Майчинство за безработни 2

• 69 121
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте! Извинявам се за глупавият въпрос, но и аз изчетох всички страници и не можах да си отговоря на следното:
Има ли ограничение в това колко месеца може да си в болнични преди излизане на тези 45 дни преди раждане т.е. мога ли от първия месец от бременността да изляза в болнични?

Имаш право,по преценка на лекар,180 календарни дни с ЛКК.Ако имаш нужда от повече дни,ще се явяваш на ТЕЛК

# 136
ок благодаря за бързия отговор

# 137
Здравейте,♥Elfita♥ !Виждам,че на всички отговаряте точно и ясно за което искрено ви поздравявам!Моето положение е такова-бременна съм в трети месец,безработна съм(работила съм предимно в чужбина,но нямам никакви документи за доходи и т.н.)Това ми е втора бременност.Първата ми беше през 2001 и си спомням,че се водих фиктивно на работа във фирма на наш познат за да се класирам за майчинство.не помня колко месеца стаж са ми записали,но предполагам,че са 6 месеца.И това е единственият ми раб.стаж за живота ми.Сега от следващия месец имам възможност да се запиша отново във фирма(фиктивно),но не знам дали изобщо да го правя,дали има смисъл????Терминът ми е за 04.04.2013.Ако има смисъл да се запиша,колко ще трябва да плащам месечно и това за болничните ми е пълна мъгла smile3506 smile3516 smile3515...Благодаря ти,всяка информация ще ми бъде полезна

# 138
  • Пловдив
dghigova,запиши се във фирмата.Стаж имаш достатъчно щом предното майчинство си се водила във фирма.Ще взимаш 2 г майчинство сега

# 139
Олее,много ти благодаря за бързия отговор! smile3525 Направи деня ми поохубав! newsm51

# 140
Публикации: 9 974

Валенце,мило дете,ти си ангелче на небето

Местожителство:
Пловдив

Re: Майчинство за безработни 2
« #67 Пон., 30 Юли 2012, 20:44 »

Цитат на: dakadak1 в Пон., 30 Юли 2012, 20:38
Здравейте,нова съм тук и не съм на ясно с нищо не само в сайта,но и с майчинството.Искам да попитам,понеже съм чувала,че трябва да имам 1 година трудов стаж,но не през живота си,а за 24 месеца назад в времето,но не знам от деня на забременяването ли...изобщо всеки различно казва,та въпроса ми е-В третия месец съм бременна,в момента съм безработна от половин година,преди това съм работила,но с прекъсвания от едно място на друго.Иначе ИМАМ една година трудов стаж общо през живота си.Какво трябва да направя за да не взимам само 100 лв   ? И за еднократната помощ за първо дете,къде се ходи изобщо,какви документи се подават?Много ви благодаря предварително за отговора

За да взимаш 2 г майчинство,трябва в момента на издаване на 45 дневния болничен да се водиш някъде на работа.Стажа,който имаш е достатъчен
За еднократната помощ подаваш в социалните по адрес на ЛК.Те ще ти кажат какво ти трябва и ще ти дадат да попълниш молбата

Здравейте, искам да попитам как стоят нещата за майчинството, както чета тук е нужен 1 година стаж за последните 24 месеца ли?Аз си мислех ,че вече го направиха 24 месеца стаж, аз в момента имам 1 година стаж, но си мислех че трябва да чакам още една година направя за да станат 2 години стаж, моля да ми кажете , ако наистина е 1 година за последните 24 месеца още днес почваме опитите за бебче Simple Smile

# 141
  • Пловдив

Здравейте, искам да попитам как стоят нещата за майчинството, както чета тук е нужен 1 година стаж за последните 24 месеца ли?Аз си мислех ,че вече го направиха 24 месеца стаж, аз в момента имам 1 година стаж, но си мислех че трябва да чакам още една година направя за да станат 2 години стаж, моля да ми кажете , ако наистина е 1 година за последните 24 месеца още днес почваме опитите за бебче Simple Smile

Изискват се 12 м осиг стаж през целия ти живот и да работиш в момента на издаване на 45 дневния,за да взимаш 2 г майчинство

# 142
Много благодаря за бързия отговор, не знам защо бях останала с впечатление за 24 месеца стаж, а какво беше това изискване за 24 месеца назад?

# 143
  • Пловдив
Много благодаря за бързия отговор, не знам защо бях останала с впечатление за 24 месеца стаж, а какво беше това изискване за 24 месеца назад?

обезщетението се смята на база 24 м назад от 45 дневния ти
месеците без работа ще ти ги взимат на МРЗ

# 144
Извинявайте ако тук не му е мястото на моят въпрос,но ще го задам:
Аз нямах необходимият стаж за да получавам майчинство,сега получавам 100 лева социална помощт от общината,но тя изтича през ноември,въпроса ми е дали има някакъв начин по който да да получа майчинство и ако да какъв е той.Не ми се иска да го пускам малкия на ясла точно през зимата...затова искам да взимам поне до пролетта ако има как.
Благодаря предварително!!!   bouquet

# 145
  • Пловдив
Аз нямах необходимият стаж за да получавам майчинство,сега получавам 100 лева социална помощт от общината,но тя изтича през ноември,въпроса ми е дали има някакъв начин по който да да получа майчинство и ако да какъв е той.Не ми се иска да го пускам малкия на ясла точно през зимата...затова искам да взимам поне до пролетта ако има как.

Колко стаж имаш?
След като разбра,че ни ти стига стажа записа ли се някъде на работа,за да ти върви стаж?

# 146
Здравейте. Имам един въпрос.Родих миналата година май месец, получавах помощи 100 лв. (т.нар. Майчинство от социалните) и 35 лв детски. Преди 2 месеца си проверих здравноосигурителен статус и бях осигурена, но днес изведнъж се оказа, че в продължение на тази 1 година социалните не са ми плащали осигуровки.Ходих питах и разпитвах.Отговора им беше, че те не плащат здравни на майките, и че те не са ми работодател, пък ми се води трудов стаж 1 год.Каква е тази глупост? newsm78 И защо изведнъж ми се появиха 13 месеца, че не съм осигурена?Това възможно ли е и така ли трябва да бъде?Други помощи не съм получавала от социалните.Ако може някои да ми обясни нещата.Благодаря ви  Simple Smile

# 147

Колко стаж имаш?
След като разбра,че ни ти стига стажа записа ли се някъде на работа,за да ти върви стаж?

Имам стаж само 3 месеца преди да разбера ,че съм бременна,но два месеца преди да забременея бях напуснала работа ,поради неразбирателства с работодателя.След това нямах финансова възможност,за да си плащам социални осигуровки.

# 148
Здравейте. Имам един въпрос.Родих миналата година май месец, получавах помощи 100 лв. (т.нар. Майчинство от социалните) и 35 лв детски. Преди 2 месеца си проверих здравноосигурителен статус и бях осигурена, но днес изведнъж се оказа, че в продължение на тази 1 година социалните не са ми плащали осигуровки.Ходих питах и разпитвах.Отговора им беше, че те не плащат здравни на майките, и че те не са ми работодател, пък ми се води трудов стаж 1 год.Каква е тази глупост? newsm78 И защо изведнъж ми се появиха 13 месеца, че не съм осигурена?Това възможно ли е и така ли трябва да бъде?Други помощи не съм получавала от социалните.Ако може някои да ми обясни нещата.Благодаря ви  Simple Smile
Аз още като отидох в общината след раждането за да подам документите за така-нареченото социално майчинство ме предупредиха ,че те няма да ми плащат здравните осигуровки и че трябва аз да си ги плащам,явно на теб са пропуснали да ти кажат.

# 149
Явно са пропуснали. Но интересното е че в НАП това излезе чак сега.А аз съм спокойна че съм осигурена и сега изведнъж 13месеца.Ужас!Това е много голяма глупост.Поредната простотия в тази държава, според мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт