Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 116

• 53 501
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от мен!  Heart Eyes
Невероятни сте, снощи ви оставих на 30 стр. в предишната тема. Ще имам много да наваксвам, но знам, че ще ми бъде приятно. Аз като най-големия карък на света точно по време на серията имах проблем с нета. Нито картината беше картина, нито звукът - звук. За това карах на репортажите на Хриси и преводите.
Хриси newsm51
Зори и останалите момичета, които превеждаха   love001

Дали някой може да ми каже как да поставя нещо в спойлер. Благодаря предварително!

# 151
  • Разград
Kerim Fatmagül Ajda Pekkan Olanlar Oldu Bana

# 152
Такамммм. Успокоих се. Имало е първа брачна нощ. Аз нали подпалих фитила снощи като завършиха серията така в напрегнато мълчание, но сега на нормален нет и на спокойствие, а и след превода (за което много благодаря   bouquet), се успокоих. Ако може да се вярва на играта на Берен и Енгин, а аз им се доверявам, те не бяха сърдити, определено. фатмето, когато е ядно, разочаровано, или изпитва някаква друга отрицателна емоция, има резки, отсечени движения, лицето и добива един урсузест вид. В случая такова нещо нямаше. Пипаше внимателно, плавно, гледаше смутено, наистина, но не и отчуждено. Настъпилото мълчание, характерно за английската викторианска епоха (много са ми смешни англичаните като седнат, гледат настрани и се чудят какво да кажат, за да мине времето за учтиво посещение) беше по-скоро излизане в открито море. След трудната стъпка предишната вечер, сега накъде и как да се справим с нормалните отношения без буфер помежду ни, без посредник. Как да преодолеем неловките мигове на просто споделяне на една стая, една къща, един живот.
Керим-той обикновено гледа така, когато търси реакцията на Фатмагюл, когато очаква тя да се ядоса, да се разочарова, изобщо да реагира на някаква ситуация. Сследи я напрегнато с поглед и е пуснал високочестотните антени, за да улови и най-малкия сигнал от нейна страна.
Та според мен. Може да не се е случило кой знае какво, но поне са спали в едно легло и са започнали да се учат да свикват с близкото присъствие на другия. Както някой по-рано каза-няма как от приказки да скочат направо към дейсвтия с тази история зад гърба си. ..... ама ме стреснаха снощи де, Еджето и Млек.

Сега дано Мустю и мъртъв, пак да не окаже сатанинското си влияние върху душевното им спокойствие, че не ми се гледа докрая 4 серия терзания керимови.

# 153
 Май трябваше да вземат психоложката с тях Joy Joy в новата къща поне за 2-3 вечери

# 154
Май трябваше да вземат психоложката с тях Joy Joy в новата къща поне за 2-3 вечери
....За да им свети ли?  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 155

Тая психоложка първо трябва да им върне парите, после да си скъса дипломата и да обещае тържествено, че никога, ама никога вече няма да практикува психология.  Peace

# 156
ece yörenç‏@eceyorenc
fatmagüllle kerimin en yaralı gecesi düğün geceleriydi.. İki yaralı yol arkadaşı, can yoldaşı, birlikte uzun bir yola çıktılar, baş başa.

Translation:

FG and Kerim were both hurt (or in pain) on their wedding night.. both hurt soulmates, life companions, together they have come a long way... all alone...
И ФГ и Керим са страдали /или наранени/ в тяхната първа брачна нощ... две ранени сродни души... спътници в живота, заедно извървяха дълъг път.... съвсем сами
А относно другата подсказка на Мехчул превода с това "me" е Керим пита ФГ, ако не й е удобно да отиде в другата стая, т.е. Керим да отиде.

# 157
Гледах, гледах, гледах и ето моите заключения -2 част на филма 48.46мин той започва да я целува като и придърпва главата, целува я и я поглежда, може би за да види реакция
48.54мин спира се, отдръпва се, споглеждат се, той много леко кимва и се приближава отново за целувка, този път по страстна, изключителен е в придържането и придърпването  на главата на Фатмагюл. Изправя се, помага и на нея, продължава с отварянето на ципа, предразположи Фатмагюл  много добре, роклята пада, но защо виждаме само един чифт крака newsm78
На сутринта смутени...прехапват устни ..Тя го гледа все едно са били заедно, Той я гледа все едно не са били заедно
Ако Фатмагюл знаеше, че Мустафа е умрял щеше да стои и да гледа в една точка втренчено..

И тази подсказка - на кой ще му е по удобно на дивана, според мен е за предстояща сцена, а не за брачната нощ. Отчуждаването води до спане в различни легла и стаи..
А тази дума " Отчуждаване" беше в подсказка.

За какво им е психоложка, те вече си говорят открито за станалото.. от тук нататък сами, достатъчно големи и разумни хора са вече

# 158
Yours5,тази дума Отчуждаване не беше в подсказка,а в предположение на фенка,но може би вярно предположение. Simple Smile

# 159
  • Пловдив

Вероятно ще ни покажат погребението на Мустафа,и той ще е обръснат и постриган за радост на Зори и Злати!
  ooooh!

Е те тва, джанъм, ми се чини, че никогаш няма да го видя, те не ги ли слагат голички  newsm53
Ама не че бих отказала де  Blush

# 160

Вероятно ще ни покажат погребението на Мустафа,и той ще е обръснат и постриган за радост на Зори и Злати!
  ooooh!

Е те тва, джанъм, ми се чини, че никогаш няма да го видя, те не ги ли слагат голички  newsm53
Ама не че бих отказала де  Blush
Хайде де,може да се окаже че ще го видим в моргата да го разпознават... съгласна ли си?  bouquet

# 161
Сигурна съм, че вече сте обезкостили и анализирли серията от всякъде. Аз след като я изгледах спокойно бих искала да споделя моите размисли върху нея. Предполагам, че ще повторя написани вече неща, за това ги слагам в спойлер, пък и доста дълго се получи.
Скрит текст:
Скрит текст:
За мен серията беше страхотна. Сватбата, ритуала по подписването, танците на младоженците, подхвърлените думички между тях, погледите им бяха прекрасни. Първият им танц – страхотна комбинация от нежност и чувственост. Докато го гледах пеперуди пърхаха в стомаха ми.  Blush Следващите специални танци, които незнам как се наричат, също се получиха добре. На танца със седналия Керим, заобиколен от жените, си помислих, че Мука всеки момент може да му скочи в скута.  Laughing
Муки! Ах, Муки... Жлъчните подмятания, грубата намеса в личното пространство на останалите, напиването като казак, танците запазена мярка. Според мен тя няма да се промени, няма как да стане това, защото тя не осъзнава, че казва или върши нещо нередно и че подходът и към хората е тотално грешен. За нея да си вре носа навсякъде и във всичко, да е на всяка манджа мерудия и другите да са и длъжни и винаги да се съобразяват с нея е най-нормалното нещо на света. Добре, че Мерием я познава достатъчно и когато видя, че е паркирала до Фати тя също седна, за да предотврати безумния и брътвеж. Много ме забавлява понякога Мука, но в същото време съчувствам на Рахми, който се чувства неудобно заради нея. Шоу гърлата, подкрепена от няколко питиета, искаше даже да си сложи банконотите в пазвата.  Joy Когато пък Рахми и каза, че Елиф се е изпуснала и трябва да сменят памперса, тя му отговори, че не може да направи това, облечена в официалната си рокля и го изработи отново той да свърши работата. Все едно Рахми беше по потник и къси гащи.  Embarassed Няма друга като нея, няма и няма да има. Интересно ми е каква съдба са подготвили сценаристките за Муки до финала, много ми е интересно.
Яшаран и случващото се с тях... Приближават неизбежния си край. Аз бих искала Решат да остане жив, разорен и сам. Това според мен ще е по-голямо наказание за него. Ясно е, че всеки от виновниците ще си получи заслуженото. Ще видим и Мюнир какво ще го застигне, а също така и останалите, мърдане няма. Ердоан хич не ми изглежда да съжалява или да се разкайва, но ще видим. Селим – мамин дундьо. Мама отново му помогна, изпрати му парички и телефон. Той съответно се зарадва като малко дете и си помисли, че отново ще мине между капките.
Мустафа... След всички сътворени мизерии си получи си заслуженото. Но това си беше и един вид избавление за него след като Фатмагюл ще бъде жена на Керим. Или поне ми се стори, че това бяха последните му думи. Съпоставянето на сцените с раждането на бебчето, смъртта на Мусти и Керим, носещ Фати беше впечатляващо. Хаджер все пак е кръстила бебето Мурат. Не ми се ще, но може би ще свържат живота на това дете с Керим и Фатмагюл. Фърат направи страхотна роля, има хляб в него.
И накрая... Най-силната за мен сцена – разбития Керим и първоначално незнаещата как да реагира Фатмагюл.  Heart Eyes Аз бях съсипана и опустошена заедно с Керим. Много въздействащо! Безмълвна съм. Мисля, че за чувствителния и емоционален Керим, който ни показват в сериала, беше нормална кризата, в която изпадна. Поставяйки се на негово място стигам до извода, че чувството за вина може да те убие. Задължителният разговор за „онази” нощ се състоя след сватбата. Бих предпочела да се беше състоял по-рано, но никой не ме пита. Все пак нали трябва да ни държат на тръни. Аз предполагах, че няма да ни дадат сватбата и първата брачна нощ в една серия. Знам, че при тези сценаристки няма случайно случващи се неща и също така обичат да изпипват детайлите, което естествено се постига не без помощта на режисьорката. За това съм сигурна, че в следващата серия ще разберем дали и какво се е случило след разговора. Склонна съм да мисля, че секса е мираж, но нещо се е случило. Нещо, което е причина за странните (поне за мен) погледи сутринта. Колкото до първата по-сериозна интимност убедена съм, че ще ни я покажат в цялата и прелест (ако се е състояла – в ретроспекция, ако ли не – когато и дойде времето. Wink
Всички актьори в сериала много ми харесват, първокласни са. Играят така сякаш живота им зависи от това. Браво! За екипа Едже, Мелек и Хилял знам, че няма да ме разочароват. Неповторими! Добавям и Тойгар към тях, без него не става.
Много прекалих, но последно... Музиката на сватбата не ми допадна, можеха да направят много по-добър избор. Лично мнение! Не можах да разбера защо модела на Вог и полицаите се бяха скупчили пред входа.  newsm78 Може би очакваха наемника да пристигне като кралска особа с фанфари. Даже не се бяха сетили да се огледат наоколо допреди да пристигне Сами. Явно идеята е била всички заедно да го заловят – Сами, модела, великолепната тройка (Кадир, Фахретин, Мюмтаз), полицаите. Но няма нужда да издребнявам, важното е сериал да става.
Моля за извинение тези, които ще прочетат написаното по-горе. Получи се доста объркано, но не успях да си подредя мислите, препускат бясно и хаотично в главата ми.
Благодаря на всички, които ме открехнаха за номера със спойлера   bouquet
Дано утре да успея да наваксам с четенето. Пожелавам ви приятна вечер! Честит празник на празнуващите! Марияна, благодаря за новата тема!
 Hug  Hug  Hug

# 162
Мили момичета може ли някои да ми намери музиката от зейбеки танца на Керим и баща му. благодаря ви предварително.

# 163
Четох много но вече не издържам наистина имаше само едни крака тоес на берен ами керим къде е??? Някой да каже видял ли е това

# 164

Здравейте момичета !

Пиша с уговорката, че без превод и безброй реклами снощи серията ми се стори накъсана / в смисъл кадрите подскачаха от един на друг важен персонаж /. Ще я изгледам на спокойствие още няколко пъти за да вникна по детайлно в нея.

Доста сте изписали от снощи - палитрата на емоциите / първите и поулегналите вече /  е много колоритна. Страхотни постове прочетох от всички вас  - на тези на които серията е харесала, и на тези които открито изказаха пък разочарованието си . Както всяка една от нас е различна, което е прекрасно - така и мислите ни са къде малко или повече сходни, къде коренно различни.

Да си кажа и аз -  това, че проведоха този "пречистващ" разговор беше добре и за двамата, нищо, че беше в сватбената им нощ. Обещаха си взаимно да се излекуват и да забравят. Тука ще го кажа с "професионалното си изкривено" мислене  - всяко лечение започва малко или повече болезнено, постепенно започва да се усеща и самото подобрение и така докато настъпи пълно излекуване. Вярно те живяха почти година и половина под един покрив, но едва сега започват да живеят заедно - едва сега са сами със себе си, едва сега ще се чуват и виждат пак сами, без да се налага непрекъснато да се съобразяват с другите. Това е истинското начало - всичко до сега си беше една подготовка от тяхна страна. Поведението и на двамата в тази първа за тях нощ си беше абсолютно адекватно. Това което трябваше да стане - стана. Те трябваше да преминат през един труден изпит - преминаха. И на сутринта какво - ами смущение и срам, те бяха като едни деца които са направили някаква беля и чакат тайната им да бъде разкрита.

Лично мое мнение е, че подвеждащото в последните кадри / сутринта / е новата драматична музика, която добре внуши какво се случваше през нощта, но беше не на място сутринта. Ако музиката беше друга и внушението щеше да е друго / сега на този фон очаквам нещо драматично  и съдбовно / -  телефонен звън съобщаващ им последните новини и най вече,че е имало поръчково убийство - това по би ги разтревожило, отколкото смъртта на Мустафа или инфаркта на Решат.

И защо решихте / или аз нещо съм пропуснала / ,че репликата за спането на дивана се отнася за новия им дом - може да се отнася за друго място и най-вече време.

И последно - сценаристките се справят доста добре - карат зрителя не само да гледа, но и  да мисли - това е най-важното.

Общи условия

Активация на акаунт