Математически турнири - 16

• 117 817
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • нейде там, където ....
Тези ги намерих, но не видях за миналата година задачи. Явно не е имало ученици от 2 клас.

http://parvolak.com/zadachi-vtori-klas-trinadeseti-matematichesk … gory/5-tournament

Моля, някоя майка на първокласник и/или второкласник да сложи линка в подписа си, тъй като задачите от 2011 за СМТ -1 и 2 клас се оказаха доста търсени. Grinning

Точно моя първокласник няма да ходи на състезания ... първия срок, но си ги добавих. Ще се радваме на представянията на другите.

# 706
  • Варна
 Моля да помогнете със задача 11 - Иван Салабашев - 4-ти клас. Отговорът, който е посочен е 17, а моят син ги откри 19 - един. квадрати - 3, 4*4 квадр. - 2 /включващи средната звездичка, дв. правоъгълници - 8, тр. правоъг. - 6    или         3+2+8+6 = 19

нали майка му механично отмята отговорите, та му беше зачеркнала задачата на детето, а май се оказа прав  Embarassed

# 707
Моля да помогнете със задача 11 - Иван Салабашев - 4-ти клас. Отговорът, който е посочен е 17, а моят син ги откри 19 - един. квадрати - 3, 4*4 квадр. - 2 /включващи средната звездичка, дв. правоъгълници - 8, тр. правоъг. - 6    или         3+2+8+6 = 19

нали майка му механично отмята отговорите, та му беше зачеркнала задачата на детето, а май се оказа прав  Embarassed
За коя година? Помня, че преди време, когато детето беше трети или четвърти клас, открихме грешен отговор на задача с броене на фигури, но не помня нито номерът, нито условието, нито годината. Върти ми се нещо 2007, 2008...

# 708
  • Варна

За коя година? Помня, че преди време, когато детето беше трети или четвърти клас, открихме грешен отговор на задача с броене на фигури, но не помня нито номерът, нито условието, нито годината. Върти ми се нещо 2007, 2008...

опс    -  2008 година

# 709
Броят се звездички в правоъгълници?
Отговорът на организаторите е грешен. Даже съм пускала задачата в темата, но не ми се рови сега.

# 710
  • Варна
Броят се звездички в правоъгълници?
Отговорът на организаторите е грешен. Даже съм пускала задачата в темата, но не ми се рови сега.

значи браво на детето, мерси Дидева  Hug

# 711
  • ride my bike...
аз ги изкарах 19

# 712
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538256.msg17098803#msg17098803

Даже намерих къде сме го нищили.  Joy Знаех си, че съм питала за същата задача. Явно не съм съвсем изкуфяла. Simple Smile)) Но и аз първо начуках канчето на детето   bash и едва след това реших да проверя дали все пак не е прав.
Пак в тази връзка да спомена, че в една от предходните години на ЧХ има анулирана задача за 3-4 клас. Внимавайте, ако за проверка ползвате отговорите, публикувани на официалната страница на турнира.

# 713
здравейте,

някой би ли могъл да ми каже къде се провежда софийски математически турнир? различни ли са училищата - домакини? аз съм в Младост 3 и в околните ни училища никой не знае нищо, докато в 143 СОУ вече се събират такси за участие.

благодаря предварително на всички

Математически турнири - 15

Календарен план на състезанията по математика, информатика, информационни
технологии и лингвистика през учебната 2011/2012 година

Математика за всеки

Математическо състезание " Хитър Петър" - Габрово

Задачи от популярни математически състезания

Българският сайт за математика

И още задачи...

Математическият сайт на Божидар

Блог за математика в помощ на средното училище

Математически турнир " Черноризец Храбър"

Съвети за състезатели по математика на всякаква възраст:

-Не решавайте трудни задачи в деня преди състезанието;

- Ако задачата ви се стори позната, бъдете особено внимателни, за да не се подведете по повърхностни аналогии;

- Номерата на задачите не винаги съответстват на трудността. Решавайте първо лесните задачи;

- Ако правилата разрешават, задължително излезте в почивка (до тоалетната) поне веднъж, дори да сте готови с всичко. Когато се върнете, прочетете пак условието и решението на всяка задача;

- Стойте до края. Борете се за всяка точка. Записвайте на беловата дори и частични постижения и отговори;

- Някои задачи ще ви се удадат веднага, а може би някои не (тях ще наричаме "трудни"). Именно трудните задачи ще ви помогнат да победите тези, които се отказват, когато не намерят сигурен подход. Упорствайте и намерете решението. По това победителите се отличават от масата.

- Ако дадена задача не ви се удава, прочетете пак условието. Представяйте си нещата образно. Помислете малко дали не сте срещали някъде подобна задача. Не отделяйте повече от 40 минути на дадена задача. Опитайте друга. Хапнете шоколад. Ако дълго време нямате напредък, отидете до тоалетната. Освежете се. Много решения са измислени след разходка до тоалетната (естествено това не значи да стоите в тоалетната в очакване на решение)

Добре дошли, дами и господа!

Ще помоля включването в темата да не става със " запис" или благодарности. Предварително ви благодаря.

Обобщени резултати от областния кръг на ЕК 2012

Списък на допуснатите до национален кръг на ЕК 2012

# 714
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538256.msg17098803#msg17098803

Даже намерих къде сме го нищили.  Joy Знаех си, че съм питала за същата задача. Явно не съм съвсем изкуфяла. Simple Smile)) Но и аз първо начуках канчето на детето   bash и едва след това реших да проверя дали все пак не е прав.
Пак в тази връзка да спомена, че в една от предходните години на ЧХ има анулирана задача за 3-4 клас. Внимавайте, ако за проверка ползвате отговорите, публикувани на официалната страница на турнира.

За ЧХ от 2007 година, 3-4 клас са грешни отговорите в math-bg.com. И аз побързах снощи да му набия канчето на моето, че от мързел е забравил елементарни задачи да решава. А аз решения не гледам, само отговори отмятам. Към края се усъмних, че не може почти половината да са му грешни, и той се престраши да ми каже, че е сигурен за отговора на едната. После чак отворихме решенията и всичко си дойде на мястото.

# 715
  • София
Здравейте,знаете ли до кога е записването за ЧХ?
Търсих в сайта,рових и назад из темата,но не срещнах отговор.

# 716
  • София
Здравейте,знаете ли до кога е записването за ЧХ?
Търсих в сайта,рових и назад из темата,но не срещнах отговор.
В НПМГ са посочили до 23 октомври, т.е. до днес.
http://npmg.org/2012/10/03/%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0% … 1%85%d1%80%d0%b0/

За СМГ - няма публикувана информация.

# 717
  • София
Благодаря  bouquet
Значи ще трябва днес да се разходя до СМГ и да проверя на място.

# 718
А защоооо в календарния план не виждам състезанията на СБНУ? Не, че са нещо особено - ние миналата година като първолак-дете и първолак-майка ходихме на 3-4 такива (и по математика и по др. предмети), но явно не си струва, защото дават супер лесни въпроси, а и разрешават да се ходи и на други дати и междувременно изтича информация.
Но всъщност въпроса ми е да не би да са пропуснати и други състезания , все пак СБНУ-състезанията са национални  newsm78

# 719
А защоооо в календарния план не виждам състезанията на СБНУ?
Най-вероятно, защото се организират от СБНУ, а не от СМБ и/или МОМН.

Общи условия

Активация на акаунт