ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 117 299
  • 791
  •   1
Отговори
# 615
  • София
след 12 седмица тия клетки едва ли някак ще навредят  newsm78

# 616
след 12 седмица тия клетки едва ли някак ще навредят  newsm78
Бамбааа незнам вече, разбираш в какво положение съм.Сякаш не му се вижда края,а и тия от имунологията са като пиявици.Чакам коментара на Богданова,и друго мнение ли да търся  newsm78
Дописвам се
Получих коментар,който въобще не ме задоволява. Съветва ме да си направя консултация със Стаменов(аз не съм му пациентка) и с имунолозите  ooooh! И малко ме обърка с друг пациент и да съм пиела аспирин протект  Shocked   Нещо не се чувствам доволна от препоръката,нещо губя доверие в док май.Персенска май ще реши проблема,към нея мисля да се обърна. 

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 18:32 от ZVEZDA *

# 617
  • София
По принцип НК клетките влияят на плацентата до към 24г.с...по принцип....ама я направят нещо я не..

# 618
Звезде,послушах ти съвета за второ мнение без да искам.Копирам си поста от друга тема.
Вчера отидох за вливката с Интралипид(разбрах поне,че не знаех,как се казва ).Тия некадърнички в клиниката-5 пъти ме бодоха и не можаха да ми сложат един абокат. ooooh!Накрая не успяха и се отказаха,вените ми били много гадни,а  аз направо си припаднах,не знам защо,по принцип издържам на такива неща.Взеха да ме пръскат с вода,полежах малко и ме изпратиха с рецепта,да си слагам Интралипида в Германия.Че на всичкото отгоре,го написали на български,че им напомних,че в Германия,не разбират български все още.Чудихме се с моя мъж какво да правим и решихме да отидем в клиниката в Тутракан(и без това отивахме в нея посока и ни беше на път).Обясних на регистратурата,че даже не съм сигурна дали ми е много важна вливката и да се консултирам и с лекаря за 2 мнение.Почакахме около 2 часа,защото беше пълно с хора.Накрая ме прие лекарят,погледна изследванията ,обясних му ситуацията.Каза,че при тези гранични стойности той не би направил тази вливка,ако била жена му на мое място така щял да я посъветва.Каза,че тази имунология не е пълна,има липсващи неща в нея и ,че имунолог трябва да предпише евентуално вливане.В крайна сметка се отказах и реших за в момента да си действаме с моите лекари в Германия.

# 619
Дано това да е правилното решение и всичко при теб да мине нормално   Praynig Hug  .
И аз съм пред същата дилема,незнам как ще успея да реша проблема си.Ще поискам мнение от докторката ми до момента в клиниката,ако може и с друг.тези 1000 лв не ги печатам.

# 620
За съжаление репродуктивните методи са превърнати вече в бизнес. И аз понякога се замислям дали да вярвам на лекарите...

# 621
За съжаление репродуктивните методи са превърнати вече в бизнес. И аз понякога се замислям дали да вярвам на лекарите...

Но, имаме ли избор?  Tired

# 622

Но, имаме ли избор?  Tired
дълги години се лутахме с пустата имунология....4 опита и 2 зет. отказах се и смених клиниката, но забременях спотанно. въпреки високите стойности на много от показателите на всякакъв вид клетки, родих живо и здарво дете без никаква терапия в тази област, виж за другите проблеми взех мерки.
пожелавам на всички късмет и здрави бебета на финала.

# 623
Приключвам с контроли и вливки.

# 624
Здравейте, за съжаление се записвам и аз тук. Прегръщам ви силно.  Hug

Въпреки че правих ин витро с ендометриозна киста, след 2 лапароскопии с доказана хистология с ендометриоза, през цялото време не ми пуснаха никакви имунологични изследвания. Сърцето на бебето спря в 3-я месец. Моля, ако има някой тук с ендометриоза и е открил имунологичен проблем, да ми пише, ще бъда благодарна.

Искам да ви попитам и дали след абразиото трябва веднага да си пусна имонологията? Защото аз реших да се възстановя след аборта, който беше на 13-ти до 27-ми, когато ме викат на контролен преглед и да го съчетая с посещението при имунолога.

# 625
На мен имунолога ми каза да пусна изследвания възможно най-близо до процедурата. Нямало нещо, което изисква предварително лечение.

# 626
  • Живее на Луната
SAB-f, доколкото знам аз ендометиозата често прави такива били - повишава НК клетките. Според мен задължително се консултирай с имунолозите и пусни изследвания.  Peace

# 627
Моля ви за коментар, излязоха ми тези изследвания, болна ли съм? Бременна съм в 4 седмица.....

Фактор V Leiden
Генът за Фактор V Leiden може да съдържа молекулен дефект, който е генетичен рисков фактор за настъпване на венозна тромбоза.
1.Хомозиготни индивиди по нормалния алел –нормално състояние на гена.
2.Хетерозиготни индивиди - имат 4 – 8 пъти повишен риск за венозни тромбози.
3.Хомозиготни индивиди по мутантния алел - рискът е повишен 80 – 100 пъти.

Протромбин G20210A
Протромбиновата G20210A мутация на гена е свързана с венозна и с артериална тромбоза. 1.Хомозиготни индивиди по нормалния алел –нормално състояние на гена 2.Хетерозиготни индивиди имат 3 до 6 пъти повишен риск от тромботични събития. 3Хомозиготните индивиди по мутантния алел – редки ,с повишен риск от тромботични събития.

PAI-1
Състоянието на гена има клинично значение при бременност и артериална тромбоза.
1.Хомозиготни индивиди по нормалния алел-5G/5G- нормално състояние на гена

2.Хомозиготни индивиди по мутантния алел 4G/4G-имат:
- повишено предразположение към артериална тромбоза и сърдечносъдови заболявания.
-сериозен риск за бременността

3.Хетерозиготите 4G/5G - нямат клинична изява.

MTHFR С677Т и MTHFR А1298С
Състоянието на гена има клинично значение предимно при бременност.
1.Хомозиготни индивиди по нормалния алел - нормално състояние на гените 2.Хетерозиготни индивиди - клинично значение имат двата генетични дефекта MTHFR С677Т и MTHFR А1298С с прояви на:
- повишени плазмени концентрации на хомоцистеин
- понижени плазмени нива на фолат
3.Хомозиготното носителство на мутантния алел С677Т има клинична проява - тези пациенти имат повишени плазмени концентрации на хомоцистеин и понижени плазмени нива на фолат.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
ПТВ / ПА /INR   *   Профил   Виж по-долу
INR   1,08      
Протромбинова активност   80   %   без терапия 100% до 70%, при терапия 35% до 25%
Протромбиново време   14,9   sec   без терапия 10.5-14.0 sec, при терапия 25.2-47.5
Предразположение към тромбози   *   Профил   Виж по-долу
Фактор V Leiden   Хомозигот по нормален алел      
Протромбин мутация G20210A   Хомозигот по нормален алел      
PAI-1 4G/5G   Хетерозигот      
Мутация А1298С   Хомозигот по мутантния алел      
Мутация С677Т   Неготов   

# 628
Аз тук не виждам резултати, а само тълкувания на различни състояния.

# 629
И аз да се включа отново преди около месец след второ кухо яйце ( не поредни ) пуснах генетични изследвания , които излязаха  ок ( освен ПАИ - 4G/5G , но според генетиците при липса на отклонения в другите фактори ,няма опасност от тромбози и това си е норма от колкото отклонение ). След като не открихме тука причина , отидох на имунологични - там пуснах пълен пакет и ми излезе положителен анти бета гликопротеин IgG (8.3 - >8 положително ) и  НК Клетки положителни .
Естествено - веднага ми се предложи вливане на имуновин и бодене всеки ден с фраксипирин + аспирин протект при бременност. Само  да отбележа , че аз съм изключително предразположена към кръвоизливи , след първи аборт и след раждането и двата пъти едва не умрях от кръвоизлив !!
Естествено , като човек , който винаги обича да подлага  всичко на съмнение  ,реших да повторя изследването , макар и след 20 дни след първото  , в друга лаборатория и ми се появи резултат  4,2 при >10- положителен резултат , кажете ми сега на кой човек да има вяра .!!  НК клетки не съм повтаряла ,защото дори и положително аз за мен съм взела решение да не вливам нищо -това е терапия отричана в цял свят и със съмнителен ефект . Въпроса е  , знаейки как правя кръвозиливи от нищо и ако да  започна използавам този фраксипирин + аспирин , които изписват на всички като бомбонки , какви биха били последствията за мен и евентуанло за бебето при следващата бременност . Честно вече не знам , на кой да вярвам и на коя лаборатория !

Общи условия

Активация на акаунт