Американски романтични, дръзки и красиви, богати и жестоки сериали - Tема 2

• 78 551
  • 743
  •   1
Отговори
Добре дошли на всички, запленени от магията на американските сериали  

Американски романтични, дръзки и красиви,
богати и жестоки сериали
Tема 2

Богати и жестоки (1973-) Каст Интро  Дързост и Красота (1987-) Каст Интро 1 2 3   Далас (1978-91)  Kaст Интро

Добрата съпруга                           Пътеводна светлина (1937-2009) Каст      Докато свят светува (1956-2010) Каст

Шепот от отвъдното                        Безследно изчезнали                        Престъпни намерения

Отчаяни съпруги  1  2                       Грозната Бети                                   Изгубени        

Окръжна болница (1963- ) Каст              Ийстуик  1                                   Братя и сестри

Анатомията на Грей                         Всички мои деца (1970-2011) Каст        Един живот да живееш (1968-2012) Каст

Дните на нашия живот (1965-) Каст   Sunset Beach (1997-1999)  Club 1 2      Страсти (1999-2008)  Каст

АЛФ 1 2 3 4                                    Приятели                                        Спешно отделение

Лас Вегас                                      Срещи с Джордан                            Триумфът на червилата  1  2                

Предишни теми: Богати и жестоки - 1 тема         Американски сериали на CBS, NBC, ABC - 1 тема

Други теми за американски сериали:  
Сериали и теленовели   Дързост и Красота  1-75 тема   Отчаяни съпруги   Триумфът на червилата  
Анатомията на Грей - Тема №15   Има ли фенове на The good wife (Добрата съпруга) 3  
Американците, американците - Tема 10   Once upon a time/Имало едно време по ABC    
Кой какви сериали гледа? - Тема 4   Сериали - sci-fi, fantasy, supernatural / тема III

Малко история: Дневните сериали в САЩ (по-късно наречени 'сапунени опери') се зараждат по радиото през 1930-та година. Счита се, че първият такъв сериал е "Клара, Лу и Ем", започнал на 16 юни 1930 г и продължил до 40-те, с едно прекъсване за няколко години. Друга информация сочи, че първият дневен сериал от типа 'сапунена опера' е "Painted Dreams" ("Оцветени мечти"), започнал няколко месеца по-късно - на 20 октомври 1930 и продължил до юли 1943. Точно този сериал е създаден от считаната за 'майка' на сапунения жанр Ирна Филипс (1 юли 1901 - 22 декември 1973). Тя е създателка на някои от най-емблематичните и дълги сериали в жанра - 72-годишния рекордьор "Пътеводна светлина" (1937-2009), следващият го плътно "Докато свят светува" (1956-2010) и др. Единственият сериал на Ирна Филипс, който продължава и до днес е "Дните на нашия живот" (1965- ) нa NBC.    Още за сапунените сериали

Сапунени и дневни сериали - новини и обща информация   (модератор Супер Георги)

Разширена информация за американски сериали (Архив)  (модератори Сега и Чарли)

Снимки, интервюта, видео, клипове, интро и др. информация     (модератори Рик Форестър и Чарли)

Семейни дървета: Y&R

Колажи:    .   _                      

За подготовката на тази страница е използвана информация и снимки от сайтовете на CBS, ABS, NBS, Сериали и теленовели, Замунда, Absolute и др.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 15:29 от Sega

# 1
Темата е за обсъждане на американските сериали. Тя е продължение на две предишни теми. След проучванията на мненията на авторите и потребителите на двете теми се реши те да се обединят в обща тема със заглавие "Американски романтични, дръзки и красиви, богати и жестоки сериали -Tема 2".

Засега започваме със сериалите на трите "най-големи": CBS, ABS и NBS. Оказа се, че освен няколкото американски сериала на тези телевизии, включени в първата страница на предната тема се предложиха за дискусии и много други сериали. Ние избрахме по 9 сериала за всяка от трите телевизии, които са най-популярни в БГ и по-света и ги представихме с лого и линкове на първата страница. Но можем в темата да споделяме, обсъждаме и препоръчваме и други американски сериали на тези и други телевизии!

Идеята е в темата да се обсъждат общи неща и интересни новини за включените в страницата, а също и за другите американски сериали. Като по-подробно може да се разглеждат и да се дават кратки резюмета за текущи епизоди на някои от сериалите, нямащи друга отделна тема в бг-мама (като "Богати и Жестоки", популярният хитов сериал "Далас", на който скоро TNT ще излъчи нов сезон и други).

Да живеят и да ни радват още много нови USA сериали и с продължения на вече започнатите сериали!

И хиляди благодарности   bouquet  bouquet  bouquet  на всички, включили се в събирането на информацията и обсъждането на идеи като Чарли, Супер Георги, Рик Форестър, Форестър69, Ббфан, Horrorman, Сузи и други.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 23:12 от Sega

# 2
Прекрасна тема.   bouquet

# 3
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
Sega, много хубава е станала темата!   bouquet   bouquet
Предлагам към нея да добавим още клипчета и снимки от сериали.  Peace
Клипчета от сериала "Отчаяни съпруги":
http://vbox7.com/play:c8bdf3787f
http://vbox7.com/play:acdf330b00

Клипче от сериала "Триумфът на червилата":
http://www.youtube.com/watch?v=Q08dDGfqKLg

Клипчета от сериала "Сънсет бийч":
http://www.youtube.com/watch?v=DI4AswnrAxA
http://www.youtube.com/watch?v=9rzSiGQ_tAk&feature=related

Клипче от сериала "Истуик":
http://www.youtube.com/watch?v=K8R1fi-2VmQ&feature=related

# 4
Поздравления за страхотната тема.Браво СЕГА и всички, които са помогнали!
Нека спомена и аз още един американски сериал - "Династия", смятан от много критици като най-скандалната "сапунка". Започнах да го следя пред около година и сега съм на 4 сезон. Наистина си заслужава.Ако на някой му се гледат типични мелодраматични интриги и мръсни задкулисни игри, семейни войни, яростни шамари и жени с 100 кила грим и подплънки  - това е СЕРИАЛЪТ. Препоръчвам първи и втори сезон най-вече.
Не мога да не спомена и великолепните Линда Евънс и Джоан Колинс. Воабще заслужава си да му се обърне внимание. Имате обещанието от мен, че когато се освободя ще започна да го превеждам на български и качвам в вбокс акаунта си. На нивото на Далас е, дори по-динамичен е за мен.

Ето една класическа сцена - http://www.vbox7.com/play:8d95df6c06
  bouquet

# 5
Айде и аз съм тук   bouquet

# 6
Нека спомена и аз още един американски сериал - "Династия", смятан от много критици като най-скандалната "сапунка".
Благодаря Horoman за похвалите. Заслугата е на всички  Hug, които се включиха досега. И надявам се и занапред да има и други, които като теб да се включат също да помагат защото информацията е огромна.
Този сериал "Династия" не ми е познат, но след като е като Далас определено ще ми хареса. И още повече, ако започнеш да го превеждаш - може да му станем почитатели.

Ще включа "Династия" в Интернет архива за Американски сериали, който започваме.  За  целта, ако може още малко подробности да дадеш за да не ги търся, ако ги имаш. На коя телевизия, коя година е започнал, колко сезона са всичко, линк към сайт, към каст,  интро и каквото имаш сбито като информация.

# 7
Аз ще спомена прекрасния сериал "Светлините на Маями" излъчен в България може би 2003-2004 година.

Сериалът разказва историята на двама братя - Майкъл(добрия) и Стивън(лошия) и на две жени - Сандра(лошата) и Лаура(добрата).
Двамата братя се влюбват в Лаура, а тя се влюбва в Стивън и двамата се женят.
Но Стивън има връзка със Сандра - тя забременява от него и от страх да не надебелее през цялата бременност е на диета и без да има корем ражда дъщеричка.
Лаура малко по-малко започва да се влюбва в Майкъл, докато още е женена за Стивън. Стивън издивява и доколкото си спомням започна да ги следи. Снима ги със скрита камера в един хотел как правят се*с .

Подробности около сериала:

Страна: Америка
Година: 2001
Епизоди: 110
Жанр: Романс

Уастват:
James Hyde - Steven
Jackson Rose - Maykal
Jennifer Taylor - Laura
Jenna Gering – Sandra

Ето и няколко снимки:
http://serials.okis.ru/img/serials/54.jpg
http://www.imageup.ru/img131/glavnaya402562.jpg

Ето й клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=VOPvRC0zTXs

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 00:51 от emiliq.nikolova88

# 8
А аз ще спомена сериала Prison Break излъчваха го до преди 1 година в БГ по Нова ТВ, беше доста успешен ето резюмето:

Линкълн Бъроуз е осъден на смърт заради убийство на брата на вицепрезидента. Той настоява, че е невинен, но никой освен неговия брат Майкъл Скофийлд, не му вярва. Като инжинер, чиято фирма е наета да възстанови затвора, където Линкълн е държан, майкъл предприема драстични мерки, за да му помогне. Той ограбва банка и е изпратен в същия затвор, така че чрез своите знания за сградата, че двамата могат да избягат заедно.

Скоро обаче, планът на Майлъл става по-сложен отколкото той е мислил, защото някои от затворниците, разбират за него и искат също да се включат в бягството.

Освен това, Майкъл разбира за масивен правителствен заговор, целящ екзекуцията на брат му Линкълн, когато двама федерални агенти опитват да убият бившата съпруга на Бъроуз и сина му. Бягството се оказва почти невъзможно, но Майкъл е решен на всичко, за да измъкне Линкълн и себе си...

Страна: Америка
Година: 2005–2009
Епизоди: 81
Сезони: 4
Жанр: Екшън, Криминален, Драма

Уастват:
Dominic Purcell
Wentworth Miller
Amaury Nolasco
Robert Knepper
Sarah Wayne Callies
и др...

http://2.bp.blogspot.com/-ByS3KHknhBU/Tab3C9H6N9I/AAAAAAAAAX4/St … rison-break-1.jpg
http://frontburner.dmagazine.com/wp-content/uploads/2008/02/scofield.jpg
http://stiga.hit.bg/Prison%20break.JPG

# 9
Sega,   bouquet ,поздравления и от мен за новата прекрасна тема!Страхотна е!   bouquet
И на мен ми се иска да спомена един сериал,той е на телевизия NBC,сниман през 2000-2001 година.Казва се ''Титани''(Titans),а актьорският състав е повече от хитов и обещаващ -звездата от ''Далас'' Виктория Принсипал,Джак Уагнър от ''Дързост и красота'' и ''Мелроуз плейс'',Пол Сатърфийлд от ''Дързост и красота'' и ''Савана'',Ясмин Блийт от ''Спасители'',Джейсън Джордж от ''Сънсет бийч'',Каспър Ван Дийн,известен актьор и съпруг на Кари Мичъм(Дона от ДиК),Джон Бароуман от хитовия сериал вървял няколко пъти и у нас ''Сентрал парк уест'' - все познати имена на БГ публика,макар и сериала да не е вървял у нас за сега.
За съжаление той се задържа на екран само един сезон и бяха излъчени в Сащ 13 епизода.След като безброй пъти снимките на снимачната площадка са провалени  заради зависимостта към наркотици на актрисата Ясмин Блийт,чиято роля е главна,сериалът беше спрян.
Ето и линк към него:
http://en.wikipedia.org/wiki/Titans_(television_series)

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 13:39 от Rick Forrester

# 10
Еми и Томас Hug включих новите ви предложения за сериали в архива в Интернет. Но не знам към кои телевизии са и да ми кажете да не се ровя...

Рик благодаря и на теб   bouquet 
ще добавя "Титани" към филмите на NBS в Интернет архива. Аз много харесвам Виктория Принсипал (от Далас) и след като тя и още сапунени звезди от ДиК и др. известни сериали участват, значи ще е интересно за гледане Naughty

# 11
Еми и Томас Hug включих новите ви предложения за сериали в архива в Интернет. Но не знам към кои телевизии са и да ми кажете да не се ровя...

Рик благодаря и на теб   bouquet 
ще добавя "Титани" към филмите на NBS в Интернет архива. Аз много харесвам Виктория Принсипал (от Далас) и след като тя и още сапунени звезди от ДиК и др. известни сериали участват, значи ще е интересно за гледане Naughty

На "Fox" е

# 12
Династия” е американска сапунена опера, която се излъчва по ABC от 12 януари 1981 до май 1989. Продължението „Династия – Завръщането” се излъчва през октомври 1991. Сериалът е създаден по идея на Ричърд и Естър Шапиро, продуциран е от Арън Спелинг (продуцент на Ангелите на Чарли, Мелроуз Плейс, Сънсет Бийч, Туин Пийкс и много други). Представя се историята на семейство Карингтън - изключително богато семейство в Колорадо. Първият сезон не бележи успех, нито се радва на рейтинг, което предвещава неуспех.Това обаче се променя през 1982 след появата на „супер кучката” Алексис Карингтън, която изстрелва сериалът по стълбицата нагоре, като през 1985 сериалът се качва на първо място в класациите. Получава номинации за Златен Глобус в категория – „Най-добра драма” всяка година от 1981 до 1986. Успехът на сериала е грандиозен, което дава началото на много продукти свързани с него – парфюми, модни аксесоари. Смята се като ключов фактор за модния дух на 80те години – класически костюми, обувки, прически, шапки, аксесоари и нов поглед към лукса. През всяка година от сериала главния двигател на съперничество и конфликт е враждата меужду Алексис и Кристъл.Тази двойка се характеризира с много скандали, шамари и физически саморазправии.Тяхната историят е смятана за най-колоритната война в прайм тайм драмата, като за първи път в телевизионния ефир в разговор между Алексис и Кристъл се споменава думата „кучка”.

# 13
Horrorman  Hug Мерси за подробната информация за "Династия".

Само не разбрах сезоните колко са? Ти писа, че си стигнал до 4 сезон?  А продължението „Династия – Завръщането” кой сезон е?

Изобщо най-скандалната "сапунка" звучи много интригуващо. За да има номинации за Златен Глобус - „Най-добра драма” - 6 поредни години значи има защо.

Много ме изкефи твоето видео с "най-големия" бой между двете жени hahaha   Двете великолепни артистки - Линда Евънс и Джоан Колинс са страхотни антиподи. А русата или черната е "кучката" Алексис  newsm78
Предполагам е черната?

Явно "Династия" заслужава да му се обърне внимание и мисля да гледам някой сезон през лятото по време на отпуската. И особено като е на нивото на любимия ми Далас, но по-динамичен и щом обещаваш да превеждаш на български и да качваш в вбокс.

Имам някакви много мъгляви спомени за игрален филм за неизвестни  сценаристи - мъж и жена, които една подобна сапунка изстреля на върха на славата. И артистката с ролята на скандалната лоша дама във филма нещо шантажираше за повече пари... Накрая  рейтингът на сериала рязко слезе надолу и го спряха, после имаше и някакъв опит за възраждането му с продължение ... Дали точно за този сериал не ставаше дума?

# 14
Да, Сега мисля, че това е филмът, правен по продукцията.Не съм напълно сигурен, тъй като не съм го гледал. Сезоните са 9, наистина рейтингът пада, а главните актриси - Линда Евънс - русата, Джоан Колинс - черната изискват много големи суми от телевизията, тъй като филмът ги прави доста големи звезди.Продълженито представлява нещо като голям 240 минутен филм, разделен на 2 части. Ако си фен на Далас - ще ти хареса, двата имат подобна атмосфера, най-сравнявани са от всички сапунки на планетата. Laughing Поне така аз знам.
http://www.youtube.com/watch?v=RiIVrFxmTj8
Това е рекламата за филма правен по историята за създаването на сериала.
Има много митове и легенди защо е дошъл края на снимането - някои смятат, че Джоан Колинс и Линда Евънс са съсипали всичко, заради постоянните си кавги и жажда за пари  Laughing, други просто го отдават на прекалените драми, които стават скучни на зрителите. Засега в 4 сезон нищо не ми е било скучно, разбира се има си сапунските моменти, но това си е сапунка все пак. Далас на мен лично по-малко ми харесва, тъй като някакси повече време им трябва да развият историите. Препоръчвам много! Първи и втори сезон са великолепни и със сигурност ще се заема със превеждането. Даже днес ме хвана една носталгия към първите епизоди.  Sunglasses
За възраждане на филма - ВЪЗМОЖНО Е. Тъй като Далас отново започна да се снима, има много слухове, че това ще стане и с Династия, Джоан Колинс в 2-3 интервюта каза, че е готова да се върне към кучката Алексис ако й е предложат.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 20:03 от horrorman

Общи условия

Активация на акаунт