ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 575
  • 723
  •   1
Отговори
# 15
Ееех, Дани, ако можех да си го позволя окото ми нямаше да мигне!  Hug Желая ти много скоро да си намериш работа, която да ти носи удоволствие и да те удовлетворява като условия и като възнаграждение! Hug
Мога да се храня здравословно, но ми е проблем да си приготвя зоново ястие. Много мерене, смятане /а сметките са ми мътна Индия/, много купички и чинийки за миене после, много ми е туткаво, имам чувството, че целия ден ми минава в готвене и всичко се върти около яденето. После, на всичкото отгоре свършва бързо яденето. А когато съм пробвала да готвя в по-големи количества, все не ми се получава, защото не мога да преценя от кое колко блока да сложа, за да стане нужното количество /примерно за 2 дни да има за 3-ма човека /или 6 порции/. Затова повече карам на сухи храни. Завиждам ти, Дани, че с такъв мерак си приготвяш всичко, личи си че е с голямо удоволствие! Завиждам ти и за креативността, ама мнооооогоооо! Hug

И аз така Bibita- имам чувството, че ако започна да тегля и да меря ще се откажа. И затова още не съм си сготвила нищо. Абе- за сега не ставам за състезател.
През седмицата ми е лесно- до работа има магазин за готова храна, вземам си едно филенце (около 90 гр)+ зелева салата (уж пише,че е 200 гр, ама май е по-малко)+ една малка ябълка.
Сега пека 2 скумрии, ама се чудя- ако ям по половин на порция (3Б) дали няма да е много?
А иначе кантачето как ме радва Simple Smile Simple Smile Simple Smile...
Още нещо да ви питам- ако пропусна следобедната закуска може ли да увелича вечерята?

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 19:28 от rozali

# 16
Може. Но е желателно да няма повече от 5 часа между храненията. Но, ако си обядвала по-късно, а вечеряш по-рано може да пропуснеш сл. закуска и да я прибавиш към вечерята.

# 17
  • au bout du monde
Аз си продължавам зоново. Последните 3 дни излизах доста от нея, но ми беше страшно нервно и тегаво и единствения начин беше да си хапна повече шоколад Embarassed Смятам да пробвам шоколада с чили Thinking
Днес съм стриктна  Sunglasses
Миналата седмица си купих тахан...това било голяма вкусотия, мога да ям цял ден само него Blush

# 18
1. Ini, 11.05 - петък; 9 блока
2. 5 хранения за деня - Стриктна пчеличка
8:30 - 2 бл; 13:30 - 2 бл; 16:30 - 11/2 бл; 20:30 - 2 1/2бл; 22:00 - 1бл
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей - диня пак   Mr. Green
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка - налице Simple Smile
7. Пчеличка поетеса:
Закуска - яйце(1),сирене(1),домати и краставици (1),грейпфрут (1) ,маслинки
Обяд -     извара(2), салата от домат,краставица,чушка; диня (1) ,ядки
Следобед - извара (1/2) , краставица и чушка (1/2) ,кис.мляко (1)фъстъци
Вечеря -  извара+шунка(2 1/2) салата от маруля,домат ,чушка,нахут,краставица(1 1/2)череши(1/2) - и ме питаха дали ще мога да я изям салата ,а тя не беше толкова много
Късна закуска - импровизиран сладолед от извара,прясно мляко,черешки и ядки (1)

8. Спортната пчеличка - Тренировка тенис Simple Smile Simple Smile
10. Според мен днес улових 6  пчелички и един търтей червен 

Започва да ме е яд,че заради лакомията да ям диня,не мога да си събера ятото пчелички....
Иначе Emigrantка за късните закуски ,благодаря ,че си си направила труда да обясниш Simple Smile Знам,че е важна,просто понякога като хапна по-късно ,а си лягам рано и много малко време е минало между двете хранения ,което знам,че и преди сте го коментирали.
Това е от мен.Утре имам лекции и знам ли и аз какво ще си нося. Правя си уникални,балансирани сандвичи с немския пълнозърнест хляб,ама пак ще е червен ..

Лека нощ,деца   bouquet  Hug

# 19
  • София
La Libellule шоколада и на мен ми е най-голямата слабост, особено преди мц, или когато ми е много напрегнато. Обаче открих решение за тази своя слабост и това са зоновите барчета. Чудесно удовлетворяват апетита към шоколад, а същевременно са по-ниско калорични и са балансирани по Зоната.

Ini` и аз много обичам немския хляб. Ти по колко хапваш за 1 блок? По мои сметки е половин филийка  newsm78

# 20
  • Chicago/Varna
Така деца, да докладвам до тук кой с какво темпо върви Simple Smile За 4 дена, включително и четвъртък:
(само на Кармен ми липсва доклада за четвъртък-Кармен нали не си се отказала? Simple Smile )

1.Moharet
– до сега с 32 пчелички от които 4 са геройчета  bowuu

2. roksi12
-  също с 32 пчелички от които 4 са геройчета  bowuu (голяма битка между двете  Scatter:) )

3. dani1712
– за сега има 25 пчелички(едната е герой) + 3 червени търтея

4. Ini`
-до сега с 20 пчелички + 5 търтея (4 червени и 1 лаком )

5. Krissie Krust - за сега има 18 пчелички +7 търтея (4 червени + 3 лакоми)

6. Carmen - 15 пчелички + 5 търтея (2 червени +2 лакоми )

(редактирам поста с доклада на кармен Simple Smile )

Айде давайтееее  running Simple Smile Има време да обърнете с главата  на долу резултатите до сега Simple Smile
Дании, ти все по нагоре се изкачваш Simple Smile Бравоооо  smile3501 Обаче внимавай, сега е момента да заобикаляш търтеите, че тези зад теб само това чакат, и да не ти се размине третото място, т.е бронзовия медал  Laughing А другите.... я по смело, и по строго Simple Smile Малко повечко се напънете, и ще изместите Дани по надолу. По злобно бе хора, по инатесто не можете ли Simple Smile
Ама ветеранките наистина си личат, и предполагам сега им е по лесно, малко или много имат придобити навици, а това е едно от важните неща за да е по лесно стоенето в Зоната Simple Smile Особено Рокси... как се е мотивирала, не мога да й се нарадвам, и не спирам да се учудвам на ината на Мохарет Simple Smile Уникални са Simple Smile То кеф с такива състезателки, няма кво да ги дебна, вали гърми , знам че че имат 8 пчелички Simple Smile Ама дайте шанс на другите, може ли да сте такива егоисти  Joy
От сега нямам търпение да видя килограмите в края на състезанието Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 02:53 от Emigrantка

# 21
Не съм се отказала, ами нещо нямам достатъчно време да седна да си напиша отчетите.

1. Carmen, 10 май, четвъртък - 10 блока
2. Нямам стриктна пчеличка - само 4 хранения  Embarassed
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей заради ядене на банан  Embarassed Развали ми зеления ден.
5. Мерителна пчеличка - всичко мерих
6. Пак не стигнах до литър и половина, няма водна пчеличка
7. Пчеличка поет:
Сутрин - 10:30 - 2В овесени ядки, 1В + 1П прясно мляко, 1П суроватъчен протеин на прах, 1 П моцарела, 2М смлени ядки микс, общо = 3 Б
Обед - 13:30 - 3 П скариди, 1 В мешана салата с 1 М зехтин, 2 М авокадо, 2 В ягоди, общо = 3 Б
Следобед - 16:00 - половин зоново барче = 1 Б
Вечеря - 22:00 3 П пиле по китайски с 3 М рапично олио, 1 1/2 Б зеленчуци на пара, 1 1/2 В банан, общо = 3 Б
Нощна - няма
8. Спортна пчеличка - 1 час градска разходка
9. Нямам пчеличка герой
Според мен днес улових 4 пчелички и 1 търтей.

И за днес:

1. Carmen, 11 май, петък - 10 блока
2. Стриктна пчеличка
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей заради ядене на хляб
5. Нямам мерителна пчеличка - не мерих обяда, тъй като беше навън и преценявах на око.
6. Нямам водна пчеличка  Embarassed
7. Пчеличка поет:
Сутрин - 9:30 - 1 В пълнозърнест хляб, 1 П полуобезмаслено сирене, 1 М зехтин, 1 Б кисело мляко, общо = 2 Б
Обед - 13:15 - 2 П пържени яйца, 1 В бял хляб, 1 В бяло вино, 1Б зоново барче, общо = 3 Б - мазнините не ги знам как ги докарах защото обядвах навън
Следобед - 17:00 - 1 П полуобезмаслено сирене, 1 В пълнозърнеста филийка, 3 кашу, общо = 1 Б
Вечеря - 22:00 - 3 П телешки кебап с 3 М зехтин, 1 В домат, 2 В сини боровинки, общо = 3 Б
Нощна - 1 Б кисело мляко
8. Спортна пчеличка - към 45 минути разходка из един град на баири
9. Нямам пчеличка герой
Според мен днес улових 4 пчелички и 1 търтей.

Поне с броя на пчелички и търтеи започвам да ставам постоянна  Laughing

# 22
Момичета, бих желала да ви попитам понеже нещо ми е неясно, прясното мляко се смята за 1 въглехидратен и 1 белтъчен блок, а киселото само за белтъчен нали. Може ли  да пия неподсладеното си кафе с мляко  или е задължително да го смеся с ядки например, за да направя 1 цял блок. Нямам търпение да почна и аз с отчетите newsm68 newsm44 newsm68 newsm44, дано да е скоро от днес навлизам в зоната и затова в мен постоянно бушуват множество въпроси Crazy Crazy Crazy Hug

# 23
# 24
  • Chicago/Varna
Момичета, бих желала да ви попитам понеже нещо ми е неясно, прясното мляко се смята за 1 въглехидратен и 1 белтъчен блок, а киселото само за белтъчен нали. Може ли  да пия неподсладеното си кафе с мляко  или е задължително да го смеся с ядки например, за да направя 1 цял блок. Нямам търпение да почна и аз с отчетите newsm68 newsm44 newsm68 newsm44, дано да е скоро от днес навлизам в зоната и затова в мен постоянно бушуват множество въпроси Crazy Crazy Crazy Hug
Хехе,ама че си сладка с тия въпроси, бързаш, бързаш като парле пред майка си Simple Smile Киселото мляко, както и прясното са комбинирани, имат по равно протеин и въглехидрат Simple Smile Гледай по внимателно табличката Simple Smile А иначе можеш да си сложиш малко кафе в млякото, а не мляко в кафето   Hug Само да не ти спадне ентусиазма, защото лошото на Зоната е, че всичко става бавно, като на забавен кадър от чудесния живот Simple Smile Бавно, обаче славно Simple Smile

# 25
vitaivan , и за прясното и за киселото мляко важи правилото П+В . Към тях трябва само да си добавиш М . Ако добавяш по 1-2 суп. лъж мляко в кафето не е фатално и може да не си добавяш ядки, но когато е цял блок или дори половин е задължително да добавяш от добрите мазнини.

Emigrantка , аз и в предното състезание по средата му бях на 3-то място, но нали съм си близо до Дунава , та се удавих в края му  Joy и завърших последна  Cry. Но сега поне нямам изкушенията, които имах преди по цял ден на работа, та поне от към лакомия търтей мисля да се спася, но виж без червения не мога - той ми е любимец  Mr. Green

А ето и моят отчет:
1- Дани1712, 11 май, петък, 10 блока
2 - стриктна пчеличка - 5 хранения - 7,30-2Б , 12-3Б , 16,30-1Б , 18,30-3Б и 22-1Б (нищо не каза за разпределението на 5 хранения по 2 блока -дали е правилно newsm78)
3 - инатеста пчеличка
4 - червен търтей Mr. Green
5 - мерителна пчеличка
6 - водна пчеличка
7 - пчеличка поет:
закуска - 2Б солен кекс (от рецептите)
обяд  - св. бон филе 3П +зелен боб яхния 2В+3М + хляб Вита 1В
сл. закуска - сладкиш с тиква 1Б (от рецептите)
вечеря - като обяда
к. закуска - като следобедната  Laughing
8 - само  newsm75 :  wash hang 1ironing clean
9 - ...
10 - 5 пчелички + 1 търтей

# 26
  • Chicago/Varna
8 - само  newsm75 :  wash hang 1ironing clean
9 - ..
10 - 5 пчелички + 1 търтей
Въх бе Дани, ти си се разбила,колко образно си разказалаааа  Joy Ама сори... спортна пчеличка май няма  Crazy А това предпоследото действие как го мразяяяя #Cussing out Умирам да готвя, да шия, да си домакинствам,ама като чуя, че трябва нещо да се изглади , и намразвам всичко около мен Simple Smile  ooooh! ooooh! ooooh!

# 27
  • Варна
Добро утро мацки, аз да попитам нещо за закуската,към кис мляко от 2% мога ли да прибавя овесени трици,а коли4еството му колко трябва де е ако за закуска имам 3блока? Лек зониран ден Ви повелавам  Hug 

# 28
denisss , 220 гр кис. мляко са 1П+1В. За 3Б може да добавиш 28 гр трици, но трябва да компенсираш с още 2П -извара, яйце, шунка по избор + 3БМ по избор. Само мляко с трици не става  Naughty

# 29
  Дани,аз също се чудих дали може да се разпределят по този начин бл.видях че ,може да се добавя към следващо хранене +1 така че,не мисля да е кой знае много голяма грешка ,да обаче Емигрантчето нещо не коментира  и аз продължавам по същия начин да си ям,ако има грешка да казва  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт