СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 547
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София, Люлин-8

Няма смисъл да спорим всъщност. По-добре си действайте както си знаете и не се хвалете много много. Факт е, че такива като вас ги има много.

Хайде малко по спокойно с определенията нито познаваш мен, нито детето ми, за да правиш такива кардинални заключения и да ни причисляваш към определена група хора.

Да има много връзкарчета които си набутват така децата и точно това обяснява отношението ти, но има и дечица с реални проблеми които се приемат. Това е моето мниние.

Аз лично предпочитам да си чакам на общата опашка, но детето ми да е здраво.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 16:37 от romanol

# 1 081
florin4eto, питай ги отново дали като редовен доктарант ще може да ползва точката по К3. Демек - за тях докторант равнослилно ли е на студент.
Ако правилно хващам, това е твоят въпрос, нали?

А това за БАН -> "Работата в БАН не е работа във висше училище и не носи предимство" - мисля, че този отговор е свързан с ето този допълнителен критерий:
Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование (включва педагогически и директорски персонал на постоянен договор в основните, средни и висши училища на територията на Столична община)
Което тр. да се тълкува, че работата в БАН не дава предимство по този допълнителен критерий.
Да, това е въпроса ми-дали се води учащ? Благодаря за отговора!

Имаше подобен поставен въпрос в РГ, но не за докторант, а за специализант, по спомен за медицина ставаше въпрос. Та погледнах, има го в Протокол № 42, но е само маркирано:
Постъпило е запитване във връзка с К3: за родители – редовни студенти, се получава точка, но не е уточнен въпроса за специализантите.
 – Какъв е статута на специализанта – работещ или учещ? Необходимо е да се провери и да се уточни.

Не помня обаче на следващите заседания да е коментирано нещо по въпроса. Не че горното дава някакъв отговор на въпроса де.
Много благодаря за отговора все пак, и за отделеното внимание!  Hug Явно пак ще съм нахална и ще ги запитам отново!

# 1 082
Здравейте!
Искам да попитам майки с дечица, които посещават ОДЗ или ЦДГ - карат ли ви всяка година да разписвате декларация, че детето ще продължи в по-горна група?  newsm78
Питам, защото другата седмица ми предстои ходене до Дирекция "Образование" и искам да изчистя всички съмнителни въпроси...

# 1 083
  • София
Здравейте!
Искам да попитам майки с дечица, които посещават ОДЗ или ЦДГ - карат ли ви всяка година да разписвате декларация, че детето ще продължи в по-горна група?  newsm78
Питам, защото другата седмица ми предстои ходене до Дирекция "Образование" и искам да изчистя всички съмнителни въпроси...

Не

# 1 084
  • София
В ЦДГ-то на каката ни караха да разписваме декларация само за предучилищната група, т. е. четвърта. По аналог вече могат да го изискват и за трета - нали задължителната предучилищна от тази учебна година е от 5-годишна възраст  Peace

# 1 085
  • София
Синa ми е предучилищнa третa гр. и тaзи седмицa попълвaхме зaявление.

# 1 086
Aннa, Спящата и ♥ Димяни ♥,
благодаря ви за отговорите. Значи може да искат, може и да не искат Simple Smile

# 1 087
  • София

Няма смисъл да спорим всъщност. По-добре си действайте както си знаете и не се хвалете много много. Факт е, че такива като вас ги има много.

Хайде малко по спокойно с определенията нито познаваш мен, нито детето ми, за да правиш такива кардинални заключения и да ни причисляваш към определена група хора.

Да има много връзкарчета които си набутват така децата и точно това обяснява отношението ти, но има и дечица с реални проблеми които се приемат. Това е моето мниние.

Аз лично предпочитам да си чакам на общата опашка, но детето ми да е здраво.

Аз съм си спокойна, проблеми с приема нямам.
Казах, че има други като теб, които ще си подадат документите в градината. Опасявам се, че се засегна за друго, за което се извинявам. Искрено съжалявам,че детето ти е болно, но също така съжалявам,че ще се възползваш от този факт и ще прескочиш системата.

# 1 088
  • София
Aннa, Спящата и ♥ Димяни ♥,
благодаря ви за отговорите. Значи може да искат, може и да не искат Simple Smile

Не, diddlinna, явно искат, когато се касае за задължително предучилищно образование (по вр.-то на каката трета гр. не беше  WinkPeace Не знам някъде да са искали при преминаване от първа във втора група...

# 1 089
  • София
Точно за това е. Ако някои деца ще ходят в училище, да може да пуснат местата в системата.
Нали трябва да осигурят места за всички 5 и 6 годишни.

В нашата градина не са искали молби на тези, които остават, а само на тези, които ще ходят на училище.

# 1 090
Благодаря ви на всички за разясненията. Днес говорих с Дирекция "Образование" и бяха много любезни. Другата седмица в приемното време ще отида да си обсъдим въпросите защо директорката ни кара да разписваме такива декларации (за преминаване от ясла 2 в първа група) и защо също така няколко пъти обяснява, че не сме можели да кандидатстваме пак  Laughing Ако трябва и жалба ще си пусна, но ми омръзна вече цялата работа...

# 1 091
  • София
diddlinna, предполагам, че директорката иска такава декларация, за да може да предвиди евентуалните свободни места. Ние също попълвахме нещо подобно миналата година, когато преминаваха дребните от ясла в 1ва група. Така или иначе, подобна декларация не може да те обвърже с нищо.

# 1 092
  • София
Такава декларация - за преминаване от яслените групи в първа, знам, че се попълва в ОДЗ-тата, нормална практика е  Peace Повече не мога да кажа, защото нито аз, нито някой ок. мене е попълвал - в нашия квартал има само ЦДГ и СДЯ  Simple Smile

# 1 093
Разбрала недоразбрала,ще ви попитам...кога е крайния срок за регистрация на набор 2012,за да участва в класирането април месец ?Със сигурност го пише някъде,но  ooooh! видях,че сега системата е заключена и се стреснах...

# 1 094
  • София
Един ден преди първо класиране.
Имаш още два месеца за кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт