Априлчета засмени вече са в Родени!

• 44 025
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,
ние утре сме на ортопед. Ще я водя при ортопеда, който гледаше и синът ми.
Само за инфо., той съветва децата да се водят на ортопед на 1-вия, 6-тия, и 12-тия месец, както и при прохождането. Естествено то може да се случи и преди 12-тия месец.  първия преглед е препоръчително да е и с ехограф.

По принцип и на очен трябва на един месец да се заведат децата, но нашата педи ми отказа за очния, така че ще ходим на платен прием.

А какъв вятър духа навън Whistling

velv  - ще прочета!

# 76
А така! Значи освен Колийф-а трябва да подозирам и БиоГаята...Май ще спра всички гадости и просто ще я оставя да израсте коликите, като я успокоявам с масаж и топличко, че ми писна да се терзая дали допълнително не натоварвам детето с нещата, които давам Rolling Eyes
По-скоро Биогаята .. Колийфа Стеф по никакъв начин не я запича - може би напротив - сменям по 7-8 наакани памперса на ден + 1-2 нощем. Като си яка и пръцка чинно на всяко хранене. Давам 2-3 пъти на ден по 2-3 капки.
А как реве като напълни пампата  Mr. Green Голямо конте - секунда не стои с изцапно дупе  Joy

А вечер преди/след баня реве по около 1/2-1 час и не спира от нищо - нито носене, нито цокане, нито гола, нито със сешоар.. никак.. и накрая се уморява и заспива.. а сутринта е свежарка  Crazy Явно й идват повече емоциите през деня и вечер тудно си намира място  Rolling Eyes

Поне в количката й харесва да спи (докато се движи, разбира се.. ). Което е добре, че баткото трябва да водим на плуване.. на занимална (като свършат училище след няколко дни) иииии програмата е много оразмерена  Crazy да видим дали ще мога да скалъпя някакъв режим импровизиран, че няма кой да ни чака да ходим когато ни скимне  Crazy

За храненето нощем - и през ум не ми е минало да се цедя, точно пък през нощта  Rolling Eyes мче аз кога ще дремя така  Rolling Eyes Размърда ли се мушкам цица и всичко приключва за минутки.. обикновено откъртвам преди нея  Crazy Снощи даже и памперс не смених, че сутринта тежеше 1/2 кило  Embarassed
Само като се препълнят гърдите (все още ми се случва чат пат, макар и през няколко дни  Crazy) тогава кърмя седнала, че иначе ще се удави милата, а й е много трудно да засмуче балона  Crazy

# 77
Момичета, имам Нов пакет, не отварян папмерс New Baby - размер 2ка - ако някой го иска да ми пише на лични Simple Smile
Аз съм от мартенките и малко са ни малки вече,че сме и дунди  Grinning
Честито на всички вас Simple Smile   bouquet

# 78
Здравейте,да се разпиша и аз в новата темичка.Не знам дали да се похваля,но ние все още нямаме колики.Като гледам всички какви страдания изпитват с тези колики и мъка ми става.Моят Стефи
е много спокойно бебе.По цял ден си бодива детето и нощно време така сладко си спинка.Вечер като го нахраня в 22 часа се буди към 3 часа и после чак в 6:30 сутринта което мен ме устройва идеално.Сам си е направил този режим,абе слушка си ме той.Измъчи ме много при раждането,но за сметка на това сега не усещам че имам бебе.Имам време за всичко  newsm64 newsm28 1ironing wash.Като се нахрани е много доволен и така си се радва детето стои си мирен и кротък в легълцето.Само се моля да минем по-леко с тези колики,но пак че откарахме почти месец без тях.Хайде лека вечер от мен,че бая изписах

# 79
  • Пазарджик
...
Преди два дни бяхме на преглед, за един месец мерките са ни : 2710 сега 3850 / 49см сега -54. До преди няколко дни вечер ядеше в 1,30 и после 4,30. През деня правим 5 хранения. Но сега коликите са му много силни и яде когато се поуспокои. През нощните хранения много рядко яде АМ. Кърменето ни е около час от двете гърди и явно вечер се измаря и не стига до АМ. Вчера за целия ден успя да заспи за 1ч. и реших да се изцедя от двете гърди събрах 100мл., но явно той не го изцоква до край. През деня от АМ яде от 30 до 60 мл. От вчера не винаги иска да суче, плюе зърното и се сърди. Не успях да говоря за повръщането, но днес ще се обадя по тел. Макар, че съм сигурна, че пак ще се свърже с коликите.
Благодаря ти за помощта!
Извинявам се за дългия пост.

bib4o81,

наддаване 1,160 кг и 5 см на дължина - това са чудесни резултати. Браво!

Ако правилно разбирам, в момента имате 5 дневни хранения, при които даваш добавка от 30 до 60 мл и 2 нощни, при които почти никога не даваш добавка. Повечето едномесечни бебета имат нужда да се хранят по-често - обикновено 10-12 пъти, особено когато по една или друга причина поемат по-малки количества кърма.
Мислиш ли, че ще е възможно да кърмиш по-често по по-малко, така че да не се натоварва коремчето, но пък да поема достатъчно количество за 24 часа?

Чудесно е, че успяваш да изцедиш 100 мл. от двете си гърди. Такова количество вероятно ще е достатъчно за едно хранене на бебето ти в момента. Разбирам, че има трудности при изсукването на цялото количество. Може би смяна на позите, пробване на полегналата назад поза, както и тази, за която ти бях писала преди, при която се придържа главата на бебето и брадичката, така че да не изпуска гърдата - тези нещо може и да успеят да подпомогнат сученето. Ако прецениш, че клипването на късата юздичка, може да подобри състоянието, може да поговориш с лекаря по този въпрос.

Мислиши ли, че е добра идея да обсъдите с лекаря поносимостта на бебето ти към белтъка на кравето мляко? Дали е възможно адаптираното мляко да създава по-голям дискомфорт за коремчето?

Отказването на гърдата се среща често при бебета, на които се дава добавка чрез шише и биберон или залъгалка. Поради това много майки предпочитат да използват алтернативни начини за дохранване като чашка, лъжичка, пипетка, спринцовка или система за дохранване на гърда. Ако имаш желине, мога да ти дам повече информация за тях.

# 80
  • Пловдив
Здравейте и от нас с малка Ива и голяма Тони !  Hug Чудесна темичка   bouquet
И ние сме с пъпки по лицето - ситни, понякога с червени петънца - не ги барам въобще  Naughty не ги мажа с нищо!!! Джипито предложи, ако искам да й взема крем, но каза че са от топлото! То детето малко ли го возя напред - назад в колата в тая жега ....
Колики и ние имаме, давам само Ентерокид и ако не станат много сериозни поривите не смятам да давам друго лекарство. Нашата педи препоръча само при голям зор капки - все пак са лекарство, каза тя и то само 3-4 пъти, като се почне от следобедното хранене.  Rolling Eyes
Чай на Хип с копър не искаме въобще, както и никакви марки биберон - две омразни неща  Mr. Green
Бодурстваме повече вече през деня, за мое щастие нощем спим - пу пу пу. Продължаваме да си цокаме на поискване, като сме горе -долу в едни интервали всеки ден - мисля че това ни е режимчето  Crazy Само бодурстването към 6-7 ми идва терсене, обичам да спя до обед, но това беше отдавна  Mr. Green
Не броя колко пъти ака на памперса, важното  е че си ака и си пишка  Simple Smile И ние вече се усмихваме, понякога и като спим, вторачва се в мен и разни предмети, забелязвам че по-стабилно си държи главата и си я врътка сама  Mr. Green Порасват мъниците, ей  Mr. Green Ами това е от мен, че отдавна не съм влизала и така  Peace  bouquet
Духи - с тази програма имаш ли време да се съберем с още няколко мами, с които излизаме ?  Rolling Eyes

# 81
  • София
Здравейте и от нас в новата темичка. Mia66, страхотна е   bouquet
Връщам се да чета назад, че от петък не съм влизала. Само един бърз въпрос - мамите които кърмите, позволявате ли си от време на време кафе? Аз вече не издъжам без него и се чудех дали не мога да си пийна едно (не много силно, с повече мляко) след сутрешното кърмене  newsm78. С каката си пиех по едно кафе на ден, ама с нея почти не сме се кърмили през деня.

# 82
Връщам се да чета назад, че от петък не съм влизала. Само един бърз въпрос - мамите които кърмите, позволявате ли си от време на време кафе? Аз вече не издъжам без него и се чудех дали не мога да си пийна едно (не много силно, с повече мляко) след сутрешното кърмене  newsm78. С каката си пиех по едно кафе на ден, ама с нея почти не сме се кърмили през деня.

В болницата ми, бяха казали, че може 1 кафе, но веднага след кърмене.

# 83

Моето педи каза че няма проблем да си пия по 1 кафенце на ден,да не е много силно.Аз само кърмя.Сутрин в 8 като го накърмя си правя 1 кафенце,после го кърмя чак след 3 часа така че не е проблем да си пийваме по 1 кафенце на бебо нищо му няма,нито ми е нервен нито нищо.Аз без кафе не мога,дори и бременна си пиех,защото иначе ужасно ми пада кръвното и имам страшно главоболие.От много неща съм се лишила но от кафето не,и мисля че не е проблем поне при мен не е.

# 84
И аз имам проблем с кръвното. Принципно е нормалко към ниско, но с тази бременност стана съвсем ниско и сега е 95/53. Затова си пия по една кафе с мляко сутрин и на бебко не му се отразява. При каката процедирах по същия начин и също нямаше проблем. За информация - и двамата са били само и изключително на кърма.

Пропуснах да се похваля, че вчера моето малко момче стана на 1 месец. Да ни е жив и здрав!
Не знам кога мина това време ...... Почерпете се виртуално Simple Smile

Отивам да си направя кафето докато мрънчо не се е размрънкал пак ...  Grinning

# 85
  • София

Моето педи каза че няма проблем да си пия по 1 кафенце на ден,да не е много силно.Аз само кърмя.Сутрин в 8 като го накърмя си правя 1 кафенце,после го кърмя чак след 3 часа така че не е проблем да си пийваме по 1 кафенце на бебо нищо му няма,нито ми е нервен нито нищо.Аз без кафе не мога,дори и бременна си пиех,защото иначе ужасно ми пада кръвното и имам страшно главоболие.От много неща съм се лишила но от кафето не,и мисля че не е проблем поне при мен не е.

И аз бременна си пиех по 1-2 кафета, че и при мен проблемите с ниското кръвно са на дневен ред. Но откакто се роди Емма кафе не съм близвала и вече направо ми се реве  Sad

# 86
  • София
Mia66 честита месечинка на бебе Павел! Да ви е жив и здрав за радост на мама и тати!

# 87
Здравеите момичета!На 13.04. родих малкото си момченце Никола 4.380кг и 53см, планирано секцио.При нас нещата не се развиха нормално и ни изписаха на 4.05.Моля да ни добавите кам първа страничка Hug

# 88
  • Sydney
Mia66 Честит Първи Месец Simple Smile))))))))
Selvina_25  Честит син Никола Simple Smile

# 89
Хайде и аз в новата тема! Честито на всички мами за месечинките на порасналите им бебоци! Все така да растат като гъбки и бързо да наддават!   bouquet
Нашата щерка за 40 дни е качила 1050  /от изписването/ и вече е с 5см. по- висока. Малко килата ме притесняват, ама лекарката вика, че ще е фина мадама. Кърмя я само, а и тя много много не ще да яде, сама си намалява храненията, общо взето предпочита да спи.
За коликите - и при нас са вече факт, ама Биогая нещо хич не помага та ще го сменяме, а за чая пие, ама то май много не помага.
За пъпчиците - по вратлето беше страшно, а и гънките направо нямам думи и то в комбинация, че от изписването си е нон стоп с подсечено дупе си е розова картинката. В тази връзка педито предписа един правен мехлем, та сега нещата са към оправяне, че никаква козметика не помагаше.
Имам две питания към вас - кога трябва да се ходи на ортопед, лекар ли трябва да издаде направление и да те насочи или по друг начин стоят нещата. Също така дали сте забелязали от втората ваксина на лявото рамо дето е дали има зачервяване или нещо от сорта, че педито вика да гледаме, ама то нищо няма newsm78. А и от няколко дни си мисля дали дали вече не трябва да почвам с масажите.
Лек ден на всички и по - малко колики, че при нас вече са на всяко хранене, то добре, че беба бързо забравя, че я е боляло и после раздава усмивки на поразия.

Общи условия

Активация на акаунт