. Със стандартните точки сме и действително ще смятам шансовете на лотарията. Добре е че ще има от къде да се ориентирам, а няма да е съвсем на сляпо.

# 837
  • София
Та - януарчетата се редят СЛЕД по-големия набор, но след ВСИЧКИ от по-големия набор ли, или само след тези, с които имат равен брой точки. Ние например с 10 точки ще се подредим след предния набор с 8 точки ли  newsm78

След всички от предния набор - примерно редят се децата от 2009 с техните си точки и след това са 2010 с техните си точки.

# 838
  • София

След всички от предния набор - примерно редят се децата от 2009 с техните си точки и след това са 2010 с техните си точки.

Когато януарчетата изберат да кандидатстват с предния набор (септември на текущите класирания се появява тази опция), те се нареждат по точки, не по набор. Т.е. вие с 10 т. ще сте пред всички с 8 точки. Но тогава почти няма места. V_spasova, нещо си се объркала или аз не мога да разбера какво пишеш. Peace

# 839
  • София, България
Спасова, Анна, мерси  Hug В.Спасова и аз не разбрах нещо твоя пост. Значи като сме с 10 точки сме пред тези с 8, но защо Анна пише, че тогава почти няма места  newsm78 .... аааа, искаш да кажеш, че няма още април да ни класират, а чак септември, затова почти няма места, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт