Успешно "олежани" бебета - 3 тема

• 26 742
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, нещо се тревожа с това мойто Ени. На почти два месеца и половина е, а тежи едва 4,400. Верно, че се роди 2750 и спадна на изписването на 2600, но все се надявах да навакса, а и предвид че сме на половин хранения АМ, което е уж по-калорично Rolling Eyes Иначе си хапва, не прави големи паузи, но още си го има и рефлукса и май бая време ще си го влачи. Като и гледах на Пресито бузките вчера и почнах да въздишам кога ли и дали въобще ще имаме бузки за щипане Crazy

# 61
Джулия, ако беше на мястото на Нимф пък щеше  да   мислиш дали не   качва множко...Всички сме си малко лудо-притеснителни.Аз даже звънях на педиатърката   да я питам.Тя ми се скара,че вместо да се наслаждавам на интересния период сега(смеене, озъртане,гукане) аз се тревожа. Каза,че  имала пациенти,които  качвали по 200г  първите месеци и си били здрави дечица.
Така че редно е да се успокоим,ама като сме такива.... ooooh!
 Зачестиха въпроси  от познати-давам ли му сок.Аз се пуля насреща,а те-аааа, от втори месец се дава. Не,че бих дала, ама какво е това ранно вкарване на сокове?

# 62
  • София
Джулия, не се тревожи.Всяко дете си е индивидуално. Например аз не съм качвала повече от 700 грама на месец,а сестра ми е качвала над кило, както Преси. Една майка ни е гледала,а сестра ми дори до 6-ти месец е била само на кърма(аз само до 3-тия). Така че няма рецепта.Ама такива сме си тук,все за нещо се притесняваме. Мен сега ме е страх да не стане прасенце мойто Преси Laughing Според майка ми всичко е наред,просто е спокойно детето,яде и спи и така се качвало повече.

# 63
Ето, всички сме луди по своему Crazy
Нимф,забравих да кажа,ти нали имаше шишета Авент, питай за тези биберони с клапа на 3 степени, ще останете много доволни,особено Преси;)

# 64
  • Пловдив
Джулс, моят Васко се роди почти 3 кг. и спадна до почти 2300  #Crazy Започна лудо захранване с АМ за недоносени разтваряно в глюкоза и бързо дръпна. На ден наддаваше по 90-100 гр. Това обаче беше в началото, а вие вече сте големи за подони неща. Ако детето е жизнено и качва и педи няма забележки нямаш повод за притеснение. Ако все пак се тревожиш винаги може да си направиш една консултация с неонатолог. Моят пък продължава да си качва бая и се притеснявам да не е много  Crazy Все гледам да е на 5 хранения на денонощие... Мини е права!!!  Blush

# 65
Здравейте, момичета! Simple Smile

Влизам на бързичко да ви се отчета! Simple Smile Чувствам се скапана, супер изморена, недоспала, кръст ме боли, схваната съм цялата всички екстри...Simple Smile Моят син е решил да ме тормози спи през деня, нощно време бодува и иска само на ръце! Кошмар голям ви казвам! Simple Smile
Какви са тези биберони до 3 степен? Нещо не ги знам, искам да си купя някакви, от които Калоян да не се задавя. Той неможе да се научи да пие от шише и това си е. Купихме шишетата на Авент - не става задавя се и ми изкарва акъла докато си поеме въздух, купихме да пробваме биберон и шише на Чико - ефекта е същия...Изобщо незнам как да го науча да пие глюкозата и водичка от шише. Когато го кърмя няма проблеми, е задавя се но от лакомия и доста рядко. Дайте да ги видя тея биберони, Мини!

Джулс, не се тревожи мила! Ние с теб нали сме при Гочева, тя какво казва? Според мен Ени просто е по-финно дете, явно манекенка ще да става! Simple Smile Искам да те питам води ли я на ортопед и ако сте ходили къде? На мен Гочева ми каза че трябва да си поискаме някакъв талон и до 3 месец да го заведем, но аз нямам никаква представа къде да го водя и при кой д-р ортопед. Мислех си за ортопедията в Горна баня все пак там са специалисти ама никого непознавам! Simple Smile

Нимфичка, Преси си е супер! Просто ние не сме добре и се вкарваме в джаза много ли качва, малко ли, защо повръща, защо плаче, защо това, защо онова? Ние сме луди, децата ни са си екстра! Simple Smile По повд свекървата ти направо ти съчувствам. ДОбре че моята не смее да ме безпокои, знаете защо... Просто не й вдигай или тактично я помоли да не звъни през 5 мин! Simple Smile

Като ви чета с това захранване и лошо ми става! Всеки период явсно е доста труден и мъчителен както за майките, така и за децата! Мила, дано да му отмине на Максим бързо коремчето и да свикне с новата храна!  Hug

Желая ви хубав и усмихнат ден!   bouquet

# 66
Аселинка,  търсих снимки на бибероните с цепката,не намирам, като ходиш в бебешки магазин питай за тях-кажи с клапа  са,като цепка, с 3 степени на регулиране.Но тя не е за вас, още повече ще се дави.
А в началото са все така,  като дръпне по един сън дневно време и се почва рев нощта. Търпение...
Пробвала ли си   с пипета или с лъжичка,  аз с една пипетка  като беше новородено всичко му давах, много съм доволна.

Аз днес ще ида да досаждам лично на педи.Ей, тия педиатри, същата работа е  е като при джипитата,по хиляди пациенти и никакво отношение.
Дразни се,че съм много мнителна,ама мойто дете не яде, не нейното:( И  2 дни му е редичко акото.Абе тотална промяна за тая една седмица след ваксината.Сигурно няма връзка,ама  8 дни въртене, рев,отказ на храна и вода,  страх ме  е да не се дехидратира.
Сега знам какво ще направи- ще го премери и ще каже-период, ще отмине Crossing Arms.
Всеки ден все по малко яде, новородените ядат повече от него,той едва 400мл  изпива за ден.

Хайде оплаках се пак:( Понякога си мисля,че наистина не съм наред и   мъжът ми,виждам,че  ми се ядосва, аз не мога да спя,  постоянно следя детето.Как да му обясня ,и на него, и на другите, че  за това дете съм се мъчила,чакала съм го,вече отчаяла се,че няма да бъда майка... Не е просто обич, много по-силно е чувството,няма дума за него.

# 67
ох, и ние утре сме на ваксина, като чета и косата ми настръхва Crazy Асе, аз заведох Ени без направление, платих си преглед при Алексиев, кабинетът му се намира зад Джъмбо на бул. България, платих си 40 лв, но казват, че е един от най-добрите, те реших да не пестя точно от това Peace

# 68
  • Варна
Дива - моят човек е вече в летния кош!  Днес сме при Живков Wink) ей така Simple Smileискам да го прегледа и да ми даде индивидуални съвети, защото всяко дете е различно .   максим се надупва да пълзи вече, да ми каже какви упражнения да правим, че човекът иска да се движи и част от истериите са и поради това, че го ограничавам  (така ми се струва)

иначе засега не е запечен от картофа. само пръцка повечко Simple Smile

Аселина - ако е на кърма беб, защо даваш вода?  заради глюкозата ли?  Максим сега със захранването започна да "пие" вода, само се лигави на биберона и го дъвче Wink

Джулс - щом е добре детето, не се притеснявай, не е задължително да е гюленце като моето Simple Smile  всяко си е различно, самод а са здрави. Аз се опитвамд а се науча да си се водя по моето дете и да престана да следя таблици и препоръки, че може луди да станем.  не успявам много, много Wink))

Мини - аз съм против сокчетата - по принцип преди 17 седмица нищо различно от мляко не бива да влиза в стомахчето. А уж най-добре до 5,5-6 м.  Аз захраних преди 5 дни Simple Smile но моето е гладно :  интересно беше на една лекция за храненето, че лекарката препоръча вместо плодовем пюре, да се даде сок -фреш, но това е след 6 м.  съответно след като се въведат зеленчуци или каша. 

# 69
Момичета, останали са му гъбички на Али,затова не е искал да яде и само си дъвчеше бибата. Фунгостатина  е слаб, Дактарин сега.

Наградих дреб с нова играчка-въртележка, да ми прости,милото, че го насилвах 8 дни да яде.
(но  за неяло бебе е качил 150г за една седмица;)

# 70
Джулсд, ти си моето спасение да ти кажа честно! Simple Smile Освен педиатърката която ми препоръча и разбира се се записахме при нея, това за ортопеда май пак ще взема да те послушам! Simple Smile  Hug

Милла, ние сме на 25 дни и още имаме жълтеница. Отминава вече, почти е на финала, ама трябва да пие глюкоза или подсладена вода, за да се изчисти напълно. Нещо много дълго време ни продължи тая жълтеница, ама се надявам до няколко дни напълно да е отшумяла.

Мини, ще я проверя задължително тая биберона, по натам може да ми е полезна! Simple Smile

# 71
Момичета моята Валерия не желае да се уригва! А след ядене страшно мн се уригва това нормално ли е?

# 72
Али не се оригваше,аз бях в потрес, гледайки в болницата другите жени и бебета им,които се оригваха едно през друго.Казаха ми-ако не се оригне до 2 минути да го сложа настрани.
Е,аз държах прав по 30-40 минути, нищо. И сега е така,рядко се оригва. Не намирам връзка с повръщането при нас. Повръщал е  след оригване дори.И е ял много,без да се оригне съм го мила наакан,никакъв проблем.

# 73
А защо хълца толкова много, всички ли са така?

# 74
Всички бебета хълцат:) И това е рефлекторен акт като  оригване и кихане. Може да дадеш малко водичка.Ако иска.Мойто не  ще.Хълцането минава от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт