Неадекватност на критериите при записване в начално училище

• 20 530
  • 453
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Напротив, отговорих, още в началото на темата, върни се и прочети!
не намерих, може ли цитат  Praynig

# 211
не намерих, може ли цитат  Praynig

Искаш цитат, ама няма.  Grinning Жената иска "някои" училища да бъдат обявени за специализирани по несезнаекаква линия и децата наоколо да нямат предимство пред нейното.  Wink

# 212
А не, не си права! Вече написах, че и аз като теб смятам, че това е работа на компетентните органи! Всъщност доста подробно описах по-напред позицията си. Пък и нали сме наясно, че нещата (дори да искаме) не завият от нас! Laughing

Написала си това:

Цитат
Но..... мисля си, че когато става дума за такива училища, които са уникални по рода си, например руските училища (133 и 35), 18 СОУ, където се изучават източни езици още от начален курс, 20 ОУ, с ранно езиково обучение по немски и френски и др., местоживеенето не би трябвало да е от значение!!!

Т.е. сама си си избрала уникалните училища.

Дай и по-нататък, де! Ако искаш мога и аз да цитирам по- задни публикации? Пък и в случая аз наистина съм дала примери, които според мен са подходящи. Има ли лошо в това? В края на краищата тука си споделяме собствените мнения, не пишем закони и наредби.  Simple Smile
А освен това вече се съгласих с тебе за това кой решава, така че е излишно повече да уточняваме!  Peace

# 213
 Жената иска "някои" училища да бъдат обявени за специализирани по несезнаекаква линия и децата наоколо да нямат предимство пред нейното.  Wink
[/quote]

Стига вече сте го обръщали разговора конкретно към мен и към моето дете! Имам чувството, че ще бъдете безкрайно щастливи, ако това, което искам за детето си, не се случи. Странно ми е такова отношение, при положение, че дори не ме познавате?!
Нека Ви кажа отново, че и в момента моето дете ползва определени предимства, които не са свързани с местоживеенето. Така че реално това не ме засяга особено и не ми пречи. Идеята ми беше да го обсъдим, но.... жалко, че се стига до лични нападки и заяждания!
Благодаря на всички, които изказаха мнение по темата, без да изпадат в "лирически отклонения"

# 214
  • София
е, че то разговорът тръгна от теб и твоето дете! Ще чакаме следваща тема за НУКК според това дали са те приели или не. И, разбира се, пак няма да става дума за твоето дете!
Отделно, ти така и не посочи какво толкова уникално има в тези училища.

# 215

Цитирам (по-скоро копирам от първите страници)

Мисля, че има достатъчно много всякакви експерти, работни групи и т.н. по министерства, инспекторати и общини! Всъщност тяхна работа е да измислят адекватни критерии, така че болшинството хора да са доволни. А уникалните училища не са "набедени" за такива, а действително са такива! Ако наистина се налага да обяснявам кои са, то с две думи това са всички онези у-ща, които предлагат повече, от това, което е заложено в масовата програма. Друг признак, по който могат да бъдат разпознати е броя на желаещите да учат там! И последно: във всеки квартал има не само едно училище, особено в близост с уникалните има поне още няколко. Така че, ако държиш да се възползваш от критерия за местоживеене, спкойно можеш да постъпиш в съседното у-ще!

# 216

И от втора страница:

А ето тук http://www2.mon.bg/adminmon/schools/ можете да направите справка и ще се убедите, че във всеки район има повече от едно училище. А дори установих, че не всички училища са включени в този сайт.

# 217
  • София
та,, какво повече предлагат те от масовата програма, тези уникални според теб училища?

# 218
  • София

Мисля, че има достатъчно много всякакви експерти, работни групи и т.н. по министерства, инспекторати и общини! Всъщност тяхна работа е да измислят адекватни критерии, така че болшинството хора да са доволни. А уникалните училища не са "набедени" за такива, а действително са такива! Ако наистина се налага да обяснявам кои са, то с две думи това са всички онези у-ща, които предлагат повече, от това, което е заложено в масовата програма. Друг признак, по който могат да бъдат разпознати е броя на желаещите да учат там! И последно: във всеки квартал има не само едно училище, особено в близост с уникалните има поне още няколко. Така че, ако държиш да се възползваш от критерия за местоживеене, спкойно можеш да постъпиш в съседното у-ще!
Много си далеч от истината, ако мислиш, че маркираното е обективен показател за високо качество на обучението в дадено училище.

# 219
А уникалните училища не са "набедени" за такива, а действително са такива! Ако наистина се налага да обяснявам кои са, то с две думи това са всички онези у-ща, които предлагат повече, от това, което е заложено в масовата програма.[/b] Друг признак, по който могат да бъдат разпознати е броя на желаещите да учат там! И последно: във всеки квартал има не само едно училище, особено в близост с уникалните има поне още няколко. Така че, ако държиш да се възползваш от критерия за местоживеене, спкойно можеш да постъпиш в съседното у-ще!

Първо - според моите наблюдения във Варна, училищата към които има най-голям наплив не предлагат нищо по-различно от останалите.
Второ - самият наплив не може да е критерий за уникалност. Това като извод от действителността. Шкембеджийниците са далеч по-предпочитани от френските ресторанти.
Трето - въобще не може да казваш на хората да се "възползват" от критерия за местоживеене, доколкото не става въпрос за установени със закон специализирани училища.

Идеята ми беше да го обсъдим, но.... жалко

Обсъдихме го, струва ми се, но не ти харесва явно.

# 220
Да, разговорът наистина тръгна от мен, в това е смисъла на форумите, мисля! Явно според други хора това е мястото, където да демонстрират враждебността си и към родители и към деца. Много ми стана смешно от неколкократното споменаване на НУКК във връзка с моето дете, явно голямо надзъртане и проучване е паднало! Laughing Е, нямаше да е лошо Andariel  да обърне внимание и на това какъв добър тон има в темите за НУКК и как пишещите се отнасят по между си.
И тъй като разговорът тръгна от мен, значи спокойно мога да реша кога и с кого да престана да разговарям. С удоволствие ще чета и взимам отношение само към постовете на хора, които имат нещо да кажат по поставената тема.

# 221
Хайде стига се прави на жертва. А беше нападната (метафорично казано), защото явно си представител на кликата на мамите, които таковаха мамата на хубавите квартални училища. В общи линии получи аргументирани и съвсем културни отговори, но не ти харесва. Такива колко сме ги виждАли по училищните дворове.  ooooh!

# 222

Много си далеч от истината, ако мислиш, че маркираното е обективен показател за високо качество на обучението в дадено училище.

Може и така да е! Но аз нямах намерение да обсъждаме качеството на обучението в отделните училища, нека всеки сам си прецени. Въпросът е всички да имат равен достъп. Пък ако сятат, че нивото не е високо, да отидат, където искат, нали?

# 223
  • София
надзъртане ли? Някой по-назад спомена, че кандидатстваш в НУКК, та нещата се навързаха от самосебе си. темата за нукк ми е позната, нито е първата, нито ще е последната.
И все пак, да повторя въпроса си, който е съвсем, ама съвсем по темата за уникалните училища - какво повече от редовната програма и иззисквания предлагат споменатите от теб училища? Очаквам кратък и ясен отговор с първо, второ, трето, че да се светна най-накрая за какво се бориш и изобщо има ли за нещо да се бориш!

# 224
А уникалните училища не са "набедени" за такива, а действително са такива! Ако наистина се налага да обяснявам кои са, то с две думи това са всички онези у-ща, които предлагат повече, от това, което е заложено в масовата програма.[/b] Друг признак, по който могат да бъдат разпознати е броя на желаещите да учат там! И последно: във всеки квартал има не само едно училище, особено в близост с уникалните има поне още няколко. Така че, ако държиш да се възползваш от критерия за местоживеене, спкойно можеш да постъпиш в съседното у-ще!

Първо - според моите наблюдения във Варна, училищата към които има най-голям наплив не предлагат нищо по-различно от останалите.
Второ - самият наплив не може да е критерий за уникалност. Това като извод от действителността. Шкембеджийниците са далеч по-предпочитани от френските ресторанти.
Трето - въобще не може да казваш на хората да се "възползват" от критерия за местоживеене, доколкото не става въпрос за установени със закон специализирани училища.

Идеята ми беше да го обсъдим, но.... жалко

Обсъдихме го, струва ми се, но не ти харесва явно.

Напротив, обсъждането ми харесва. Дори на няколко пъти благодарих за изказани мнения (макар и различни от моето) Мисля, че за всички е ясно какво не ми харесва, защото заяждането и обиждането са си грозни по принцип! Peace

Общи условия

Активация на акаунт