Математически турнири - 16

• 118 261
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Оценяването е според трудността на задачите, като поредността им не е от значение и не се знаеше тогава, кои задачи с по колко точки ще се оценяват-това ми каза детето.
Щеше да ни бъде интересно да видим  резултати от минали години, но явно няма. Миналата година пак около 15-20 деца от 3 клас бяха на първо място  Grinning  и макс.брой точки бяха 60- за 3клас, но за 4клас нямам спомен, не ни вълнуваше тогава.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 22:56 от Лолита`

# 106
Класиране от Преглед на математическите знания Варна - 2010 г. 1-3 клас.
http://dox.bg/files/dw?a=d72d3866ae

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 09:15 от svet65

# 107
  • Варна
Намерих класиране от Преглед на математическите знания Варна - 2010 г. 1-3 клас.
http://dox.abv.bg/files/listtree
При мен се отваря "несъществуващ файл/папка"

# 108
Намерих класиране от Преглед на математическите знания Варна - 2010 г. 1-3 клас.
http://dox.abv.bg/files/listtree

А сега:
http://dox.bg/files/dw?a=d72d3866ae

Дайте мейл да го пратя?

Благодаря!
  Thinking Обаче, аз май съм в грешка - точките за 3 клас са повече от 60, а бях сигурна, че миналата година бяха толкова. Странно състезание- не знаеш за какво се състезаваш. Не защо, а как. newsm78

Ето, открих Америка- 1 и 2 задача с по 20т, 6зад.-10, 3зад-5т, 4зад- 6т и 5зад-14точки или общо 75 за трети клас

Е как са умесени, не е истина. Дано да не са се подвели  децата, че първа и втора са много лесни!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 09:26 от Лолита`

# 109
Интересува ме как се оценяват задачите за най-малките и си мислех, че както на КМС и ВМС предварително се знае...Малко кофти е така - да се чака да излезе класирането  ooooh!.
ПМЗ няма нищо общо с КМС и ВМС - не е тест, задачите се проверяват много по-трудно и дълго. Не са подредени по трудност. В различните години за различните класове може да има различен брой задачи/точки. Не се обявяват предварително точките за всяка задача. След това не съм виждала да се публикуват критерии (разбира се винаги може да се провери работата след излизане на класирането). Грамоти се раздават към края на месец май/началото на юни. В МГ Варна продаваха книжка със задачи, не знам дали още я имат.
Това са спомените ми от предишни години. МГ Варна си подготвя и провежда състезанието както прецени...

# 110
  • София
Някъде има ли задачи от състезанието Еврика? /освен тези http://evrika107.hit.bg//

# 111
Момичета, дайте задачи/ или от кой сборник/ за национален кръг на ЕК, моля.
Имаме задачите от последните 3-4 години, но ми се иска да порешава повечко такива задачи.

# 112
Имаме задачите от последните 3-4 години, но ми се иска да порешава повечко такива задачи.

Синът ми се явяваше на Националния кръг в 3-ти и в 4-ти клас (2010 и 2011) и понеже когато беше в 3-ти вече беше решил всички теми, то в 4-ти му съставих няколко теми като подбрах задачи от няколко състезания.

Мисля, че все още ги пазя и ако някой ги иска мога да му ги изпратя. Те обаче умишлено са направени малко по-трудни от темите, които се дават.

# 113

Синът ми се явяваше на Националния кръг в 3-ти и в 4-ти клас (2010 и 2011) и понеже когато беше в 3-ти вече беше решил всички теми, то в 4-ти му съставих няколко теми като подбрах задачи от няколко състезания.

Мисля, че все още ги пазя и ако някой ги иска мога да му ги изпратя. Те обаче умишлено са направени малко по-трудни от темите, които се дават.

Би ли ми пратила каквото имаш?
Може и на мейла:gerganaradulova@gmail.com

# 114
  • София
А за 5-ти клас дали си правил/а задачи?  Simple Smile
/малко съм нахална, нали?/

# 115
А за 5-ти клас дали си правил/а задачи?  Simple Smile
/малко съм нахална, нали?/

В 5-ти клас вече въобще не съм се занимавал с него, защото натоварването в училище, в школата и по състезанията е повече от достатъчно и в началото на учебната година му дойде малко нанагорно след лежерния 4-ти клас.

В 4-ти клас видях някаква възможност да влезе без изпит в СМГ (рейтингът му от четирите състезания беше много добър) и затова преди националния кръг се занимавахме усилено около месец и половина. Синът ми не е ходил на курсовете в СМГ, но пък аз по времето на социализма се състезавах сравнително успешно и ми доставяше удоволствие да му обяснявам задачите, които не може да реши.

# 116
  • София

Ще ми ги пратите ли и на мен Laughing julia34@abv.bg  Мерси !!

# 117
ако може и на мен да изпратите задачите: tereza_aneva@declera.com

# 118
  • София
В 5-ти клас вече въобще не съм се занимавал с него, защото натоварването в училище, в школата и по състезанията е повече от достатъчно и в началото на учебната година му дойде малко нанагорно след лежерния 4-ти клас.

Ами да, прав сте - голямо е натоварването. Моят син отказва да се готви за Националното. Явно много са му е дошла математиката тази година, въпреки че си остава любимия предмет. Май трябва да оставим децата вече да отдъхват.

# 119

marsoft2000@dir.bg   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт