Математически турнири - 16

• 117 849
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Имам една молба. Нека да се придържаме към състезанията по математика. Проблемът за математическите гимназии беше разискван в друга тема, в която дискусията се разви така, че накрая беше заключена. Не ми се иска тази да я последва, а това неминуемо ще стане,тъй като винаги се намира някой да се оплаче на модератор, че се отклоняваме от турнирите.
Ако все пак някой проявява интерес към този въпрос и смята, че той отново трябва да бъде обсъждан, може да пусне нова тема.

# 631
Имам една молба. Нека да се придържаме към състезанията по математика. Проблемът за математическите гимназии беше разискван в друга тема, в която дискусията се разви така, че накрая беше заключена. Не ми се иска тази да я последва, а това неминуемо ще стане,тъй като винаги се намира някой да се оплаче на модератор, че се отклоняваме от турнирите.
Ако все пак някой проявява интерес към този въпрос и смята, че той отново трябва да бъде обсъждан, може да пусне нова тема.

Права си! Аз бях една от тези, които я отклониха.  Embarassed
Да се върна към темата : малко е раничко, но имате ли идея за Зимните и Пролетните математически празници дали дете може да участва самостоятелно или задължително трябва да представлява училище?

# 632
Не е възможно да се участва самостоятелно.

# 633

Жалко! Благодаря, все пак!  Rolling Eyes

# 634
  • София и там където не се пуши

Вече не може ли  newsm78

# 635
На ПМС в Плевен тази година синът ми участва самостоятелно. Записахме го с имейл, изпратен директно на организаторите и след това го заведохме. Той пак се явява представител на училището си, което няма как да командирова учител за едно дете.

# 636
Защо да не може самостоятелно да се явиш на ПМС ...... ако училището няма отборно представяне, в индивидуалното състезание не могат ли да се запишат свободно желаещите деца като във всеки един турнир... Турнира е от 4 клас, повечето отбори са МГ с деца след 5 клас. т.е. за четвъртокласниците отборите трябва да се ръководят от някой класен начален учител....
Споделете какъв е реда за записване, как се случва самостоятелното записване ако училището няма инициатива. Денят и мястото го знаем ... вече ....

# 637
Може да се участва самостоятелно на Зимните и Пролетни математически състезания!

# 638
Здравейте,

Търся източници на задачи на АНГЛИЙСКИ език, които биха били подходящи по трудност при подготовка за състезанието WMTC 2012 в Пекин (http://wmtc-math.net/en/2012notice.html), за възрастовата група 2000+ / Primary Division.

Намерих задачи от Австралийското кенгуру на английски, но като ги сравнявам с тези давани на WMTC през 2010 и 2011 ми се струват доста по-лесни и няма да свършат работа, а тези давани през 2010 и 2011 вече използвахме при подготовката за контролните.

# 639
Въпреки всички противоположни мнения, моят опит е, че самостоятелно участие на ПМС / ЗМС е невъзможно.
Никой не е казал, че трябва да пътува учител от училището, просто детето не може да се яви като Пенчо, а трябва да е Пенчо, представител на пенчово училище.
Не е невъзможно сам да уредиш всичко, миналата година един любезен човек от организаторите ми помогна, но най-накрая се оказа по-лесно да помоля класната му да пусне официална заявка от името на училището за 3-те деца, които щяха да ходят на ПМС.
Съответно в бланката се записва един от родителите като ръководител на групата, може да ползва отстъпките по хотели и е добре да присъства на срещата преди състезанието.

# 640
  • София
Въпреки всички противоположни мнения, моят опит е, че самостоятелно участие на ПМС / ЗМС е невъзможно.
Никой не е казал, че трябва да пътува учител от училището, просто детето не може да се яви като Пенчо, а трябва да е Пенчо, представител на пенчово училище.
Не е невъзможно сам да уредиш всичко, миналата година един любезен човек от организаторите ми помогна, но най-накрая се оказа по-лесно да помоля класната му да пусне официална заявка от името на училището за 3-те деца, които щяха да ходят на ПМС.
Съответно в бланката се записва един от родителите като ръководител на групата, може да ползва отстъпките по хотели и е добре да присъства на срещата преди състезанието.
Абсолютно правилно. Процедурата е точно такава и ние миналата година минахме през това. Също така изрично се пише, че е на издръжка на родителите.

# 641
Някой знае ли от къде мога да купя сборник със задачи от Софийски математически турнири? Намирам в нета, но навсякъде са изчерпани...

# 642
  • у дома
Някой знае ли от къде мога да купя сборник със задачи от Софийски математически турнири? Намирам в нета, но навсякъде са изчерпани...
От 1 до 8-ми турнир съм ги качила сканирани тук http://www.escape-bg.net/torrents.php?search=%D0%A1%D0%BE%D1%84% … dead=0&lang=0 ,защото наистина са изчерпани и не се намират...торента изисква регистрация,за да теглите  Peace
А този е с последните години и се намира,например тук http://bguchebnik.com/sofiyski-matematicheski-turniri-za-2-7-klas-izkustva.html

# 643

Имате лично съобщение за сборника.

# 644
Благодаря за отговорите.
Май ще се окаже мисия невъзможна това, което го мисля. Училището ни традиционно е представено на тези турнири, но тази година са решили да "накажат" неходещите на тяхната школа с лишаване от право на участие в тях. Мислех да заведа синчето като самостоятелна бойна единица и нежно да им покажа, че това, което правят е малоумщина, но уви!

Общи условия

Активация на акаунт