Математически турнири - 16

• 118 281
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София
Трябва ли да се записваме предварително в СМГ за участие в кенгуруто на 02.06 или децата, които са в списъка одобрен от МОН направо се явяват newsm78

# 137
  • ride my bike...
Limon4eto0o,  bouquet

# 138
Момичета, дайте задачи/ или от кой сборник/ за национален кръг на ЕК, моля.
Имаме задачите от последните 3-4 години, но ми се иска да порешава повечко такива задачи.

Синът ми се явяваше на Националния кръг в 3-ти и в 4-ти клас (2010 и 2011) и понеже когато беше в 3-ти вече беше решил всички теми, то в 4-ти му съставих няколко теми като подбрах задачи от няколко състезания.

Мисля, че все още ги пазя и ако някой ги иска мога да му ги изпратя. Те обаче умишлено са направени малко по-трудни от темите, които се дават.
Искам и тук официално да ти благодаря за усилието, което положи за нас.   bouquet
Имам питане на първата тема задачата с магическия триъгълник въртях суках 39 не мога да докарам и детето намери отговор 36? newsm78

# 139
Днес разбрах, че  грамотите от Европейско кенгуру ще се получат другата седмица в училищата (не на явяване, а в които учат децата).

Това за кой град се отнася?
за Варна

Има ли училища, в които вече са раздавали грамоти? 

# 140
  • Варна
Моля Ви, ако някой е записал класирането за прием след 4 клас в  МГ Варна от миналата 2011 година да ми го изпрати !   Hug    Praynig

# 141
Днес разбрах, че  грамотите от Европейско кенгуру ще се получат другата седмица в училищата (не на явяване, а в които учат децата).

Това за кой град се отнася?
за Варна

Има ли училища, в които вече са раздавали грамоти? 
В МГ не са. Сигурно юни... Wink

Моля Ви, ако някой е записал класирането за прием след 4 клас в  МГ Варна от миналата 2011 година да ми го изпрати !   Hug    Praynig
Изпратих! Simple Smile

# 142
  • София
Момичета, дайте задачи/ или от кой сборник/ за национален кръг на ЕК, моля.
Имаме задачите от последните 3-4 години, но ми се иска да порешава повечко такива задачи.

Синът ми се явяваше на Националния кръг в 3-ти и в 4-ти клас (2010 и 2011) и понеже когато беше в 3-ти вече беше решил всички теми, то в 4-ти му съставих няколко теми като подбрах задачи от няколко състезания.

Мисля, че все още ги пазя и ако някой ги иска мога да му ги изпратя. Те обаче умишлено са направени малко по-трудни от темите, които се дават.
Искам и тук официално да ти благодаря за усилието, което положи за нас.   bouquet
Имам питане на първата тема задачата с магическия триъгълник въртях суках 39 не мога да докарам и детето намери отговор 36? newsm78

За 5-та задача ли става дума? В ъглите се поставят числата 13, 14 и 15. В другите кръгчета съответно - 10 /14,15/, 11 /13,15/ и 12 /13,14/

# 143

Изпратих! Simple Smile
[/quote]

Може ли и на мен на лични??Благодаря!

# 144
  • Варна

Изпратих! Simple Smile

[/quote]

И на мен ми е интересно, моля!

# 145
  • Варна

Изпратих! Simple Smile

И на мен ми е интересно, моля!      И аз ще помоля на лични ако може..... newsm17
[/quote]

# 146
Здравейте мами,

може ли помощ за една задача:

Едно момче казва: Аз имам толкова братя, колкото сестри.
Едно момиче казва: Аз имам 2 пъти повече братя, отколкото сестри.
Колко са общо децата в семейството?

Отг. е  7, 4 момчета и 3 момичета

Благодаря предварително!

# 147
Здравейте мами,

може ли помощ за една задача:

Едно момче казва: Аз имам толкова братя, колкото сестри.
Едно момиче казва: Аз имам 2 пъти повече братя, отколкото сестри.
Колко са общо децата в семейството?

Отг. е  7, 4 момчета и 3 момичета

Благодаря предварително!
сестрите са поне 2 за да има сестрата сестра тогава братята са 4
но но момчето казва че има толкова братя колкото сестри тогава 4-1 = 3
следователно сестрите са 3 сестрата има 2 сестри и 4 братя
а брата има 3 сестри и 3 братя

# 148
Мами, много ви моля, ако имате отговора на задача 7 за 7-8 клас от националния кръг на ЕК 2009г.  Confused Confused Confused Embarassed

# 149
Мами, много ви моля, ако имате отговора на задача 7 за 7-8 клас от националния кръг на ЕК 2009г.  Confused Confused Confused Embarassed
Всички задачи и техните решения от националните кръгове, проведени през 2009, 2010 и 2011 година, могат да бъдат намерени на страницата на МОМН.

http://www.minedu.government.bg/left_menu/olympiad/exams/
Виж си ЛС.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт