Четвърти клас- матурите пред нас, безсилни са в тоз час!

• 55 257
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • No Line On The Horizon
Да се похваля, че официално записах Мия в специализираната паралелка с български език. Тя малко си поплака, че най-добрата й приятелка остава в друга паралелка, но все пак има още 5 деца от стария й клас.

# 601
Да се похваля, че официално записах Мия в специализираната паралелка с български език. Тя малко си поплака, че най-добрата й приятелка остава в друга паралелка, но все пак има още 5 деца от стария й клас.
Честито!
Хубавото при децата е, че всичко бързо преодоляват.

# 602
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз съм в голяма чуденка кое е по-добре за Танти. Иска ми се да я преместя в 138-мо в паралелка с френски (Париж, Франция - нейната мечта), обаче тя се тюхка, че приятелката й остава в сегашното у-ще. Отделно ни притеснява придвижването - поне в едната посока ще е сама, а зимата........ Също не ми се ще да направим грешката на свекърва ми - преместила е мъж ми, след като са отишли в друг квартал. Тя пък, за да не трябва да ходи на далеч. От там и успех, и поведение отишли по дяволите. Не ми се иска на сила, а и не знам дали няма да е грешка.......

# 603
  • София
От кое училище ще се местите в 138-мо?

# 604
  • Пловдив

fros, кто гледам списъка, децата ни са в един клас.

# 605
От кое училище ще се местите в 138-мо?

От 118-то........ евентуално ще я местим

# 606
  • No Line On The Horizon

fros, кто гледам списъка, децата ни са в един клас.

Браво! Как се казва твоето дете?

# 607
fros - честито! Дано Миа се чувства доре там и дано открие нови приятели!
Гита Ог езика и много ценно нещо, бих се опитала да я убедя Танти  Wink, макар че не знам нищо за 138 и нивото на езиково обучение - от друга страна езика може да се учи и на курсове и на частни уроци..... а средата е нещо изключително важно на тази възраст, както се убедих от личен опит. Та ... не е ясно, кое е по-добро за нея  Heart Eyes За ходенето и прибирането сами и на мен това ми е на дневен ред от догодина, да го мисля и с тази артистична блейка от сега изтръпвам ... Crazy

# 608
Lennyh, принципно идеята е след 7кл. да иде във Френската. Уфффффф, не знам какво да я правя. Просто не съм убедена,че нашето у-ще е толкова добро като учене и най-вече като дисциплина, въпреки че класната им казала на последната родителска, че е добро нивото (от последния й випуск само едно дете не го приели, където искало). Абе, няма да я натискам, има още ден - два да мисли (като звънях в 138-мо да питам как се случват нещата, ми казаха, че трябва тази седмица да я запиша, че даже ми искаха имената й, за да пазят място)
Най-тъпото е, че май само аз драпам за смяна на у-щето, баща й си е да си остане. Най-вече заради ходенето и прибирането, а и в 118-то са целогодишно 1-ва смяна, което си е още един плюс. Е, да, де, ама ако ще е просто за да отметнем класовете...........

# 609
.......
Най-тъпото е, че май само аз драпам за смяна на у-щето, баща й си е да си остане. Най-вече заради ходенето и прибирането, а и в 118-то са целогодишно 1-ва смяна, което си е още един плюс. Е, да, де, ама ако ще е просто за да отметнем класовете...........[/b]

Огромен плюс - само, който не го е изпитвал не може да го оцени. А иначе то е ясно, че все майките ще драпаме и бутаме  Simple Smile - нали ние сме лошите в страшния филм  Peace Twisted Evil Mr. Green Wink
Колкото до Френската - това беше и моята идея - тоест непременно там след 7-ми клас!  Peace

# 610
Честно казано бях с по-високи очаквания към външното оценяване в четвърти клас. Първо - предполагах, че тестовете ще включват по-трудни въпроси, които да дадат по-обективна оценка за знанията на децата, второ - като гледам изнесения рейтинг, все по-измислена и нагласена ми се вижда цялата работа /да не говорим, както писах и в темата за ПГ, че е абсолютно некоректно да бъде изнесен какъвто и да е рейтинг преди да се въведат данните за всички училища/. Въпросите, че бяха лесни - бяха, но все пак от близо 100 деца в едно училище средните резултати по различните предмети да са от 18 и кусур до почти 20...е хайде моля...що за резултати са това и що за рейтинг - за добро подсказване на квесторите?
Съгласна съм. Резултати на изпитите средно над 19 т.са абсолютно нереални.Все опак става въпрос за паралелки от около 22- 25 деца. Убедена съм, че е имало помощ от страна на учителите само и само учениците им да  блеснат начело в някаква си класация. Жалко е и смешно, но това си е манталитет. Теоретично е невъзможно да бъдат допуснати толкова малко грешки.Още повече ,, квесторите'' на 4 клас са си учители от същото училище- какво да кажа повече- много жалко.

# 611
  • София
Гита Ог, ако сте се прицелили във Френската, защо ще дублирате езика? Подготвителната година в езиковата гимназия ще обезсмисли ученето му преди това, защото всички ще започнат от А и Б.

# 612
  • Хасково
Включвам се да се похваля- първо място в класирането за математическата гимназия.
На есен ново училище, сериозна конкуренция и задачи на квадрат.

На раздаването на бележниците госпожата им подари по една книга ,която вкючва голяма част от списъка
http://www.book.store.bg/p23008/legendi-i-mitove.html - смятам с нея да приключим с митовете и легендите. Това лято ще се четат други книги.

# 613
  • София
Честито, Тони! Има с какво да се гордееш.

# 614
  • ГОре на черешата...
Честито и от мен  bouquet! Успех в новото училище Peace!

Общи условия

Активация на акаунт