Математически турнири - 16

• 118 123
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, нямам време сега да търся повече затова пиша направо тук. Довечера ще видя какво сте отговорили. Интересува ме кандидатстването в МГ Пловдив за 5ти клас, доколкото разбрах, трябва да се явиш на няколко олимпиади и се класират първите 14 деца.
Предложете някакви задачки за първото състезание Димо Малешков, какво се е падало до сега там?! Каквато и да е информация по отношение на провеждането на турнира ме интересува! Също и някакви сборници да препоръчате за подготовка, или дори курсове, ако  има такива...

# 601
Момичета, нямам време сега да търся повече затова пиша направо тук. Довечера ще видя какво сте отговорили. Интересува ме кандидатстването в МГ Пловдив за 5ти клас, доколкото разбрах, трябва да се явиш на няколко олимпиади и се класират първите 14 деца.
Предложете някакви задачки за първото състезание Димо Малешков, какво се е падало до сега там?! Каквато и да е информация по отношение на провеждането на турнира ме интересува! Също и някакви сборници да препоръчате за подготовка, или дори курсове, ако  има такива...

Регламент за прием

# 602
Само да допълня, че регламента за кандидатстване и календарният план ги има в двата сайта на МГ Пловдив :
http://omg-bg.com/
или
http://schoolmath.eu/
А книжките със задачите може да закупите от книжарницата в гимназията.

# 603
И аз до 4 май ги докарах.
Ирина, уловката - гердан - кръг.
Joy Hug
да, такава била работата - кръг, въпреки, че може да се разглежда като права, а и не всички гердани са изработени с мъниста открай докрай Simple Smile

# 604
  • София
И аз до 4 май ги докарах.
Ирина, уловката - гердан - кръг.
Joy Hug
да, такава била работата - кръг, въпреки, че може да се разглежда като права, а и не всички гердани са изработени с мъниста открай докрай Simple Smile
Аз също не си го представях като кръг, всъщност по обясними причини. Герданите по принцип са наниз на конец и със закопчалка. Подвеждащо си е доста.

# 605
Моят син я реши тази задача със знанията от трети клас от темата Дърво на възможностите (или нещо подобно беше). Решението му беше 2.2.1 (2 сини 2 червени 1 жълто) . Не знам дали е правилен този начин за кръг, но и той получи 4. При това му отне 1-2 секунди решението  Simple Smile

# 606
  • София
Здравейте

Влизам в темичка с въпрос, като предварително се извинявам, ако някъде вече е писано
Детето ми е първи клас и от училището предлагат участие за СМТ на 20 ноември.
Бих искала да изтегля задачки, но намирам такива само за предната година, а и в сайта на смб секция изток пише, че този турнир е от 2 клас нагоре.. Да не би от миналата година да са включили и първокласниците в турнира и затова да не мога да намеря други задачи newsm78
благодаря предварително на всички отговорили   bouquet

# 607
  • София
Да, права си. От миналата година включиха първокласниците.
Иначе турнирът е на 17.11, не на 20.11.

# 608
  • София
благодаря за отговора и за датата, явно не съм запомнила правилно  ooooh!, сутринта госпожата ни съобщи   Embarassed

# 609
  • София
благодаря за отговора и за датата, явно не съм запомнила правилно  ooooh!, сутринта госпожата ни съобщи   Embarassed
Ами не знам. По календарен план е на 17.11. Освен, ако във вашето у-ще не се провежда по-късно, което не ми се вярва, защото не би било редно.

# 610
За да се уточни начинът на разглеждане ( по окръжност), условието на задачата започва с пример, описващ друг гердан - "От  3  червени  и  2  сини  мъниста  могат  да  се  направят  само  2  различни  гердана  от  5 мъниста."

# 611
  • София
Ами не знам. По календарен план е на 17.11. Освен, ако във вашето у-ще не се провежда по-късно, което не ми се вярва, защото не би било редно.
ти си права, защото тя спомена и че е събота, което е 17 ноември  Peace
моля ви споделете дали правилно разбирам задача номер 8 от коледното състезание за първи клас
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/KMS06_U_R_1.pdf
за мен сборът на едната редица трябва да е с едно по голям от следващата горна редица от пирамидата, правилно ли го разбирам? логиката е , че е пирамида и основата е най голяма newsm78

# 612

моля ви споделете дали правилно разбирам задача номер 8 от коледното състезание за първи клас
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/KMS06_U_R_1.pdf
за мен сборът на едната редица трябва да е с едно по голям от следващата горна редица от пирамидата, правилно ли го разбирам? логиката е , че е пирамида и основата е най голяма newsm78
Числото във всяка " тухличка" е сбор от числата в двете " тухлички", върху които е стъпила тя. Примерно:
     6
  4     2
3    1    1

# 613
? Замислям се какви са бланките, на които децата отбелязват отговорите , какъв е формата за различните състезания, ако някой ги е виждал може да пообясни -
аз си представям по вертикала да са номерата на задачите, а хоризонтално до всяка задача има празно място детето да изпише буквата или да огради една от 4-5 букви  Rolling Eyes

дали не е объркващо за по-малките, че да потренираме и това  hahaha мен ме скъсаха веднъж на листовки, понеже бях объркала 2 квадратчета при попълването

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 22:19 от Agudo

# 614
Благодаря ви много!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт