СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 568
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 1 035

В–спасова, благодаря ти за отговора  Hug

# 1 036
Здравейте,
Набързо едно въпросче. Дъщеря ми е родена октомври 2010. Ходи на ясла от октомври 2012. Тъй като сме в СДЯ, тази година трябва да кандидатстваме вече за градина нали така? Ако да, кога ще ни се начисли допълнителната точка от яслата? Извинявайте ако е питано 1000 пъти... Миналата година ги четох някъде тези неща, но вече всичко ми е изветряло...

Когато започне кампанията за тази учебна година - след като се обявят свободните места на 25.02. и ще бъдат актуализирани данните и на градините и ще бъде променено, че тази точка ще важи за набор 2010.

Благодаря!
Но и когато се изпълни изискването да е посещавала 6 месеца СдържавнаЯ.

# 1 037
Здравейте,
Набързо едно въпросче. Дъщеря ми е родена октомври 2010. Ходи на ясла от октомври 2012. Тъй като сме в СДЯ, тази година трябва да кандидатстваме вече за градина нали така? Ако да, кога ще ни се начисли допълнителната точка от яслата? Извинявайте ако е питано 1000 пъти... Миналата година ги четох някъде тези неща, но вече всичко ми е изветряло...

Когато започне кампанията за тази учебна година - след като се обявят свободните места на 25.02. и ще бъдат актуализирани данните и на градините и ще бъде променено, че тази точка ще важи за набор 2010.

Благодаря!
Но и когато се изпълни изискването да е посещавала 6 месеца СдържавнаЯ.
Да, пропуснах го този момент, рони! Peace Значи не по-рано от м.април!

# 1 038
  • София
Здравейте, не видях някои да е отговорил на тези въпроси,ако съм го пропуснала може ли да ми покажете отговора?

Това ли имаш пред вид  newsm78 Отговорите са с тъмносин цвят след въпросите вътре в цитата Peace

# 1 039
Здравейте!Може ли някой да ми обясни, защо свободните места се обявяват в края на февруари, а първото класиране е чак края на април? Това не дава ли възможност на много родители да търсят вратички в регламента за прием, злоупотреба с документи и корупция?

# 1 040
Здравейте!Може ли някой да ми обясни, защо свободните места се обявяват в края на февруари, а първото класиране е чак края на април? Това не дава ли възможност на много родители да търсят вратички в регламента за прием, злоупотреба с документи и корупция?

Дава  Peace
Аз всяка година го задавам този въпрос. Майките следящи активно долу горе се ориентират за 2-3 седмици в ситуацията. И им остава един месец да извадят връзките/документите гарантиращи им прием. Две години следих доста отблизо класиранията. Тази няма да е по-различна.

# 1 041
  • София
И аз попитах същото в предишния си пост. Този дълъг срок ми се струва излишен, при положение че кандидатстването и класирането минават през електронна система. Може за първи път да се сблъскваме с кандидатстване в детска ясла/градина, но сигурно повечето от нас са кандидатствали в гимназии и университети. Подреждаш желанията си и като не ти стигне балът за първото желание, аватоматично се бориш за второто. Като и там не ти стигне - отиваш на трето, и така - докато се закачиш някъде. Не виждам защо тук е по-различно. Нали и тук подреждаме по желание и се класираме според събраните точки. Защо два месеца можем да сменяме подредбата?
Но вероятно другата седмица ще разбера каква е истината Wink

# 1 042
 Нямате идея колко недоразбрал народ има. Ние като нация много си държим на последния удобен ни момент или да опре ножът в кокала.

# 1 043
  • София
Нямате идея колко недоразбрал народ има. Ние като нация много си държим на последния удобен ни момент или да опре ножът в кокала.
Абсолютно Simple Smile
Все някой е недоразбрал, особено за кандидатстването по регламента. Виж, за специалната група на връзкарчетата в 65-то ОДЗ (разбирай прием по другия начин) май няма мами в района дето да не знаят ...

Здравейте, сигурно сте го обсъждали, но е много трудно да изчета всичко Sad.
Синът ми беше приет в СДЯ миналата година, която в последствие стана ОДЗ.
Сега искам да го преместя в по-близка до вкъщи градина. Ще получи ли 1т. за това, че е посещавал ясла, или ще му гарантират място в новосъздаденото ОДЗ и няма да ни дадат тази точка, за да пробваме в детската градина до блока?
Ася, избираш - или се записва в новото ОЗД и няма точка, или се отказвате от мястото за 1-ва градинска група там и получавате допълнителната точка по К5.
Виж този протокол, там го има решението -> Протокол №42/28.06.2012 г.

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 08:31 от v_spasova

# 1 044
v_spasova, искрени благодарности Simple Smile.

Току що говорих с директорката на 115то ОДЗ. - което се обедини с нашата ясла. Тя каза, че нямаме право на точка, тъй като място му се гарантира. И за да кандидатстваме в друга градина, тя предварително трябва да ни отпише. Което ще рече, че ако не го приемат в тази, в която искам, той ще си загуби мястото и в 115та....
Сигурно е логично, ама се почва голямата чуденка, какво да правя?

# 1 045
  • София
Според мен се прави на интересна - няма такова нещо в протокола.
Една майка се оплакваше от подобно отношение малко по-назад в темата. Може да потърсиш и да я питаш дали не става въпрос за същата ясла и как са се развили нещата при нея.

Според мен - разпечатй протокола и отиди при дир-ката. Ако пак се запъне - питаш в обратна връзка, питаш и с писмо до СО -> "Оборище" № 44, дирекция "Образование" - защо има разминаване между инфото от официалния протокол на заседанието и инфото, спускано от директорката.

ПС. Ето дискусията по въпроса -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=656755.msg24118489#msg24118489

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 09:40 от v_spasova

# 1 046
  • София
Здравейте!
Извинявам се,че се не мога да изчета темата назад и искам да попитам кога ще бъде отворена системата за  кандидатстване  през учебната 2013/2014 г за набор 2010 за градини? Преди мисля,че беше през февруари....

# 1 047
  • София
Здравейте!
Извинявам се,че се не мога да изчета темата назад и искам да попитам кога ще бъде отворена системата за  кандидатстване  през учебната 2013/2014 г за набор 2010 за градини? Преди мисля,че беше през февруари....
Другата седмица - 25.02.
Важните дати - обявяване на места, заключване на системата, дати на класиранията - има ги в календата на ИСОДЗ.

# 1 048
  • София
Значи,че на 25.02. ще мога да пусна кандидатури за септември месец? Благодаря ти  bouquet

# 1 049
При положение, че искам  да пусна дъщеря си на ясла догодина януари, когато навършва 2год. необходимо ли е да участвам от сега в класиранията или мога да го оставя на по-късен етап - примерно декември 201З? По този начин няма и излишно да заема бройка, ако я приемат и така някое детенце директно ще влезе без да чака следващо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт