Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 116

• 53 410
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Сиганка

автор: Бяла лястовица

Сиганка съм. И съм гладна. Търся нещичко да крадна.
Са углеждам в афтобуса, някой тъй да поодрусам.

С мен е същу Тиминушка. Моята прикрасна друшка.
Има еей такива бомби и отпреде две-три пломби.

Убавица е голяма, в маалата първа дама.
Нищо, чи е кривогледа… Глей как зариби съседа,

как му прави иширети, той я зяпа ф дикултету…
И докат да са усети му забърсах пуртмунету.

После двети с Тиминушка, схлузихми са – първи пушки!
Флезнахми фъф ристурана, ядухми като разпрани.

Пълну беши пуртмунету със столевови каймета.
Хапнахми си чивирмета и пържоли и кифтета…

И въф тоя ристуран, убавец идин засмян,
право флиби са въф мен, просто беши запленен.

Пубърка са, ни миряса и дуйде на нашта маса
и цилуфка ас пулучих… Стреснах са и гледам… кучи

са надвесило над мени. Аз – на вънка – вкучинена,
на полянка, а пък псето ми заблизало лицето.

# 91
  • Стара Загора
Привет и от мен в днешния следобед!Много страници сте изписали от сутринта,но ви изчетох,беше интересно!
Скрит текст:
Слагам моите впечатления от серията в спойлер нарочно,който иска да чете,но аз трябва да го излея,иначе ще се пръсна...мн.съм развълнувана под влияние явно на последните сцени от филма,точно го изгледах за втори път.И така:
За сватбата искам да споделя,че ми хареса,не като музика(доста маанета имаше,ама явно си е традиционна музиката)а като тържество, като настроение и като традиции(там се настъпват също както и при нас,не знаех това). Харесаха ми снимките,които направиха младоженците за албума в къщата  и общите семейни снимки.През цялото време където и да ходиха К и Фг се държаха здраво за ръце Peace(тук виждам подсказка).Направиха ми впечатление танците им:единият,който започна г-н Фахретин,после извика Керим,след това и Фг-мн.красив танц беше(Хриси писа танцуват като лебеди,после като гледах видях,че е ярно),а към края К  и Фг танцуваха,както в трейлъра от промото(нали Е и М обещаха такъв танц,получихме го).Другият танц е този на жените покрай Керим,мн.интересно ми беше,как пляскат с ръце,какво ли символизира  се чудя?И последно накрая имаше нещо подобно на хоро,малко с ориенталски ритми,но те го играха като  право хоро ...не съм предполагала,че в Турция играят право хоро!
Не на последно място сватбеният танц-ръцете  на Керим  и погледа на Фг,тя му оправя кичур коса,тихи прошепнати думи ... нежно и с много любов!
Така да се върна на друг мой любим момент-Керим помага на Фг да си закопчае обувката -и двамата смутени и притеснени,как няма тя като се наведе и се разкри всичко пред очите му ,съвсем неосъзнато се получи,но той почервеня:D!
Според мен те си изживяха сватбата като една романтична приказка и събраха прекрасни щастливи спомени от този ден!
За нощта след сватбата сте писали толкова много и аз няма да пиша нищо,както снощи писах смятам че е имало интимност,но ще дадат ретроспекция как се е случило.Озадачават ме и мен тия погледи сутринта на закуската.Снощи мислех,че са срамежливи и не знаят накъде да гледат;днес виждам на снимки,че Керим е ядосан за нещо...какво  newsm78ще видим в четвъртък!Обаче мн.странно ми се стори,че натъртиха на закуската-два вида сладко,маслини,домати и краставици... newsm78 ,а може и да търся под вола теле...
За Мустафа-не мисля,че претупаха смъртта му,отделиха достатъчно време и за него в тая серия.Споделям мнението,че се самоуби-бягайки,знаеше,че няма спасение,те  полицаите го предупредиха,че ще стрелят,ако е искал да остане жив щеше да спре.Единствено ме обзе съжаление към него,когато падна и се стече една сълза от окото му,обяснявам си,че все пак на прага на смъртта осъзна докъде стигна и съжали.А сега паралела,който даваха беше много силен- Мф бяга,К носи Фг по стълбите към новия дом,Хаджер ражда и финала на сцената-Мф мъртъв,ражда се синът му и сякаш тия три изстрела,които Мф получи в гърба бяха наказанието му затова,че обърна гръб на Фг,простреля  Керим и го остави насред нищото и обърна гръб на единствената жена(бременна при това),която го обичаше въпреки всичките му грешки и престъпления.
За Яшаран:Получават си наказанието един по един.Но честно казано настръхнах,когато дадоха Решат в безсъзнание и камерата високо над него-сякаш душата е излязла от тялото и започва да превърта кадри в съзнанието откъде тръгнаха всички проблеми,защо се стигна дотук...Дали Решат макар и в безсъзнание съжалява за стореното,ей това се чудя сега аз...Мюнир за първи път го видях да съжали някой искрено...не мога да повярвам но факт.
Мн.мила  и трогателна беше сцената,когато Перихан подаде ръка на Мелтем...
С една дума и този епизод си беше много силен и на него си поплаках порядъчно,още ми е тъжно от последната сцена...но вярвам,че ще мине и това!!!Керим и фатмагюл ще са щастливи на финала!

Дани,поздравления за твоето виждане за начало на 75 еп.-мн.чувствено и нежно си го пресъздала!
Димони    newsm51 за твоя обстоен анализ!
Олее много пишете,незнам докъде сте стигнали и какво обсъждате в момента и се извинявам ако не е на място поста!!!

# 92
Скрит текст:
Сиганка

автор: Бяла лястовица

Сиганка съм. И съм гладна. Търся нещичко да крадна.
Са углеждам в афтобуса, някой тъй да поодрусам.

С мен е същу Тиминушка. Моята прикрасна друшка.
Има еей такива бомби и отпреде две-три пломби.

Убавица е голяма, в маалата първа дама.
Нищо, чи е кривогледа… Глей как зариби съседа,

как му прави иширети, той я зяпа ф дикултету…
И докат да са усети му забърсах пуртмунету.

После двети с Тиминушка, схлузихми са – първи пушки!
Флезнахми фъф ристурана, ядухми като разпрани.

Пълну беши пуртмунету със столевови каймета.
Хапнахми си чивирмета и пържоли и кифтета…

И въф тоя ристуран, убавец идин засмян,
право флиби са въф мен, просто беши запленен.

Пубърка са, ни миряса и дуйде на нашта маса
и цилуфка ас пулучих… Стреснах са и гледам… кучи

са надвесило над мени. Аз – на вънка – вкучинена,
на полянка, а пък псето ми заблизало лицето.

Joy  Joy  Joy

# 93
  • В Града на Липите
Спам!!! С цел разведряване

Пак в същата кръчма край Босфора

Скрит текст:
Едже и Мелек седят умърлушени на тяхната си маса и гледат чайките.
Едже: Мелек, ти гледа ли снощната серия? Това ние ли сме го писали? Аз не помня.
Мелек: Ние бяхме, Едже. Преди две седмици, празнувахме пак нещо, та я дописахме рано сутринта, помня, че летяха гларуси.
Едже: На колко ли бири сме били? Днес направо са ни смлели на пюре в нета. С ластик за гащи ни сравняват сватбата, представяш ли си. Направо настръхнах.
Мелек: Четох аз, четох. И други работи четох. Масово се оплакват, че не сме им показали Енгин без риза. И как да им обясним сега на фенките, че го чакаме да отслабне момчето. Долу-горе за седмица обеща да се вкара във форма. От десет серии го чакаме, амен амен успя.
Едже: Оххх, нещо ме цепи главата. Взех да се притеснявам за финала. Ти сигурна ли си, че го искаш хубав. Да вземем да вкараме малко драма, че много ги отпуснахме.
Мелек: Сакън! Категорична съм. Развалиш ли финала, край със съдружието. Оставям ти и Кузей и Гюней, и ще напиша един сценарий за Енгин.
Едже: Добре де, не се пали. Само предлагам. Дай да видим какви ще ги надробим в 76-ти, че то 75-ти вече го снимаха и няма как да го преработим.
Мелек: Хубаво. Ама предлагам да сменим кръчмата, че като мине и 75-ти, вече трябва да минем в нелегалност. Усещам, че ще стане напечено. Миналия път, като отвлякохме Фатмагюл, някаква луда фенка ми надрала колата. Пишеше: Некъдарницъ. Представяш ли си, и то с три правописни грешки.
Едже: И нашата не е лесна, Мелек, и нашата. Като угодим на едни, други се сърдят. После като угодим на другите, Хилял мърмори. Тежка съдба имаме, тежка, ама хубаво поне, че ни плащат добре.

Славенко, в голяма грешка си джанъм. Зълвата ще забележи, как няма да забележи подмяната. Тя вече му тури монограм Ф. Дори и на чорапите.  Joy   Приятно прекарване на еко круиза. И аз ще имам круиз, но ремонтен  Sad

Норитка, това голям смях  Joy

п.п. Едже, предлагам до края на юни да спрем бирата и да минем само на Блъди Мери.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 15:40 от hrissi_sz

# 94

Скрит текст:
Едже: Мелек, ти гледа ли снощната серия? Това ние ли сме го писали? Аз не помня.
Мелек: Ние бяхме, Едже. Преди две седмици, празнувахме пак нещо, та я дописахме рано сутринта, помня, че летяха гларуси.
Едже: На колко ли бири сме били? Днес направо са ни смлели на пюре в нета. С ластик за гащи ни сравняват сватбата, представяш ли си. Направо настръхнах.
Мелек: Четох аз, четох. И други работи четох. Масово се оплакват, че не сме им показали Енгин без риза. И как да им обясним сега на фенките, че го чакаме да отслабне момчето. Долу-горе за седмица обеща да се вкара във форма. От десет серии го чакаме, амен амен успя.
Едже: Оххх, нещо ме цепи главата. Взех да се притеснявам за финала. Ти сигурна ли си, че го искаш хубав. Да вземем да вкараме малко драма, че много ги отпуснахме.
Мелек: Сакън! Категорична съм. Развалиш ли финала, край със съдружието. Оставям ти и Кузей и Гюней, и ще напиша един сценарий за Енгин.
Едже: Добре де, не се пали. Само предлагам. Дай да видим какви ще ги надробим в 76-ти, че то 75-ти вече го снимаха и няма как да го преработим.
Мелек: Хубаво. Ама предлагам да сменим кръчмата, че като мине и 75-ти, вече трябва да минем в нелегалност. Усещам, че ще стане напечено. Миналия път, като отвлякохме Фатмагюл, някаква луда фенка ми надрала колата. Пишеше: Некъдарницъ. Представяш ли си, и то с три правописни грешки.
Едже: И нашата не е лесна, Мелек, и нашата. Като угодим на едни, други се сърдят. После като угодим на другите, Хилял мърмори. Тежка съдба имаме, тежка, ама хубаво поне, че ни плащат добре.

Joy  Joy  Joy

# 95
Славенко,тебе пък кой не те харесва?Добре,че си ти и още няколко други терци,че човек да се разсъни.Голям смях пада,смея си се сама като лудите,нищо че не коментирам всичко Joy Joy Joy Joy Joy
Хриси,аз съм лудата фенка
noritka1,

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 15:35 от Dimony

# 96
Ехооо,те ще заминават в Лос Анжелис,а не в Мексико...Каква царевица,какви 5 лева..  Joy

Милена не Мексико джанъм,а в наша китна Добруджа царевица дал господ,като ти се опъне един ред края му се не види...не 5 лв ами и 6 на цяло да даваш какъв по добър фитнеш за нашите звезди от това ,особено Мукадес с новия тУалет...наведена цикламената пола се вее ли вее,тя пустосва де наум де на глас и се чуди аджеда кое е  трева кое поникнала царевица... Whistling Whistling Whistling

Ааааа,не мога да се смея аз на Мукадес,че е неука в колхозната работа..Че аз магданоз от трева не разпознавам  Joy  Joy  Joy
Споко,Миленка,ще те взема на обучение при мен(нали съм биолог) и да ти е честито-всичко ще знаеш и билки даже ще береш по сокаците!  Joy Joy Joy Joy

# 97
Цитат
Споко,Миленка,ще те взема на обучение при мен(нали съм биолог) и да ти е честито-всичко ще знаеш и билки даже ще береш по сокаците!  Joy Joy Joy Joy

Малчева,що ти трябва на баир лозе !  Joy  Joy  Joy[/b]

# 98
Славенко Хриси  Hug Hug Hug

# 99

Скрит текст:

Joy  Joy  Joy
Joy Joy Joy Joy JoyСега разбрах що е такъв финала успокоих се  :35:noritka1 Joy Joy Joy

# 100
Миленче ,тук при мен всички лозя са на баир.Откакто видях това ,се чудя кой е измислил тая приказка „къде си видял на баир лозе”

# 101

радвам се за всички , който харесахте серията..., аз не можах....
чувствам се подценена като зрител.....

Спиритче,

Скрит текст:
Дълго четох и мислих. И аз като тебе се чувствам подценена като зрител. То бива феминизъм, ама те тези двечките съвсем ни взеха за канарчета. Ми те направо го скопиха Керим. Всички много добре знаем, че при мъжете нагона доста често взима връх над разума. Знаем и при съседите, колко се държи на мъжествеността. Тук видяхме доста разум и чуства, и съпричастност . Не разбирам, защо им трябва да го вкарват Керим в психотрилър с неясен край. Надявам се продуцента като мъж да се намеси и да тропне с крак. Не искам секс и креватни изпълнения. но не искам и Керим да се държи, като ощипана госпожица. Ми той досега се държа мъжки - би се за нея, кара се със всички заради нея, пистолет му опираха, стреляха го, пази я, не я докосна, не я притисна за нищо и сега какво? Извенъж този мъж се срови психически и взе да реве. Може да пореве веднъж, за да му олекне, ама па чак - отивам да спя в другата стая - айде нема нужда. Искам си силен Крим - морално и "материално" удовлетворен.

Л_Дани , да ти е живо и здраво детенцто и животът му да бъде хубава приказка.

Хриси, от горчивия вкус в устата след серията се спасих с твоите репортажи. Беше ми много забавно.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 15:48 от fantasya

# 102
Момичета,
на всякъде ми прекъсва и не мога да гледам новата серия.
Маля ви дайте линк към you tube.Дано там да става за гледане

# 103
Изчетох ви, Най-сетне!
По снощния епизод с уговорката, че Канал Д доста ми прекъсваше и въобще не съм видяла Керим да сяда на дивана, а ми се стори, че ФГ седна  hahaha
Според мен имаше секс. Гледаха се като хора, които имат нещо смущаващо помежду си. Роклята падна, ФГ я прекрачи и дойде закуската. Нека напомня, че и секст е от сутринта, по първи петли, дето се вика, слънцето беше пекнало. Явно закуската е малко след него. Нормално е да се смущават. В противен случай Керим щеше да си измисли работа някъде, да изчезне за час-два и да остави ФГ да тъжи сама. Все пак, той се чувства виновен.
Дали сексът е бил добър, не знам. Може пък ФГ да не е очарована и от там да дойде подсказката на Мехчул. Може сексът да я изнервя. Според мен, погледът й беше смръщен и леко притеснен, а на Керим смутен и очакващ. Все пак, тя е била изнасилена. Колкото и да усеща пеперуди при допира на Керим, нека мислим реално - едно е да те галят и целуват, друго е да проникнат в теб. И когато това веднъж вече е било насила.... Може затова Керим да предложи да спи в другата стая. 2 години са 2 години, ама не може изведнъж да решиш, че можеш и искаш да правиш секс, когато сексът вече е бил изнасилване.
А и като седнаха да закусват, "от птичи поглед" не личеше да са смутени, Керим си опна баджаците, ФГ си гвана филийката и си започнаха. Не са стояли като сковани.
Относно идеята, че Мерием е изразила съмнение дали Керим обича ФГ - да, и на мен ми направи впечатление този диалог. Но се сетих за първата серия и за кадъра на стълбите. Той се влюби в нея, като я видя за пръв път. На стълбите, не в морето. После я нарече "фея". Той е влючен в нея от самото начало, но проблемите му попречиха да го осъзнае до опита си да замине в Австралия.

Нека да напомня, за следващите 6 епизода, че престои да се гледат делата  hahaha, предстои да не успее Селим да замине. Може и Керим да влезе в затвора, нали вече Мустафа няма да може да свидетелства в негова полза.... Все ще има тръпка. ФГ трябва и изпити да взима.... Не мисля, че Керим се е провалил в страховете си снощи. Но пък, кой знае, аз затова не съм сценарист  hahaha

# 104
  • Стара Загора
Лейдичар ето,аз гледах оттук  и не прекъсваше:
http://www.youtube.com/watch?v=WbE5dKBnyho&feature=player_embedded

Славенка Hug,Хриси Hug-благодаря ви,че ме разведрихте с вашите творения,така се бях вглъбила  след повторението на епизода  и една тъга ме беше обзела....Добре,че ви има вас и всички момичета в темата Hug Hug Hug!!!

Общи условия

Активация на акаунт