Успешно "олежани" бебета - 3 тема

• 26 744
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета  Simple Smile

Борянка добре дошли в темичката. Моята Гери  също не се оригва, много суче и после нон стоп хълца. В понеделник бяхме на 1-а консултация. за 2 седмици е качила 400 гр. Вече сме 2970гр. и 50 см. Всяко дете е индивидуално, важното е да слушаме педиатрите.
Аз иначе съм добре, крака ми се пооправи, JP-то ми изписа фастум гел, разтегнала съм сухожилие, каза, че е нормално след 8-те месеца обездвижване. Много се бях притеснила да не е някой тромб.
 За лющенето на ръчичките ни изписаха кремче  линола фет,някои ползвал ли го е? Смятам също да послушам шоки и да сменя праха за пране.

аселинка и ние сме още с тази жълтеница, не е много но си я влачим. Не щем вече да пием глукозата, само цицата търсим.

Да ви се похваля днес бях на фризьор и се поглезих малко. Време беше да се почувствам и аз човек Simple Smile  Сега планирам и козметик.

# 76
  • Бургас
Добър ден!
Това е моят час за писане, докато бебсъна спинка и не ме е извикал Simple Smile
И нашия хълца и то много.Оня ден го засякох, че хълца над 30 минути.Давам вода, но не престава.
А за уригването - не всеки път се върши и този ритуал, поне докато беше по-малък, сега като стана по-големичък, е по-често, но си повръща почти след всяко хранене или пиене на вода.
Милла, браво на Макси че прави опити да пълзи, иска повече да се движи човека!А защо мислиш, че го ограничаваш?
Али ана, радвам се, че няма нищо притеснително при теб!Щом ти е изписал доки мазило, мажи се и чакай подобрение.
А за жълтеницата помага честото кърмене, така казват консултантите от ЛЛЛ.

# 77
За жълтеницата ние давахме водичка, ама тя не я ще или ако пиине я втъща, мина си от само себе си. Аз пак да ви питам нещо дали защото е малка не можеше хич да ми хваща зърното, сега е почнала да засуква от мен без силиконов накрайник, но за много малко и почва да реве истерично, кажете как да я науча да суче от мен? Мислех да я пробвам един ден само на гърда без да я дохранвам, колкото често иска толкова, но ме е страх да си експериментирам с толкова малко бебе, нали сега трябва да наддава!

# 78
здравейте от болницата.
Днес в 10.56 се роди Павел 3080 кг, 50 см, със секцио. Направих първото раздвижване, утре продължаваме. Добре сме. Ще разкажа по-късно и за раждането.  

ПП Допълвам:

А сега на кратко за моето раждане:  В събота корема ми се смъкна надолу и оттогава започнха контракции всяка вечер, с всеки изминал ден по-болезнени. Имах си дата 17 май. На 16 вечрта болките бяха силни и от 2 през нощта доста боленени. На сутринта на 17 имаше кръв и тръгнхме по най-бързия начин. Бях се зарекла да карам аз колата до болницата и добре, че успях да го направя. Контракциите бяха на 4-5 мин и при всяка контракция намалявах скоростта, ако се возех сигурно щях да викам "намали". Отделно отвътре усещах натиск, все едно нещо ще се пръсне, имах и силни режещи болки в корема. Стигнахме до болницата, контракциите продължаваха. Подготвиха ме за секциото и се започна. "Благодарение" на "добре" направения шев преди 3 г. от Илиев и Диков в Токуда плацентата беше започнала да се отлепва, а матката да се къса. Имах и сраствания, които се наложи да се оправят преди да се извади бебето. В 10.56 се роди Павел. Още неизваден напълно проплака. После се заеха с неговия тоалет. Страха ми премина и в едно отражение гледах как довършват операцията.   Не е страшно! Към 18.00 беше първото раздвижване- ставане, 2-3 крачки и сядане. Сега в 6 ставах пак, ходих до тоалетната и обратно, болката се търпи, към края на "разходката" ми се зави свят, но се справих, вече дори съм без болкоуспокояващи, на фона на предишното "раздвижване" преди 3 г. днес се чувствам така, както тогава бях на 3 ден. Сега чакам закуската и след нея трябва да продължа с раздвижването.
Чакам и Павал, а по-късно мъжа ми и Петър.

ПП Благодаря на всички за подкрепата, която ни оказахте, благодарение на вас имах сили да се справя, времето минаваше по-бързо и стигнах до благополучен финал, радвам се, че ви познавам макар и виртуално.  

Моля, да ме добавите в групата във фейсбук на олежаните бебета Poly Jordanova

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 07:52 от Поли_SF

# 79
Здравейте, момичета! Ето ме отново рано-рано сутринта на лаптопа. отново съм недоспала ама взех да свиквам! Simple Smile

Поли, честито миличка! Да ти е жив и здрав малкия Павел, много усмивки и радост да ви носи! На теб бързо възстановяване и те чакаме с нетърпение в тази темичка! Simple Smile   bouquet

Боре, аз моя мъж само на сица го храня. Колкото иска толкова и когато сам огладнее. не съм дохранвала и той за 2 седмици в къщи след изписването наддаде 700гр. Simple Smile Моя си пада и малко лакомник де! Simple Smile Ти защо дохранваш, нямаш ли достатъчно кърма?

Да ви се похваля и аз... Simple Smile вече съм с нова прическа подстригана и оформена такава каквато не бях цяла година! Simple Smile Сега ходя и на зъболекар понеже много го закъсах, за съжаление ще ми вадят нерв на единия зъб, неуспях да го спася ама здраве да е! После и още един-два кариеса ще оправя и ставам чисто ново гадже!  Party Laughing Скоро трябва да посетя и моята док. за преглед след секциото понеже ми каза че месец след раждането да ида на профилактичен преглед та и това скоро трябва да направя.

В неделя ще правим погачата на малкия! Много съм щастлива, че доживях да празнувам такива детски неща! Немога да ви опиша колко много се вълнувам. Калоян започна да се смее с глас от време на време и ми пълни сърцето. Да са ни живи и здрави малките рожбички и да ни радват! Simple Smile

Пожелавам ви хубав и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 80
Здравейте пак,
Сега прегледах темата и се включвам по коментираните бебешки въпроси:

Джули, ще може ли да ми дадеш тел. на ортопеда и ако може да ми кажеш кога се води бебенцето, вече не помня на 1 месец ли?

Аселинка, за биберони с клапа мога да ти препоръчам BFree http://www.ecobebe.bg/product_info.php?cPath=39_48&products_id=167 , само такива ползвах с Пепи, от прочетеното за тях ги избрахме защото имат клапа и разни екстри благодарение на които храненето е максимално близко до естественото и се водеха против колики. Сега пак купихме същите и се надявам и на Павел да му допаднат.

Мини, за гъбичките в устата дактарина определно е много ефекисен, предписвали са ни го и в рамките на 3-4 дни всичко беше ок, но ни казаха че трябва да се изплаква устата с вода след хранене.  За болките в кръста при предшишното раждане ми помагаха гащите колан за след раждане, по време на бременността си купих космодиск и бях доволна. Днес съм поръчала на мъжа ми да ми го донесе, леко ме боли кръста, ще пиша дали и сега ми помага.

Нимфичке, няма да стане прасенце Преси, нека си хапва. Пепи като бебе беше изцяло на АМ, хапваше и много каши, в началото наддаваше по 1-1200 кг на месец, изяждаше много повече отколкото беше по нормите за възрастта, и след първата годинка рязко намали храната, след втората още повече, вече крачетата са му доста тънки и стана злояд. Така, че не се притеснявай, това че хапва сега не значи че ще е пълна. Аз съм била дебело бебе д към 7-8 месец, а след това бях слаба дори кльощава.

Поздрави на всички, майчета, които не съм споменала  Hug

# 81
  • Варна
Поли - добре дошла!!!!!!!!  Много здрав  и щастлив да е малкия юнак!! Не знам как да те добавя във ФБ ако не сме приятелки Simple Smile и затова ти пуснах покана Simple Smile но и всички останали момичета са администратори, така че някой може да успее преди мен Simple Smile  Поли ти си герой!  Важнотот е, че всичко е минало добре! Бързо възстановяване ти пожелавам !

Аселина - много дълго продължава, дано мине.  ЛЛЛ нали все казват, че с кърменето и акането се чистил билирубина, но 28 дни може би е по специален случай.

Шоки - ограничаването е - че двамата топ варненски ортопеди Wink))))))))))) имат коренно различни схващания кога да сядат, кога и дали на проходилка Wink) абе луда работа и аз като се връзвам.. 

Мини - хубаво е, че саоткрили причината. те си показват душичките, но като не могат да си кажат Sad

Максим кашля цяла седмица,  Бях решила е от лигавенето, пискането и непрестанното пърдене с уста , но днес се закашля и след сън в пълен покой и тишина Sad  дано не е настинал. Ако се повтори - утре е на док.  кака необичам да го влача по лекари Sad

# 82
Честита радост на Поли и тук, да расте здрав и усмихнат и много да слушка мама! Simple Smile
Асе това с погачата е много вълнуващо и аз нямам търпение да дойде време.Иначе дохранвам с изцедена кърма (имам като за 3, фризера ми е претъпкан) защото не иска да суче, не знам дали защото е малка или защото я мързи, но реве истерично като и подам гърда!

# 83
  • София
Борянче,в твоя случай може пък да й е силна струята и затова да не иска,знам ли  и аз newsm78 Не се отказвай обаче,че после ако сте само на цедене е голям зор Peace

Мила,дано му няма нищо на МАкси и е фалшива тревога!

Асе,весело изкарване на погачата!

Поли ,добре дошла тук!

Гледам среща без мене не се е заформила,чакате ме да се върнем май hahaha То и времето е бая лошо,ние края на другата седмица се завръщаме и се надявам да осъществим пак срещичка,този път дано е в по-голям състав! Naughty Heart Eyes

# 84
Поли, ако става дума за Алексиев, това е телефона - GSM: 0889 238190       , незнам защо сайта не зарежда Thinking мерси, Мини Hug

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 12:33 от Julia_21

# 85
Джулс, не се отваря.

# 86
Juls, аз нещо не видях, май си пускала сайта на д-р Алексиев ортопеда, ама аз гледам, гледам не го видях. Можеш ли на лични д ами  пуснеш адреса на д-ра, за да му се обадя за час. трудно ли е записването при него или няма проблеми? Simple Smile

# 87
Момичета, отдавна не съм писала, че и влизала, но се бях отплеснала по разходки, ходихме и 1 седмица с Рада при нашите и така,..
Много се радвам за новите мамички, да са ви здрави и щастливи дечицата, да си обновяваме темичката, всички сме си заслужили тази радост!
Рада е много добре, скоро ще чукне половин годинка (божееее, как си лети времето?!?). Сега е в страхотен период - играе си, гледка ТВ, нещо ни говори и се хили на всеки, пленява от раз хората. Та и ние няма от какво да се оплачем, тя по начало си е кротичка, спи си нощем, чат-пат и денем (днес си подарихме 2 часа следобеден сън, писахме го дъждовен и аз съм хепи!). Продължавам с диетата заради алергията, но детето хапва вече зеленчукови пюрета, другата седмица почвам да давам и пиле/пуйка/заек, но ще бъде след консултацията. Уж четох схеми за захранване, чудих се и се маех от какво и кога да започна, то пък никой не ме пита,... С алергията сега си слушам доцентката не само за Рада, ами и за мен,... За който се интересува, при все, че Рада е с алергии, доц. Ковачева, гастроентеролог, препоръча захранване със зеленчукови, за нас зелените капачки на Хипп при навършени 5 месеца, при навършване на 6 месеца да вкарам и месцето. За нас специално никакви каши, жълтъци и прочие, а след още 1 месец сме на контролен и тогава ще видим как ще продължаваме.
След 1 месец пропуск ще продължаваме с ваксините, но по една, заради алергията, ще се влачим, но аз не съжалявам, нека по-щадящо да минава. Активно е детенцето, върти се от гръб по корем, избутва се по малко, най-вече бавничко се завърта около оста си, за да докопа някой звяр.
Да кажа за ортопеда, аз оттук се бях притеснила, че педиатъра не ни е пратил навреме, мисля, че си исках направление 3-тия месец, но ортопеда каза, че до 5-6 месец се прави първия преглед, не се шашкайте излишно, аз си отидох в кварталната поликлиника, педито ми препоръча местния ортопед.
Марти, Слави, чакаме абитуриентски снимки, ееех, как им завидях на младежите,...

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 23:33 от carry bradshow

# 88
Благодаря за посрещането, Джули благодаря за телефона. Kачих снимки в албумчето /лежанки/ да ни видите. Laughing

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 12:20 от Поли_SF

# 89
Поли, добре дошла!

Еххх,взимаме си я Рада, какти са няколко месеца разлика, кака ще е на Али само с 3;)
Той  обърса Токуда-очен, среща с Масларка...
Та на три месеца бебе може да е с оточни венци Shocked. Питам майка ми  дали са ми изкарали зъбките ранко, кой да помни обаче, все пак мезозоя е бил 79та година hahaha.

Опитах  с водни бои да направя отпечатъци на малчо, провалих се, много бързо съхне, не мога да ударя  крайник по листа. Вие как запазихте мини пръстенца;))

Общи условия

Активация на акаунт