СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 553
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 1 050
При положение, че искам  да пусна дъщеря си на ясла догодина януари, когато навършва 2год. необходимо ли е да участвам от сега в класиранията или мога да го оставя на по-късен етап - примерно декември 2013З? По този начин няма и излишно да заема бройка, ако я приемат и така някое детенце директно ще влезе без да чака следващо класиране.

Моето мнение е, че ако не кадидатствате сега, шансовете да я приемат на някое от текущите класирания през годината са много малки. Тогава много рядко се отпускат единични бройки, особено за ОДЗ.  Или участвайте сега в класиранията или оставете направо за следващата учебна година 2014/2015, за която кандидатстването ще е някога през пролетта на 2014.

# 1 051
Благодаря за бързия отговор, но не знаех, че е възможно, ако я приемат сега -записвам я, а реално я пускам догодина. И всички изследвания и документи, които се изискват за записване, реално няма да са актуални към януари 2014. Тя все още върви назад с една ваксина. Та, ако я запиша по-рано, гарантирали й се мястото за догодина. Отправих и въпросът в сайта на ИСОДЗ.

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 13:24 от Анонимен

# 1 052
  • София
Ако сега бъде класирано детето на 1-во класиране в края на април, тръгването ще е от септември нататък. В яслата обикновено не ги взимат всичките накуп, а приемат децата по график.
Но ако бъде класирано детенцето за есента, чак до януари едва ли директорката ще се навие да отложи тръгването.

При записване се иска здравен картон на детето и бележка с имунизациите. За ясленчетата се съобразяват, че може да има някоя и друга несложена ваксина.

# 1 053
Да, много благодаря! И от ИСОДЗ ми отговориха, че зависи от директора колко време детето ще е записано, а реално няма да посещава.

# 1 054
  • София
Абсолютно Simple Smile
Все някой е недоразбрал, особено за кандидатстването по регламента. Виж, за специалната група на връзкарчетата в 65-то ОДЗ (разбирай прием по другия начин) май няма мами в района дето да не знаят ...

Сигурно ще прозвуча като пълна тъпачка - значи въпреки централизираната задължителна електронна система за прием, има вратички да се приемат деца извън нея??????

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 18:35 от Ev_e

# 1 055
  • София
Абсолютно Simple Smile
Все някой е недоразбрал, особено за кандидатстването по регламента. Виж, за специалната група на връзкарчетата в 65-то ОДЗ (разбирай прием по другия начин) май няма мами в района дето да не знаят ...

Сигурно ще прозвуча като пълна тъпачка - значи въпреки централизираната задължителна електронна система за прием, има вратички да се приемат деца извън нея??????

Има за съжаление, доста майки около мен се възползваха вече.

# 1 056
v_spasova, искрени благодарности Simple Smile.

Току що говорих с директорката на 115то ОДЗ. - което се обедини с нашата ясла. Тя каза, че нямаме право на точка, тъй като място му се гарантира. И за да кандидатстваме в друга градина, тя предварително трябва да ни отпише. Което ще рече, че ако не го приемат в тази, в която искам, той ще си загуби мястото и в 115та....
Сигурно е логично, ама се почва голямата чуденка, какво да правя?

v_spasova е права. Аз скоро имах същото питане. От обратната връзка два пъти ми отговориха, че може да се кандидатства за друга градина и ще се начисли точка по К5 (при 6 месеца посещение).
И междудругото - никой няма право да ви задължава да се отписвате от ОДЗ-то!
Не знам кой и защо инструктира директорите да говорят такива глупости... newsm78 То и без това е такава лудница, ами те още повече объркват хората. Накрая с точка или без точка мисля да си пусна една жалба  #Cussing out

Ето и отговор от обратната връзка:
"В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете тази информация. Моля, прочетете информацията за критерий К5. При сливане на СДЯ с ЦДГ и/или ОДЗ детето, посещаващо преобразуваната СДЯ най-малко 6 месеца преди записване ползва предимство по К5. Децата набор 2010, ще получат точка по К5 за класиранията през 2013/2014г., когато всички условия на критерий К5 са изпълнени."

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 00:38 от diddlinna

# 1 057
  • София, Люлин-8
Някой има ли инфо какво е движението по делото за К4.

# 1 058
  • София, Люлин-8
Абе да ви кажа честно нещо не ми е ясно  newsm78

Аз ли не мога за смятам, или директорката ама :
43 +   3 е равно на 46 , не на 52 както е посочено в системата;
43 +   7 е равно на 50 , не на 54 както е посочено в системата;
31 +   16 е равно на 47 , не на 60 както е посочено в системата.
#Crazy

Е откъде аджеба идват другите екстра бройки  newsm78
Явно е измислила някакъв нов тип матеметика извън тези пет вида които съм учила  Laughing
И ако действително текущата възможност е по-голяма от приетият брой деца то тогава, защо не са обявени свободни места за разликата. Деца бол на опашките.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 07:04 от romanol

# 1 059
Сега погледни и страницата на 65-то ОДЗ. Директорката им даже е отразила половината прием. Едната група й се губи. Сметките са едно на гьоторе .... Четиридесет и няколкото деца в групата всъщност са 86 в две групи.  Whistling ooooh! Outta Joint

# 1 060
май директорите на градини и ясли трябва по-често да гледат тук и да четат, защото определено не са наясно с нещата Simple Smile

благодаря много на v_spasova и diddlinnaHug

# 1 061
Ето какво ги питах и какво ми отговориха, може да е от полза на някого:

Здравейте,
кога ще се обновят допълнителните критерии под ОДЗтата, да бъдат за 2013/2014та година? Благодаря!

Нашият отговор:
След като приключат текущите класирания за учебната 2012/2013г. Всички класирания за 2013г. са обявени в секция "Календар" на ИСОДЗ.

# 1 062
  • СОФИЯ
Мами, поне пишете офиц до ДО. С Ели Х ни се изкривиха устата да поставяме този въпрос на РГ. Изолирани случаи били, съответният директор нещо бил пропуснал и т.н. Не коментирам разминаванията с Админ - мамите, к получиха обществена иф знаят. Ако има неточна иф в ИСОДЗ поне следва да е ясно кой е отговорен. Ако нямате време и възможност да депозирате, мога и аз да го направя. Напишете, ще депозирам.

# 1 063
Здравейте! Искам да се извиня предварително, но нямам физическа възможност да изчета всичко писано по темите за детските градини.

Преди няколко месеца имаше случай на спечелено дело, което осъжда критерият носещ 3 точки при кандидатстване в детска градина като дискриминационен. Критерии "Детето има поне един родител/ настойник или баба/дядо, които работят в общински ЦДГ/ОДЗ или детски ясли на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди заявяване на предимство в ИСОДЗ - 3 т."

Въпросът ми към вас е: Знаете ли нещо по въпроса и не е ли редно да бъде премахнат този критерии? Какво чакат от ИСОДЗ? Обжалват ли?

Благодаря   bouquet

# 1 064
  • СОФИЯ
Здравейте! Искам да се извиня предварително, но нямам физическа възможност да изчета всичко писано по темите за детските градини.

Преди няколко месеца имаше случай на спечелено дело, което осъжда критерият носещ 3 точки при кандидатстване в детска градина като дискриминационен. Критерии "Детето има поне един родител/ настойник или баба/дядо, които работят в общински ЦДГ/ОДЗ или детски ясли на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди заявяване на предимство в ИСОДЗ - 3 т."

Въпросът ми към вас е: Знаете ли нещо по въпроса и не е ли редно да бъде премахнат този критерии? Какво чакат от ИСОДЗ? Обжалват ли?

Благодаря   bouquet
Необходимо е влязло в сила решение. Няма иф за такова. Не познаваме родителите, които водят съдебното производство. Аз лично се иф от сайт/овете  Simple Smile на съдилищата.

Общи условия

Активация на акаунт