Априлчета засмени вече са в Родени!

• 44 025
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Здравей те момичета, чета ви от известно време. Записах се при вас  Simple Smile
Ана се роди на 02.04, наложи се да ме оперират, термина ми беше за 25 март.

# 91
Mia66, честита месечинка! Hug

Selvina_25, честито момченце!!! baby_neutral

Честито и на Rumitababy_neutral

petiapsb, аз знам, че до 3 мес. е добре да се отиде на ортопед, днес ще питам педито за направление, ако не ще си я водя частно. На очен ще я водя частно във Вижън, че там моят лекар е детски и съм много доволна Peace
За масажите не знам, педито още нищо не е казала...Ще видим днес.
На нас днес ще ни слагат ваксина, аз съм от сега съм изтръпнала Rolling Eyes

Аз пък вече прежалих кафенцето Thinking Нали се наливам с литри чай, та...

Моята Цвета определено сама си маха нощните хранения като гледам...Тази нощ сме яли в 3 и 6 само. Ако 6 изобщо го броим за нощ, ама да речем още е тъмно Laughing

# 92
  • Sydney
Rumita Честито Simple Smile!
samm за тази ваксина лесно се приема... мен ме страх за следващите (където се бият две)... всичко ще е наред  Praynig Hug

# 93
samm и аз взех на Нук биберон, ще купя тези дни на Авент да пробвам, че са я свършили вече. Най-малкия размер, нали? До тогава ще я караме с ръкавички на ръцете, не се отказва и тях ги смуче.
Честита месечинка на всички мъничета Hug  bouquet

Selvina_25 честито момченце, много харесвам това име.

Rumita честито момиченце, много здраве и безгрижно детство и желая.
Някой беше питал какво ще правя с уринарния катетър - за лесно изваждане на газовете, свързано с коликите е, в другите държав се използва тази газова тръбичка много често....
и уж да търся такъв катетър, ама все забравям....явно подсъзнателно си имам разни съпротиви, въпреки че педиатърката каза да го използвам спокойно....( някога по 3 часа се пъне нощес докато се изходи, а е на кърма, няма запек.)
http://www.kids-price.ru/detskaya_gazootvodnaya_trubka_razmer_6_888163.html  ето какво представлява

Бени, и аз ги мисля тези следващите ваксини, че наближава консултацията Sad

Кафе по едно на ден не е проблем, да не е много силно, но пък да ни ободри.

Момичета, искате ли да си направим една галерия с парола, където да сложим по една снимка на нашите бебочета?

# 94
  • София
Здравейте и от нас. Тази нощ поспахме добре. Заспа в 22ч. и се събуди в 5 сутринта. През деня си наваксва обаче, защото се кърмим през 2-2,30 часа Simple Smile
За ортопеда, ние вече ходихме. Педито ни изпрати след първия месец, но без направление. Също така каза от втори месец да почваме масажите и гимнастиката. Чудя се за гимнастиката дали не е рано втори месец. Повечето статии в нета са с упражнения, които започват от трети месец най-рано  newsm78

# 95
И ние добре си поспахме тази вечер.В 22 часа хапна момъкът,после се събуди чак в 3 часа и сутринтав 6 часа.Така,че съм една наспала се и отпочинала мама.А относно страничка за снимки на бебчовците аз съм "ЗА"   bouquet

# 96
Към ЛЛЛ

Velv благодаря ти за отговора.
На 4ия или 5ия ден след като бях спряла капките против колики и бебо се изхождаше едва по веднъж на ден, реших отново да почна с Еспумизана щото коликите много го мъчеха. Още същата нощ два пъти напълни памперса ooooh! Незнам дали е съвпадение, но отпушихме Wink Относно Биогайята не ми е изписвана от педиатър - аз си я самоназначих понеже четох доста добри отзиви за нея - но сега не смея да я почна. Не мога да твърдя че е бил запечен от нея, но не мога и да отрека. Confused

Относно това как се кърмим - мога да кажа, че напоследък е доста нагъсто, на поискване  Wink Малкия особено късния следобяд не ме оставя. През 30 мин е на гърда. Явно имаме скок на растежа. През нощта се храним към 3ч и към 6 а последното ядене за деня ни е към 22-23ч. Имам мигове когато се чудя дали го засища кърмата ми, имам ли изобщо или е скок на растежа. Или пък дали честото кърмене не се дължи на факта, че има сополки които му слизат на носоглътката и му пречат да поглъща кърма, та затова по-честичко иска.
Относно памперс-пълненето - по време на зациклилия период имахме напикани памперси доста обилно - горе-долу след всяко хранене (което е през средно 3ч). Сега при зачестилото кърмене отново е така, като изхожданията са ни средно по 2-3 на ден, с нормалния си цвят и консистенция, но не чак толкова като количество като предните седмици примерно. Ами това е горе-долу.

След като ни мина периода със запичането сега ни мъчат сополки. Пръскам физ. р-р Стеримар за бебе и временно го облекчава. Лошото е че секретите му слизат в носоглътката и стотя там - едвам ги поглъща. Даже първата нощ така щеше да се самозадави - така се изплаших. Моля майчета, споделете как се справяте с това? И понеже сме само на кърма ме е страх, че в даден момент няма да може да суче  Sad

П.П малко дълъг стана поста ми, но имах толкова неща наведнъж да напиша. Майка ми е днес при мен, та мога да отделя повечко време тук Party

# 97
  • sofia
Здравейте!!!  bouquet

Честита месечинка на бебчето на Mia66!!! Да ти е живо и здраво и много усмихнато!!! Grinning

И ние днес ставам на 1 месец  Heart Eyes - дълъг ми стори, а раждането ми се вижда доста далече! Laughing

Момичета, понеже пишете, че вашите бебчовци са почнали повечко да поспиват нощем, та се замислих. аз моето като е яло в 22 часа, например, после го будя да яде след 3 часа, дори и да виждам, че спи... Thinking И се чудя до кога аз трябва да го будя и от кога да почна да го изчаквам сам да ме потърси за ядене. По принцип той си беше поспаливо бебе в началото и се налагаше винаги аз да го будя. Но сега вече сме на месец, той е по-буден и се чудя дали да не почна и аз да го оставя нощем да си поспива, ако иска...

# 98
  • Sydney
Silence Честита месечинка Simple Smile не го буди, той като огладнее ще си "каже"  Peace
laguna кога ще ходите на боцкане? "За" съм за снимките  Peace

# 99
Момичета, понеже пишете, че вашите бебчовци са почнали повечко да поспиват нощем, та се замислих. аз моето като е яло в 22 часа, например, после го будя да яде след 3 часа, дори и да виждам, че спи... Thinking И се чудя до кога аз трябва да го будя и от кога да почна да го изчаквам сам да ме потърси за ядене. По принцип той си беше поспаливо бебе в началото и се налагаше винаги аз да го будя. Но сега вече сме на месец, той е по-буден и се чудя дали да не почна и аз да го оставя нощем да си поспива, ако иска...
И аз това се чудя, обаче нощем само яде като хората.. през деня само се нерви на гърдата, дави се, дърпа се.. никак не си е работа  ooooh! Ако й се съберат 1-2 нормални хранения в светлата част на деня пак е нещо  ooooh! Все й се спиииии.. все мрънкааа.. И в резултат си имам вече перманетно мекици от 2-3 дена  Crossing Arms И нощем даже не се пълнят  Tired

Вашите заглеждат ли се по играчки? Аз я слагам чат пат в шезлонга и къде целенасочено, къде неосъзнато бута една маймунка и нещо й "говори"  Laughing демек й става въодушевено, че нацелва нещо с ръцете си  Laughing

# 100
Здравейте от мен и от бебе Георги. Аз не писах, защото имаме малко проблеми с бебчо....бяхме по болници, но вече сме си в къщи. Много поздрави на всички мами и сладките им бебчета.
От много притеснения ми намаля доста кърмата и дохранвам с Лактана Био, първо пробвах с Нан Сенситив ама не го искаше и ревеше от него.

# 101
Здравейте!!!  bouquet

Честита месечинка на бебчето на Mia66!!! Да ти е живо и здраво и много усмихнато!!! Grinning

И ние днес ставам на 1 месец  Heart Eyes - дълъг ми стори, а раждането ми се вижда доста далече! Laughing

А защо го будиш?Детето като си огладнее само ще се събуди.Трябва да има интервал в който стомахчето му да почива,не е задължително да го будиш на всеки 3 часа.Ако се е заситило не му е необходимо толкова често хранене.Остави го да си поспива,така и ти ще си починеш,когато огладнее то няма начин да не се събуди самичко.

# 102
Здравейте!!!  bouquet

А защо го будиш?Детето като си огладнее само ще се събуди.Трябва да има интервал в който стомахчето му да почива,не е задължително да го будиш на всеки 3 часа.Ако се е заситило не му е необходимо толкова често хранене.Остави го да си поспива,така и ти ще си починеш,когато огладнее то няма начин да не се събуди самичко.
Повярвай, има начин да не се събужда.. и да не се храни съответо достатъчно. Спящо новородено не винаги значи и нахранено  Rolling Eyes

# 103
Явно е доста индивидуално при децата.Аз моят никога не съм го будила за да яде,даже е откарвал по 4-5 часа съм.Надава си добре за 10 дена е качил 500гр.

# 104
  • София
Silence ако е качило добре първия месец няма смисъл да го будиш. Аз изобщо не съм я будила досега, а тя спи по 5-6-7 часа откакто се е родила. Беше ми притеснено малко преди първата консултация, но се оказа че е качила 1 кг и 3 см. за един месец. Ако беше качила малко, сигурно и аз щях да почвам да я будя.

Общи условия

Активация на акаунт