Майчинство за безработни 2

• 68 200
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте ,имам един въпрос относно майчинството.Понеже не работя ,от къде ще го получавам ??На борсата ли трябва да се регистрирам , или?И в кой месец трябва да стане регистрацията там и респективно с какви документи ,защото аз съм в края на трети месец и допускам ,че няма да може да се регистрирам непосредствено преди раждане.Има ли риск да откажат да ми го изплащат ,понеже не съм се регистрирала преди да забременея или поне тези 3 месеца ,в които не съм се регистрирала да не ми изплатят?  newsm78Малко е объркано ,ама...

# 106
  • Пловдив
Здравейте ,имам един въпрос относно майчинството.Понеже не работя ,от къде ще го получавам ??На борсата ли трябва да се регистрирам , или?И в кой месец трябва да стане регистрацията там и респективно с какви документи ,защото аз съм в края на трети месец и допускам ,че няма да може да се регистрирам непосредствено преди раждане.Има ли риск да откажат да ми го изплащат ,понеже не съм се регистрирала преди да забременея или поне тези 3 месеца ,в които не съм се регистрирала да не ми изплатят?  newsm78Малко е объркано ,ама...

дохода на човек под или равен на 350 лв бруто ли е?

# 107
Над 350 лв е.

# 108
  • Пловдив

Тогава като безработна ще имаш право само и единствено на помощта за раждане 250 или 600 лв.Зависи кое дете ще ти е това

Започни работа,за да имаш право на майчинство 2 години

# 109
Бременността ми е рискова.Все пак мога да опитам да се регистрирам в някоя фирма.Кога трябва да стане това ,т.е. в какъв срок преди раждането ?

# 110
  • Пловдив
Бременността ми е рискова.Все пак мога да опитам да се регистрирам в някоя фирма.Кога трябва да стане това ,т.е. в какъв срок преди раждането ?

трябва да имаш 1 отработен ден преди 45 дневния болничен,за да взимаш майчинство 2 години
а колко по-рано ще започнеш,ще говориш с фирмата

# 111
Четох ,че трябва 12 месеца трудов стаж ,за да ти дадат майчинство.Аз го нямам.Ако започна някъде на минимална заплата и сама си плащам осигуровките ,ще получавам 240 лв майчинство ,без значение ,че нямам 12 месеца трудов стаж ,нали така?

# 112
Иначе казано ,ако не съм се осигурявала 12 месеца назад ,пак ще получавам 240 лв ,ако 45 дни преди раждането сключа трудов д-р ,нали?

# 113
  • Пловдив
Четох ,че трябва 12 месеца трудов стаж ,за да ти дадат майчинство.Аз го нямам.Ако някъде на минимална заплата и сама си плащам осигуровките ,ще получавам 240 лв майчинство ,без значение ,че нямам 12 месеца трудов стаж ,нали така?

Не,това че нямаш стажа е проблем.Мислех,че го имаш,защото искаш да се записваш на борсата.Изобщо нямаш никакъв стаж през живота си,така ли?За първото дете не си ли работила?

Иначе казано ,ако не съм се осигурявала 12 месеца назад ,пак ще получавам 240 лв ,ако 45 дни преди раждането сключа трудов д-р ,нали?

Не,за да взимаш 2 г майчинство трябва да имаш 12 м осиг стаж през целия си живот и да работиш в момента на издаване на 45 дневния ти болничен
Пак може да започнеш работа сега,за да имаш време да натрупаш стажа.В момента,в който го натрупаш ще започнат да ти изплащат обезщетение от НОИ

# 114
Аз съм в трети месец и с рискова бременност.Не съм работила ,защото 2010 се дипломирах.Бяс студентка.Не вога ли да откупя този стаж от 12 месеца ?Чувала съм ,че годините на следване се откупват като стаж законно ..не може ли от тях да приспаднат тези 12 месеца ,след като ги откупя?

# 115
  • Пловдив
Аз съм в трети месец и с рискова бременност.Не съм работила ,защото 2010 се дипломирах.Бяс студентка.Не вога ли да откупя този стаж от 12 месеца ?Чувала съм ,че годините на следване се откупват като стаж законно ..не може ли от тях да приспаднат тези 12 месеца ,след като ги откупя?

Не може да откупиш тези 12 м.Чувала си,че се откупват при пенсиониране

Варианта ти е да започваш работата колкото се може по-бързо,за да започне да ти върви стажа.

# 116
Значи да сключа договор сега , а парите ще почнат да ми изплащат когато бебето е на 6 месеца някъде ,така ли (6 до раждането и 6 след него=12 м)?А пак ли ще е за срок от 1 година ,въпреки ,че е със закъснение ?

# 117
  • Пловдив
Значи да сключа договор сега , а парите ще почнат да ми изплащат когато бебето е на 6 месеца някъде ,така ли (6 до раждането и 6 след него=12 м)?А пак ли ще е за срок от 1 година ,въпреки ,че е със закъснение ?
;

Да,грубо ще започнат,когато бебето е на 6 месеца
Ще изплащат до втория рожден ден на детето майчинство.

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 13:49 от ♥Elfita♥

# 118
Значи не е толкова безнадеждно положението.Даже да е с 6-7 месеца закъснение. Не че само на тези пари разчитам ,но защо да не ги взема ,след като е възможно. Благодаря много за отговорите.   bouquet Hug

# 119
Здравейте,
и аз имам няколко въпроса. Имам 6 години непрекъснат трудов стаж. Преди 2 месеца ни съкратиха от работа и съм на Бюрото по труда с право на обезщетение за 8 месеца. В момента съм бременна в 1-я месец. Има ли нужда да се записвам на работа фиктивно към някоя фирма от сега или да изчакам края на борсата и тогава да се зашиша във фирмата на познати? Кой вариант е по-добрия и за размера на майчинството? Също искам да попитам по време на майчинството , ако съм назначена към фирма фиктивно трябва ли да продължавам да си внасям осигуровките в продължение на 2 години или за този период вече държавата си ги поема?Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт