Математически турнири - 16

• 118 123
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, може ли знаещите математика, или имащи познати такива, да проверят верността на отговора на 12-та задача за 6-ти клас от Хитър Петър....

От  3  червени  и  2  сини  мъниста  могат  да  се  направят  само  2  различни  гердана  от  5
мъниста.  Колко е броят на различните гердани от 5 мъниста, които могат да се направят от
2 червени, 2 сини и 1 жълто мънисто?

май отговора е 6, а такъв няма в посочените....
Защо да е 6?
1. Жълтото между 2те сини
2. Жълтото между  2те червени
3. Червено между сините.
4. Сините заедно, червените заедно, жълтото до тях.
Другите са огледални.

# 586
Здравейте! Аз съм мама на първокласничка и искам да питам за Коледното математическо състезание, ние родителите ли трябва да запишем децата за участие или от училището направо ги записват?
Браво на детето!

Записвайте направо. Аз така в 1ви клас чаках, чаках  класната и двете състезания минаха  Joy
http://iztok-smb.hit.bg/ (oще е рано май)

Благодаря ти! А къде се провеждат състезанията?

# 587
119 СОУ(кв. Изток) и 125 СОУ (Младост). Успех Simple Smile

# 588
119 СОУ(кв. Изток) и 125 СОУ (Младост). Успех Simple Smile

Това е за София, а в Айтос(ако там живеете) трябва да попиташ в училището.

# 589
Здравейте и от мен, поздрави на всички участници в Хитър Петър. Моят третокласник не е с блестящ резултат, но и задачките бяха подвеждащи.

# 590
  • София
Здравейте, може ли знаещите математика, или имащи познати такива, да проверят верността на отговора на 12-та задача за 6-ти клас от Хитър Петър....

От  3  червени  и  2  сини  мъниста  могат  да  се  направят  само  2  различни  гердана  от  5
мъниста.  Колко е броят на различните гердани от 5 мъниста, които могат да се направят от
2 червени, 2 сини и 1 жълто мънисто?

май отговора е 6, а такъв няма в посочените....
Защо да е 6?
1. Жълтото между 2те сини
2. Жълтото между  2те червени
3. Червено между сините.
4. Сините заедно, червените заедно, жълтото до тях.
Другите са огледални.

Явно изобщо не схващам условието аз.
Само с различните местоположения на сините, получих 12 комбинации. Повече не съм го и мислила.
Къде е уловката?

# 591
И аз до 4 май ги докарах.
Ирина, уловката - гердан - кръг.

# 592
  • София
И аз до 4 май ги докарах.
Ирина, уловката - гердан - кръг.
Joy Hug

# 593

Изх. 9137-678/16.10.2012г.

ДО
    ДИРЕКТОРИТЕ НА  СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Приложено  Ви  изпращам писмо с вх. № 1102-17/15.10.2012г. в РИО – София-град на Съюз на математиците в България, относно провеждане на ХІV Софийски математически турнир за ученици от І  до ХІІ клас.
    Турнирът ще се проведе на 17 ноември 2012 г. (събота) от 11.00 до 12.30 часа за учениците от ІІ до ХІІ клас и от 11.00 до 11.45 часа за учениците от І клас.   Съорганизатор на турнира е РИО – София-град. Всяко училище, от което има повече от 20 ученици, желаещи да участват, може да бъде домакин на турнира.
    Темата за І клас включва 10 задачи без текст. Темите за учениците от ІІ до ХІІ клас включват 10 задачи с избираем договор, две задачи със свободен отговор и една задача с описване на решението.
    Заявките за участие и таксата за правоучастие се приемат на 14 и 15 ноември (сряда и четвъртък) от 10:00 до 15:00 часа от председателя на Софийска градска секция към Съюза на математиците в България в І СОУ «Пенчо Славейков» с адрес: ул. «Стара планина», № 11 (вход от ул. «11-ти август» срещу ПГМЕ «Н. Вапцаров»). Заявката трябва да съдържа следната информация:

училище;
        телефони и e-mail за контакти;
        брой на учениците по класове.

Заявките на училищата, които няма да бъдат домакини, трябва да съдържат и поименен списък на учениците по класове. Тези ученици ще бъдат разпределени за участие в друго училище.
    Материалите за състезанието ще се получават на 16 ноември (петък) от 9:30 до 12:30 часа и от 13:30 до 16:30 часа от  старши експертите по математика в РИО (стая 410, тел. 935 60 93 и 935 60 94).
    За допълнителна информация може да се обръщате към организаторите Мария Лилкова (0888 317 679) и Пенка Нинкова (0887 235 158).

ПРИЛОЖЕНИЕ: съгласно текста

ВАНЯ КАСТРЕВА
    НАЧАЛНИК НА РИО - СОФИЯ-ГРАД

# 594
Здравейте
Може ли малко помощ, че не мога да открия задачи за 1-ви клас за СМТ

# 595
# 596
Мерси за линка за 1-ви клас, но нещо не мога да го отворя

# 597
  • София
Сваляш си го на компа,поне аз така направих.

# 598
 Мерси Just...a woman
е пробвам

# 599
  • Варна.
Мерси Just...a woman
е пробвам

Миналата седмица и аз от моя компютър не можах да ги сваля, получавах съобщение, че не съдържанието не се поддържа (или нещо подобно). Мъжа ми обаче ги отвори на служебния си компютър.

Общи условия

Активация на акаунт