Математически турнири - 16

• 118 269
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, дайте задачи/ или от кой сборник/ за национален кръг на ЕК, моля.
Имаме задачите от последните 3-4 години, но ми се иска да порешава повечко такива задачи.

Синът ми се явяваше на Националния кръг в 3-ти и в 4-ти клас (2010 и 2011) и понеже когато беше в 3-ти вече беше решил всички теми, то в 4-ти му съставих няколко теми като подбрах задачи от няколко състезания.

Мисля, че все още ги пазя и ако някой ги иска мога да му ги изпратя. Те обаче умишлено са направени малко по-трудни от темите, които се дават.

може ли и на мен: n.pencheva@europapier.bg

# 121
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
В 5-ти клас вече въобще не съм се занимавал с него, защото натоварването в училище, в школата и по състезанията е повече от достатъчно и в началото на учебната година му дойде малко нанагорно след лежерния 4-ти клас.

Ами да, прав сте - голямо е натоварването. Моят син отказва да се готви за Националното. Явно много са му е дошла математиката тази година, въпреки че си остава любимия предмет. Май трябва да оставим децата вече да отдъхват.
Моят повече не ще и да чува за състезания, страхувам се ,че от любим предмет с тези броения на точки и борба за първите места математиката започва да го отвращава. Аз също съм казала за себе си за тази учебна година дотук.

# 122
  • Варна
моля да ми помогнете при избора на подходящи сборници 4-5 клас
предварително благодаря   bouquet

# 123
предварително благодаря   bouquet
Препоръчвам Магията на интелекта и сборника на Регалия на Диана Раковска.

# 124
  • Варна
Аз препоръчвам математическата читанка за 4 клас. Отделно МГ Варна има издаден сборник 471 задачи по математика за четвъртокласници(в офиса на МГ се продава). В школата по математика работят по Сборник по математика за извънкласна работа с автори Кремена Симеонова, Васил Симеонов и др.

# 125
  • Варна
предварително благодаря   bouquet
Препоръчвам Магията на интелекта и сборника на Регалия на Диана Раковска.
Магията на интелекта и този, който съдържа темите от турнирите в Кърджали ни ги подариха тази година от награждавания. Ще имам в предвид сборника на Диана Раковска. Благодаря Ви   bouquet

А някой има ли впечатления за един нов сборник - пак на Регалия - за кандидатстване в МГ след 4-ти клас - на Светлозар Дойчев и Ивайло Старибратов

Diana_gr, ние имаме Читанка, но на корицата пише 3-4 клас /Златилов/ - тази, която споменавате само за 4-ти ли е

# 126
  • Варна
Да. Имам мат.читанка само за 4 клас. Най-полезният от всички сборници за мен.

# 127
  • у дома

А някой има ли впечатления за един нов сборник - пак на Регалия - за кандидатстване в МГ след 4-ти клас - на Светлозар Дойчев и Ивайло Старибратов

Diana_gr, ние имаме Читанка, но на корицата пише 3-4 клас /Златилов/ - тази, която споменавате само за 4-ти ли е

Аз имам новия на Регалия,но не съм стигнала до него да го разгледам подробно,ако нещо конкретно те интересува кажи да погледна.
Иначе Математическата читанка за 4клас е тази - http://www.book.store.bg/p11966/matematicheska-chitanka-za-4-kla … a-pandelieva.html

# 128
Имаме задачите от последните 3-4 години, но ми се иска да порешава повечко такива задачи.

Синът ми се явяваше на Националния кръг в 3-ти и в 4-ти клас (2010 и 2011) и понеже когато беше в 3-ти вече беше решил всички теми, то в 4-ти му съставих няколко теми като подбрах задачи от няколко състезания.

Мисля, че все още ги пазя и ако някой ги иска мога да му ги изпратя. Те обаче умишлено са направени малко по-трудни от темите, които се дават.
Искам и тук официално да ти благодаря за усилието, което положи за нас.   bouquet

# 129

Аз имам новия на Регалия,но не съм стигнала до него да го разгледам подробно,ако нещо конкретно те интересува кажи да погледна.
Иначе Математическата читанка за 4клас е тази - http://www.book.store.bg/p11966/matematicheska-chitanka-za-4-kla … a-pandelieva.html
Аз го гледах и ми се стори интересен има хубави теми както читанката

# 130
  • Варна
тази Читанка е друга - по спомен миналата година тук във форума може би точно този са препоръчвали - явно аз нещо не съм доразбрала и съм взела 3-4 клас
svetlaem - г-жата ни го препоръча, но тук в никоя книжарница не мога да го открия да го видя /много бързо бил разпродаден, обясниха от Хирон/ - явно ще се наложи да го поръчвам от интернет

# 131

Искам и тук официално да ти благодаря за усилието, което положи за нас.   bouquet
Аз се присъединявам към благодарностите, особено за отговорите, че ме беше срам да попитам а малко ми писна тази година да решавам задачи за 4-ти клас.

# 132
  • у дома

svetlaem - г-жата ни го препоръча, но тук в никоя книжарница не мога да го открия да го видя /много бързо бил разпродаден, обясниха от Хирон/ - явно ще се наложи да го поръчвам от интернет
В интерес на истината и аз си го поръчах от интернет,ако не забравя утре ще ти сканирам съдържанието...

# 133

Аз се присъединявам към благодарностите, особено за отговорите, че ме беше срам да попитам а малко ми писна тази година да решавам задачи за 4-ти клас.

И аз! И аз!  bouquet Страхотен жест! Много ти благодаря!  bouquet

# 134
  • ride my bike...
Къде мога да намеря отговорите от нац. кръг на ЕК-2010?

Общи условия

Активация на акаунт