Американски романтични, дръзки и красиви, богати и жестоки сериали - Tема 2

• 81 710
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
Еми, чудесно е че си се сетила за този приятен сериал от детските ми години.   bouquet   bouquet Благодаря ти много. На мен любимец ми беше, освен Сабрина, но и черния говорещ котарак г-н Селем.

# 61
А каква комбинация бяха с Леонардо Ди Каприо(не му знам правописа  Mr. Green) в "Защо тъгува Гилбърт Грейп''.....Уникална!.........Мисля,че това е НАЙ–СИЛНАТА роля на ЛдК.....

newsm10 newsm10 newsm10 Наскоро го гледах.Много добре изигра ролята си Ди Каприо , даже по едно време наистина си повярвах, че е ненормалник. Whistling

# 62
  • Разпиляна във въображението
Лео израстна много тези години. Лично аз го преоткрих в "Кървав диамант" Peace

# 63
  • Край ''синьосиньото синьо море''
А каква комбинация бяха с Леонардо Ди Каприо(не му знам правописа  Mr. Green) в "Защо тъгува Гилбърт Грейп''.....Уникална!.........Мисля,че това е НАЙ–СИЛНАТА роля на ЛдК.....

newsm10 newsm10 newsm10 Наскоро го гледах.Много добре изигра ролята си Ди Каприо , даже по едно време наистина си повярвах, че е ненормалник. Whistling
И като се има предвид,че беше на около 15г...........Мисля,че му ПРОИГРАХА таланта на това дете.... Sick......Напоследък,май нищо не се чува за него... newsm78
Oпс...Поправям се....Току що видях трейлър на филм за Едгар Хувър.....И ЛдК....като шефът на ФБР.....
 smile3508
Нямам търпение!!!!!!!!!!!!!!!! Party
http://www.youtube.com/watch?v=vD99zwj-ZUg

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 22:30 от susy

# 64
Аз реших да пиша за сериала "Дарма и Грег"

Създатели: Доти Дартланд, Чък Лори
Държава: САЩ
Жанр: Комедия, Романтичен
Година: 1997
Сезони: 5
Телевизия: АВС
Режисьор: Гейл Манкузо
В ролите: Джена Елфман, Томас Гибсън, Сюзън Съливан, Mич Райън, Мими Кенеди, Алан Ракинс, Шей Д'Лин, Джоел Мъри

Описание: Дарма се омъжва за Грег на първата им среща. Едва след това двамата разбират, колко са различни. Родителите на Дарма са хипита, а тя е инструктор по йога. Грег е адвокат, израстнал в консервативно семейство. Семейна комедия, за нещата от живота, сблъсъка между поколенията и... любовта.

Линкове към 1, 2 и 3 сезон на Бг:
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=64124
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=64343
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=65600

Интро:

http://www.youtube.com/watch?v=4rfWebUtm-M

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 01:45 от Charles_Brady

# 65
Чарли, чудесно си се сетил за този великолепен сериал. Много го харесвам.
Всъщност пише, че "Дарма и Грег" е "ситком".

Все се чудех какво е "ситком" - срещам го при "Дарма и Грег", също и в биографията на  Лонардо ди Каприо пише, че е участвал в много ситкоми и сериали... Та си викам - значи има някаква особеност, която ги различава тези две понятия  hahaha и проверих.

За тези, които като мен е знаят

Малко инфо за сериалите и ситкомите:

Скрит текст:
Сериали по жанр
    - Анимационни телевизионни сериали‎
    - Детски сериали‎
    - Драматични сериали‎
    - Комедийни сериали
    - Криминални сериали‎
    - Научнофантастични сериали‎
    - Сапунени опери‎
    - Сериали на ужасите‎
    - Сериали, базирани на ДиСи Комикс‎
    - Телевизионни сериали на медицинска тематика‎
    - Фентъзи сериали‎

Комедийни сериали
      -  Комедийно-драматични сериали‎
      -  Ситуационни комедии‎

.....
Ситуационната комедия или още наричана ситком (от английски: situation comedy, sitcom) е вид комедия, възникнала в радиотеатъра, но в момента най-често срещана в телевизията. Традиционно тези комедии са разделени на епизоди, които са самостоятелни и развитието на действието във всеки от тях свършва с края на епизода. Обединяват ги еднаквите главни действащи лица и фонът на действието, който е строго определен и ограничен - дом, офис, клуб.

Популярни ситуационни комедии:
По-известни представители на жанра са комедийните сериали „Шеметен град“, „Приятели“, „Военнополева болница“, „Как се запознах с майка ви“, „Семеен тип“, „Принцът от Бел Еър“, „Фолти Тауърс“, „Семейство Симпсън“, „Шоуто на Козби“, „Всички обичат Реймънд“, „Женени с деца“, „Джоуи“, „Зайнфелд“, „Бар Наздраве“, „Алф“, „На гости на третата планета“, „Сибил“, „Напълно непознати“, „Свалки“, „Мърфи Браун“, „Стъпка по стъпка“, „Джеси“, „До смърт“, „Теория за Големия взрив“, „Смешно отделение“, „Офисът“, „Фрейзър“, „Уил и Грейс“, „Дарма и Грег“, Двама мъже и половина , „Аз и Дерек“ , „Хана Монтана“ WWE и „Щурите съседи“, „Малкълм- Malcolm in the Middle“, „Тя и той“.
Формат

Стандартният формат за сериите в САЩ е с продължителност 20-22 минути, като оставащото време до половин час се запълва от излъчваните от ТВ канала реклами. В Европа (включително в България) е приет стандартът на BBC, който е 27 минути за епизод. Традиционно един епизод на ситком се излъчва със съпровождаща звукова пътека със смях, възклицания и други зрителски реакции. Тези реакции могат да бъдат както предварително записани и добавени към саундтрака на серията, така и записани на живо по време на заснемането на серията пред студийна публика.
"Новата вълна" в ситкомите

Напоследък се забелязва тенденцията някои ситкоми да се излъчват без зрителски реакции зад кадър. Такива са "Смешно отделение", "Офисът", "Спряно развитие", "Задръж ентусиазма" и други, които възприемат и нов начин на снимане - с една камера. Този метод на снимки се доближава повече до подхода при снимките на игрален филм и се отличава от класическия метод за мултикамерно (обикновено с 3 камери) заснемане на ситком. В резултат крайният продукт се различава чувствително от традиционен ситком и дори може да бъде класифициран като такъв с много уговорки.

Въпреки доброто му приемане от критиката и частичния зрителски успех (най-вече на "Офисът", който е американски римейк на едноименния британски ситком), този нов тип ситкоми не се радва на масова популярност. Най-гледаният ситком в момента е традиционният "Двама мъже и половина". Най-успешните в комерсиално отношение (и най-гледани) ситкоми в миналото са "Военнополева болница", "Бар Наздраве", "Зайнфелд", "Фрейзър", "Приятели" и "Всички обичат Реймънд".

Производство в САЩ
Практиката в САЩ е да се излъчи един пилотен епизод, който, ако постигне необходимия рейтинг, получава "зелена светлина" от студиото. Ситкомът влиза в производство и започва да се излъчва всяка седмица в строго определен, запазен за него ден и час. Един сезон се състои обикновено от 24 епизода, като пилотният се води "нулев", т.е. не се брои в номерацията на сериите, а последният обикновено е от две части. При достатъчен зрителски интерес ситкомът влиза в продукция на втори сезон. Честа практика обаче е за един ситком да не дочака дори края на първия си сезон и да бъде спрян. Всъщност това се случва с болшинството нови сериали. От приблизително 10 нови сериала най-много един се утвърждава, намира нишата си в зрителското пронстранство и се превръща в хит ("Приятели" има 10 сезона).

Производство във Великобритания
Във Великобритания в наши дни продължителността на сезоните е много по-малка от тази в САЩ, именно 6 серии на "сезон". При това най-често всички серии са написани от един-единствен сценарист, който е и създателят на сериала. Такъв е случаят с "Офисът" (оригиналната версия, продуцирана и с участието на Рики Джервейз) и "Свалки". И двата ситкома правят силно впечатление с иновативния си стил в САЩ и в резултат биват заснети техни американски версии. Това са "Офисът", вече със Стив Карел, и "Свалки по американски". Докато първият стартира много силно, вторият е прекратен бързо. За да се избегне спорната (най-вече в творчески план) практика да се адаптират британски сериали за американската публика, американският кабелен лидер HBO директно съпродуцира с BBC следващия проект на Рики Джервейз - "Статисти".

Български ситкоми
В България са произведени малък брой ситуационни комедии. Сред тях са: "Клиника на третия етаж", "Морска сол", "Камера! Завеса!", "Тесни обувки" и "Тя и той" (българска адаптация на френски сериал). Нито един от изброените не постига чувствителен успех сред зрителите, нито се утвърждава като качествен представител на този така сложен жанр. След дълъг период на отсъствие на родни ситкоми от българския ефир, в 2011-2012 се произвеждат и излъчват цели два нови проекта - "Домашен арест" и "Женени с деца в България". Първият остава в миманса на зрителския интерес, въпреки факта, че се излъчва по медийния "мастодонт", бТВ. Вторият, който е адаптация на прочутия американски прототип "Женени с деца", стартира с положителни отзиви, въпреки излъчването си по НОВА - национална телевизия, изгубила водещото си място в последните години. Предстои премиерата в късния април 2012 и на още един ситком, този път по ТВ7.
Този вид комедия е възникнала в САЩ и е разпространена в Британската общност - Канада, Нова Зеландия, Австралия.

# 66
Много ти благодаря, Сега. Ти много добре си направила, че си писала за всички сериали.   bouquet   bouquet Докато четох за тях, изведнъж погледът ми се спря на един много любим мой сериал, който даваха, когато откриха телевизия би ти ви - Мърфи Браун

Държава: САЩ
Жанр: Комедия, Романтичен
Година: 1988 - 1998
Сезони: 10
Телевизия: CBS
В ролите: Кендис Бърган, Робътр Пасторели, Фейт Форд, Грант Шауд, Джо Ригалбъто и други

Описание: Мърфи Браун (Кендис Бърган) е журналистка в местно телевизионно предаване FYI, която
успява да се справи с всяка ситуация на работното си място, освен в личния си живот. "Мърфи Браун" е наистина свежа комедия за неща от живота, представени по комичен начин...

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 02:36 от Charles_Brady

# 67
                     Мишел Пфайфър

Мишел Пфайфър се е утвърдила като една от най-красивите и същевременно талантливи Холивудски актриси.
Нейната впечатляваща биография включва поредица знаменити роли, 3 номинации за Оскар за ролите си във филмите "Опасни връзки", "Поле на любовта" и "Невероятните братя Бейкър", 6 номинации за Златен глобус и признание от списание
"Пийпъл" за "най-красива жена" за 1999 година.

Скрит текст:
Мишел е родена на 29 април 1958 година в Санта Ана, Калифорния. Има по-голям брат Рик (роден през 1955 г.), и две по-малки сестри, Диди Пфайфър, телевизионна и филмова актриса, и Лори Пфайфър (родени през 1965 г.). Нейният баща е бил от немски, холандски и ирландски произход, а майка й е от Швейцария и е с Швецко потекло. Семейството й се премества в Midway Сити, където Пфайфър прекарала детството си. Учи в Fountain Valley High School, завършва през 1975 година. Мишел е работела като касиерка в супермаркет. След кратко обучение в университет, за да бъде стенограф, тя решава да започне актьорска кариера. Мишел печели конкурса за красота "Мис Ориндж Каунти" през 1978 г. и участва в "Мис Калифорния" същата година, завършва с шеста позиция. След участието си в тези конкурси, тя получава свой агент и започва да се явява на прослушвания за телевизия и филми. Участвала е в много филми като "Hollywood Knights'' / "Холивудски рицари" (1980) заедно с Тони Данза, "Falling in Love Again" / ''Влюбена отново" (1980) и други. Пфайфър прави сериозния си пробив в Холивуд във филма "The Witches of Eastwick" / "Вещиците от Истуик" (1987), където играе с Джак Никълсън, Шер и Сюзън Сарандън. Следва поредица от роли, които и донасят не само любовта на публиката, но и признанието на критиката. Признание, което е постигнато изключително трудно, защото впечатляващата й красота винаги е подтиквала много хора да подценяват качествата й на актриса. Мишел е известна с ролите си във филмите "Scarface" / "Белязаният" (1983) с Ал Пачино, "Into the Night" / "В Ноща" (1985) с Джеф Голдблум, "Ladyhawke" / "Жената-ястреб" (1985) с Рутгър Хауър и Матю Бродерик, "Power, Passion and Murder" / "Сила, Страст и Убийство" (1987), "Married to the Mob" / "Омъжена за мафията" (1988), "Tequila Sunrise" / "Текила на разсъмване" (1988) с Мел Гибсън и Кърт Ръсел,
"Dangerous Liaisons" / "Опасни връзки" (1988) с Глен Клоуз, Джон Малкович и Ума Търман, "The Fabulous Baker Boys" / "Невероятните братя Бейкър" (1989), където доказва и певческия си талант, "Тhe Russia House" / "Руската къща" (1990) с Шон Конъри, "Frankie and Johnnie" / "Франки и Джони" (1991) отново с Ал Пачино. В "Batman Returns" / "Батман се завръща" (1992) с Майкъл Кийтън и Дани де Вито, красивата блондинка изпълнява ролята на Жената-Котка и се справя блестящо. Тя се снима в още много други филми като "Wolf" / "Вълк" (1994) отново с Джак Никълсън и Джеймс Спейдър, "Dangerous Minds" / "Опасен ум" (1995), "To Gillian On Her 37th Birthday" /
"На Джилиан за нейния 37-ми Рожден ден" (1996) с Питър Галахар, "One Fine Day" / "Един прекрасен ден" (1996) с Джордж Клуни, "A Thousand Acres" / "Хиляда акра" (1997) с Джесика Ланг, "The Story of Us" / "Историята за нас" (1999) с Брус Уилис, "The Deep End of the Ocean" / "Дълбокият край на Океана" (1999) с Трийт Уилямс и
Упи Голдбърг, "What Lies Beneath" / "Прозрачно минало" (2000) с Харисън Форд, "I Am Sam" / "Аз съм Сам" (2001) с Шон Пен, "White Oleander" / "Белият Олеандър" (2002) с Робин Райт Пен и Рене Злуегър, в анимационния филм
"Sinbad - Legend of the Seven Seas" / "Синбад - Легендата на Седемте морета" (2003), озвучава гласа на Ерис, богинята на хаоса; партньори са й Брад Пит, Катрин Зита-Джоунс и Джоузеф Файнс, "I Could Never Be Your Woman" / "Гаджето на майка ми" (2007) с Пол Ръд и "Stardust" / "Звезден прах" (2008) с Робърт де Ниро. А сега предстои да я гледаме в ролята на кръвопийка в новия филм на Тим Бъртън - "Dark Shadows" / "Тъмни сенки", за който вече споменахме, че е базиран на телевизионен сериал със същото име.

Пословична е прецизността, с която Мишел Пфайфър подбира ролите си и затова всяко нейно участие е гаранция за качеството на филма. Тя е отказала четири от най-известните женски роли през последното десетилетие -
"Pretty Woman" / "Хубава жена" (1990), "The Silence of the Lambs" / "Мълчанието на агнетата" (1991), "Basic Instinct" / "Първичен инстинкт" (1992) и "Evita" / "Евита" (1996), където я заместват съответно Джулия Робъртс, Джоди Фостър, Шарън Стоун и Мадона.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ:
Мишел не е била особено прилежна ученичка, дори е била по-непослушна от момчетата. Бягала е от часовете и обичала да прекарва времето си, разхождайки се по брега и да наблюдава океана.

Снимала се е в сериала "Fantasy Island" (1977 - 1984).

Във филма "Невероятните братя Бейкър" (1989), Мишел Пфайфър изпълнява 5 песни, с което доказва, че има прекрасен глас:
"My Funny Valentine", "Can't Take My Eyes Off You", "Feelings", "Tent Cents of Dance" и "The Look of Love"

Мишел е имала връзка с Майкъл Кийтън (Батман), дори й е била предложена ролята на фотографката Вики Вейл, но тя отказва да се снима във филма за човека-прилеп, защото смята, че ще й е трудно да играе с Кийтън и бива заместена от Ким Бейсингър.

Друг ухажор на актрисата е бил Джон Малкович.

Във филма "Батман се завръща", актрисата, изпълняваща ролята на Жената-Котка, сама прави всичките си каскади.

Най-добрите й приятелки са Шер и Сюзън Сарандън, които са кръстници на дъщеря й Клаудия Роуз.

От 13 ноември 1993 година Мишел е омъжена за продуцента и режисьора на сериала "Али Макбийл" и "Болница Чикаго Хоуп" - Дейвид Кели. Двамата имат син Джон Хенри и дъщеря Клаудия Роуз.

През 2001 година актрисата Мишел Пфайфър печели наградата "Блокбъстър" в номинациите за Любима актриса в съспенс за ролята си в трилъра "What Lies Beneath" / "Прозрачно минало". Освен Мишел, сред номинираните в тази категория, бяха Ким Бейсингър за ролята си в трилъра "Bless the Child" / "Благослови детето" и Мег Райън за ролята си в трилъра "Proof of Life" / "Доказано жив". След като актрисата Глен Клоуз връчва наградата й, Мишел Пфайфър казва: "Значи аз съм най-плашещата актриса в света. Винаги съм го знаела, но най-накрая го рабрах, след като получих това от Круела де Вил."

На 6 август 2007 година Пфайфър получава своята звезда на Холивудската алея на славата.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 22:00 от Charles_Brady

# 68
Този сериал на SBS Мърфи Браун ми бе любим и на мен.

Страхотни снимки на Мишел, Чарли   bouquet
Мишел Пфайфър е върха. Не обичам кръвопийски филми, но само заради Мишел ще гледам новия филм на Тим Бъртън - "Тъмни сенки", за който спомена СуперГеорги, че е базиран на телевизионнен сериал със същото име.

# 69
Благодаря ти много, Сега.  Hug  Аз гледам филми за вамири, но зависи да не са много страшни.  Mr. Green

# 70
Много хубав беше днешния епизод на "ДиК".  Hug
Горката Тейлър. Много мъчно ми стана за нея  Cry , но за едно нещо е права - Стефани е тази, която отрови Томас, а не Брук.  Naughty Браво на Тейлър.   bouquet  Най-после някой да разбере коя всъщност е великата Стефани Форестър - една способна на всичко манипулаторка и интригантка. И пак старата песен на нов глас: "Направих го, за да премахна Брук от семейството си веднъж завинаги. От години се опитвам да го сторя".  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  И продължава да настоява, че Ридж ще се ожени за Тейлър, независимо от това, че се разбра истината.  ooooh!  Тя не може да се научи да не се меси в живота на хората и това си е. Хареса ми как Тейлър се застъпи за Брук, каза че тя е невинна, че не тя, а Стефани е покварила сина й. Нормално е, когато едната или другата сгреши за нещо спрямо другата, да се извинят и да се защитят. Хареса ми също как Тейлър нарече дъртата вещица "манипулаторка" и "интригантка". Браво на Теилър!  Усоя да види каква е ламята и я срази   bouquet   bouquet Завършвам с нещо приятно: сцената с Брук и Ридж е просто като от някой романтичен филм; градината, фонтана, той й казва, че не трябваше да се съмнява в нея и да я напуска, признанието им, че се обичат и ще се обичат вечно.  Heart Eyes Важното е, че истината излезе наяве и любовта победи.

Мога да кажа, че това е идеален финал за края на сериала.  Peace

# 71
  • Разпиляна във въображението
И аз съм много доволна от ДиК. Тъпо стана с Тейлър, обаче как не разбраха всички, че Брук и Рич са неделими. Трябва да призная обаче, че все още чакам Брук да тегли една на Рич и да си намери свестен мъж Whistling

# 72
И аз съм много доволна от ДиК. Тъпо стана с Тейлър, обаче как не разбраха всички, че Брук и Рич са неделими. Трябва да призная обаче, че все още чакам Брук да тегли една на Рич и да си намери свестен мъж ...
Браво на Бел, че най-после наградиха Брук със заслужено щастие след хилядите нелепи случайности, в които я хвърляха досега. Макар и наградата да е Ридж, който не е достоен за милата Брук. Нито за Тейлър (на която е сега ред да се случват нелепости). Но любовта не подбира и той е мъжът на живота и за двете.

# 73
Ето линк към филма "Тъмни Сенки" с Мишел Пфайфър и Джони Деп:
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=310790&hit=1

# 74
Чарли благодаря   bouquet за линка на Тъмните сенки  с Мишел и най-вече за любимия ми Деп. Та това е съвсем прясна информация - на часове. Веднага го тегля.
Дано да успея - защото с един сериал, който исках за Марлоу не ми се получи.

Сузи, ти успя ли да изтеглиш сериала с Марлоу от Замунда?

Общи условия

Активация на акаунт