Моля за съвет!!!

• 623
  • 9
  •   1
Отговори
Моля ви кърмещи мами,дайте ми съвет.Имам момченце на 7 месеца и половина,което е почти изцяло на кърма.Не иска да яде нищо друго или ако хапне е пренебрежимо малко количество.Само че май кърмата ми вече не му стига,суче почти постоянно,но по много кратко.Не знам дали е заради малко кърма,защото винаги като си стисна гърдата мляко има,не знам колко но все пак има.Да кажа също и че му никнат зъбки и има още колики,особено след пюретата.Има ли нещо което мога да направя за да си увелича кърмата?Ще съм ви много благодарна ако ми дадете съвет. 

# 1
  • София
Eли, бъди спокойна - всичко при вас звучи напълно нормално. И при нас със сина ми беше същото положение - и той си дръпваше по малко, но при положение, че ми лежеше почти нон-стоп на гърдите, си му беше достатъчно. Ти няма как да чувстваш колко имаш в гърдите си, за да подозираш, че не му е достатъчно, защото за седем месеца кърмата отдавна е урегулирана, а гърдите - спокойни, а не препълнени, както в началото. Така че лично аз изключвам възможността изведнъж да ти е секнало млякото. Ако вече имаш възстановен цикъл, вероятно количеството на кърмата намалява малко, но само в рамките на няколко дни. В такъв случай - лактогонен чай, зеления Боарон - мисля, че се казваше рицина, много вода, сън и спокойствие. Така че, гушкай си синчето и въобще да не ти минават мрачни мисли през главата! Вие двамата усещате и направлявате най-добре нещата. Успех!

# 2
Цикълът ми още не се е появил,но тези дни ме мъчи упорито главоболие,дали може да е от това?

# 3
Цикълът ми още не се е появил,но тези дни ме мъчи упорито главоболие,дали може да е от това?
Може и от това да е, но вероятно никнещите зъбки са основна причина. И ние сме имали (и дори и сега още се случва) подобни периоди, но със сигурност не е било поради недостиг на кърма, винаги е имало друга основна причина. И това ще мине Peace просто му дай време.

# 4
Моето мишле много трудно го научих да се кърми (нали знаете, големите дупки на бибероните в болницата) ама като се научи ела да видиш, нищо друго не признаваше. Кърмих го до 9 - тия месец без да го мъча с други "общи храни" или захранващи пюрета. Той просто не искаше, плюеше, мръщеше се даже и ревеше понякога. Нашата педиатърка само питаше "вие давате ли месни пюрета вече??" и аз викам "Даааааа" всичко давам. Ама той започна да проявява интерес към други храни чак към 10 - тия месец и трябва да кажа че захранването стана много лесно, но с темпото което бебчо сам си избра:)
Кърмих го общо до година и 7 месеца но оставих детето само да избере кога да суче и по колко, както и кога да яде други храни.
Мисля че това го направи много лесен за хранене, аз не го насилвам да яде, а той когато е гладен сам си иска ядене.
Не се притеснявай eli_vulkova, бебчето ти само ще реши кога да яде друго, не се притеснявай, няма да остане гладно  Wink

# 5
pupe-lupe,твоето детенце по колко наддаваше 7 и 8 месец като е било само на кърма?Колко се роди и колко килограма беше на 8 месеца?Сподели моля те че според нашето педи сме под нормата и много се тревожа,а детенцето ми не е слабо на вид,много си е пухкав даже.Той се роди 3.400 а сега на почти 8 месеца е 8.350.Последните месеци качва по 300-400.

# 6
  • Пловдив
eli_vulkova   според мен няма за какво да се притесняваш,идеални са кг на бебето,ама как така сте под нормата  newsm78 да няма грешка.Виж това http://mladen.moetodete.bg/blogpost_731_0.html Според тази таблица сте супер.А да качва по 300-400 гр на месец е напълно в нормата за тази възраст
За пюретата и моя бебок е на 7 месеца и много им се муси,хапва по малко и все си търси да суче
 А за увеличаване на кърмата,колкото по-често кърмиш,толкова по-добре Peace
Така че не го мисли,гушкайте се ,кърми си детето и не се шашкай допълнително

# 7
Дано наистина всичко да е наред.Ще  видим какво ще стане на следващата консултация.Днес пак се мъчихме с пюрета и каши но без резултат,само плач и плач докато не си му дам да цока.Не знам и аз вече,иде ми да спра да го мъча със захранването,но няма начин,все трябва да свикне да яде.

# 8
Не се притеснявай, надали изведнъж рязко ти е намаляла кърмата. Най-вероятно е заради зъбите. На  моето бебе в момента май му никнат едни и започна съвсем да отказва твърда храна. Пюрета и каши абсурд да иска, само някои храни ги яде на парченца (пиле, маслини, бисквити, кекс, питка), но минимални количества. Добре че ми е кърмата (пу-пу-пу), че иначе закъсвация. Уж казват, че до годинката кърмата е напълно достатъчна, но пак ми е кофти, че така спря да яде. Миналия месец му се събираха 300-400 гр. за денонощие твърда храна, сега тоя едвам 100. Хич не искам да го насилвам, но и аз не знам точно как, какво и как да му давам, че да е довоолен. Предполгам, че както при вас, така и при нас е някакъв период, който ще отмине.
Иначе и аз по едно време се бях притеснила за кърмата си, но май беше неоснователно. За увеличаване помагат: по-честото сукане на бебето, лактогонни чайове, ядки, жито, вода и течности, сън и спокойствие.
Успех!

# 9
Дано наистина всичко да е наред.Ще  видим какво ще стане на следващата консултация.Днес пак се мъчихме с пюрета и каши но без резултат,само плач и плач докато не си му дам да цока.Не знам и аз вече,иде ми да спра да го мъча със захранването,но няма начин,все трябва да свикне да яде.
Ако много го натискаш да яде други храни, има реален шанс да ти откаже всичко, което е свързано с лъжицата, при това за дълго време. Насила хубост не става  Peace
Ще си позволя да ти дам непоискан съвет. Ако все още не си го направила, обърни внимание на темите Захранване, водено от бебето и Педагогическо захранване (аз съм малко пристрастна, защото и двата пъти захраних така). Вероятно има смисъл да пробваш някакво подобно захранване, особено щом детето има колики след пюретата. Особено пък при Педагогическото захранване имаше една статия за захранване на деца с нарушен хранителен интерес (т.е. "злояди").
Колкото до теглото на детето, не мисля, че има от какво толкова да се притесняваш. 300-400 гр на месец си е идеално наддаване за дете над 6 месеца.
Калиопа, мерси за таблицата Hug По нея излиза, че дори аз с моето пухче (беше точно 8 кг на 1,5 години) си имам дете, което не е под нормата.

Общи условия

Активация на акаунт