Удряй, ако те ударят! Дали?

• 18 615
  • 403
  •   1
Отговори
# 90
Доколкото разбирам с бабата и дядото живее детето. Защо не го вземеш да живее при теб?

# 91
  • София
Първо той не живее с нея.

Второ и да живее ще е защото майка и така е решила, не аз.

От второто следва че не ми пука и ще бия и мачкам. Детето си е мое и не го давам на всеки който майка и довлече.

От първото се радвам най много Mr. Green

Трето нещо не е по темата, ако искате да спорим за доведените образи от разведените половинки и бащите, да пускам тема. Но по-добре не, че не мога се стърпя тогава. Затова да не спорим тук.

ние тук не говорим за новите мъже на майките на децата, а за това какво правят децата и на какво ги учим, когато са в среда с други деца - градина, училище, детска площадка. Ти нещо смесваш всичко в един гювеч. Като нищо утре ще те извикат в училище, защото детето ти е ударило друго дете, и ти ще налетиш да ги биеш всички наред! И защо? От яд по бившата си жена и нейните нови мъже! Разделяй нещата!

# 92
Лека по лека се смесиха, че казах че не искам някое гаменче в училище да я тормози, дадох пример майката, и така. По темата искам да се защитава сама, без да се бие без причина. Но ако някой я притисне, да може да се измъкне сама, защото няма да съм там. Затова като порасне още ще я записвам на Тай-бокс. Обаче ще я уча да не напада никой и да не е агресивна. Само ако някой опита да и посегне да може да се противопостави.

# 93
  • София
Първо той не живее с нея.

Второ и да живее ще е защото майка и така е решила, не аз.

От второто следва че не ми пука и ще бия и мачкам. Детето си е мое и не го давам на всеки който майка и довлече.

От първото се радвам най много Mr. Green

Трето нещо не е по темата, ако искате да спорим за доведените образи от разведените половинки и бащите, да пускам тема. Но по-добре не, че не мога се стърпя тогава. Затова да не спорим тук.
абстрахирам се от първото и третото, ще се спра на второто - как очакваш детето ти евентуално да приеме новия съпруг на майка си позитивно, ако ти си негативно настроен към него - най-важното за нас би трябвало да е мирът в душата на децата ни, а как да го постигне детето, ако тати и доведения тати не се понасят  newsm78

по темата - бойните изкуства не са панацея за проблемите на децата, няма панацея - всеки сблъсък ги учи на нещо, което ще им е от полза в бъдеще, когато шефът им им се репчи, пък колегата/колежката се опитва да ги натопи или измести - това е живота, и ние сме минали от там, няма как да го спестим на децата си  Peace

# 94
  • София
ох, като кажеш така, и ме убиваш, направо! Да знаеш какви жестоки битки я чакат с другите момичета! Там няма физическа разправа, а тънко-тънко, както само момичетата го правят. Никакъв бокс няма да й свърши работа.

# 95
Затова е красива като леля си(демек моя род, но женската част Joy), да се спасява сама.

# 96
  • София
Затова е красива като леля си, да се спасява сама.
всичките ни ангелчета са красиви - я като мама, я като леля, я като тати, какво ще правим в този свят, обзет от красота  Joy Joy Joy /моята лично е красива като мен  Mr. Green/

иначе слушай Andariel - при момичетата е по-тежко, отколкото при момчетата, ама за бащите е трудно да го разберат - обидата не минава, за разлика от синината Peace

# 97
Не знам, ще му мисля. Все искам да съм различен модел родител от тези в нашето детство. Искам по скоро да сме приятели и да я възпитавам по друг начин с мислене, не с забрани и мрънкане. По скоро да намираме заедно решение на всичко. Ще се уча в движение. Ще учим за живота заедно и ще се справим със всичко.

# 98
  • София
при момичетата, най-големият грях е красотата - това никоя жена, дори на крехка детска възраст, не може да го понесе у друга жена. Пък и ако е умна тази, красивата, се превръща във враг номер едно!

Ти не можеш да си й приятел, защото си й баща! Приятели тя ще си намери достатъчно, но бащата има съвсем друга роля и е само един. Не се опитвай да бъдеш неин приятел. И няма да намирате заедно решение за всичко, а ще има много ситуации, в които ще изискваш от нея разни неща. Децата имат нужда от бащи и ако техните собствени бащи не се държат като бащи, си намират други в лицето на някой друг мъж, който е по-склонен да се държи като баща.  Peace

# 99
  • София
Не знам, ще му мисля. Все искам да съм различен модел родител от тези в нашето детство. Искам по скоро да сме приятели и да я възпитавам по друг начин с мислене, не с забрани и мрънкане. По скоро да намираме заедно решение на всичко. Ще се уча в движение. Ще учим за живота заедно и ще се справим със всичко.
мда, така мислиш, защото я виждаш колко - веднъж седмично? лесно е да си приятел веднъж седмично, като осигуряваш разнообразие в ежедневието - а всеки ден - например сутрин ставайки крива за детска - дали е по-лесно да си приятел или родител, да разбереш, че не й се ходи на детска точно този ден и да я оставиш в къщи - щото те приятелите са за това - да помагат, когато ти е тежко, и колко дни подред можеш да й бъдеш приятел, при положение, че трябва и да се работи и т.н., апропо - не каза, защо не я вземеш да живее при теб, след като я гледат баба й и дядо й?

# 100
Няма ли как да съм и двете. Не искам да се страхува да ми каже нещо. Искам да ми споделя неща които не би инак ако се страхува че ще я мъмря. Не знам как да и вляза под кожата и да ме обича. При разведените детето има избор при кого да иде. Страх ме е да не я отблъсна ако съм по строг. Онзи ден и казах, че викна ли я и не ме ли чуе, няма да язди кон примерно, а тя това чака като я взема. Качва ми се на главата инак. Даде малко резултат, но знае че и давам неща които друг спестява, защото я глезя в повече. Има ме за "Дядо Коледа" и все има списъци на които вече не смогвам, а се забатачвам, че никой не и купува играчки. Имам ли избор да съм по строг, ако заслужи? Не е по темата, но все пак. Идея нямам как да се държа с нея.

# 101
мда, така мислиш, защото я виждаш колко - веднъж седмично? лесно е да си приятел веднъж седмично, като осигуряваш разнообразие в ежедневието - а всеки ден - например сутрин ставайки крива за детска - дали е по-лесно да си приятел или родител, да разбереш, че не й се ходи на детска точно този ден и да я оставиш в къщи - щото те приятелите са за това - да помагат, когато ти е тежко, и колко дни подред можеш да й бъдеш приятел, при положение, че трябва и да се работи и т.н., апропо - не каза, защо не я вземеш да живее при теб, след като я гледат баба й и дядо й?

Защото сам не бих се справил с това. Сега работим по 12 часа, Зимата не ни е сигурна. Дори и да е, пак като се върна в 8 вечерта не е възможно. В тази безработица каква работа да търся хем да и осигурявам всичко, хем да я гледам. За сега съм в строителна бригада и работим лятото от 7 до като се прибера става 8. Не знам какво да правя вече, че няма друга работа освен ако не завърша плануваното ми образование, пак заради това че се надявам да стигат парите за нея. Явно съм ме добър баща, че не виждам как сам ще успея без помоща която сега дава баба и и дядо и, които хем работят хем и пенсии взимат. Когато е болна, има кой да я гледа. Аз едва ли ще стоя в къщи с нея и ще има какво да ядем. Знам, има родители които успяват, но нямат избор. Аз имам. Тя щастлива ли ще е с хляб и сирене и кремвирши само? Когато порасне ще идва сама тук. И без това след развода заради нея се преместих до тях на 800м. Ще идва ако иска. Не ме нападайте пак, но не бих успял и ако някой даде идея как, бих направил всичко, защото 12 часа работа на слънце не стигат до никъде, а мечтите ми да уча не са надежни след това. Все пак ще уча де, заради шанса. Пък ме е малко страх, но бих работил и на вън ако трябва. И пак ще е при баба си. Идея нямам как да го наглася. Инак ми се къса сърцето като ме пита "Ще ме вземеш ли пак" Обещаваш ли?"

# 102
  • София
Не! Или-или! Или си баща, или си приятел - няма средно положение. Децата не се изненадват особено от строгостта, дори подозирам, че я очакват от родителите си, макар да се бунтуват и сърдят. Те си искат невидимия ластик, който ги свързва с родителите, защото в него намират сигурност.

Ами, не я глези с материални неща! ЗаведИ я вкъщи, вършете някаква работа заедно. Аз, например, покрай една друга тема се сетих, как обожавах навремето да се мотая покрай татко, когато той работеше нещо вкъщи (вярно, нашите не са разведени, но мисля, че примерът е удачен) - дали ще поправя печката, дали нещо друго, но аз си умирах да съм с него, защото той ме учеше и ми разказваше защо прави това, защо прави онова, дай ключ номер четири, дай синия кабел... Това са ми едни от най-милите спомени от детството, и хич не помня какво са ми купували.
След време, като порасне, решавайте заедно задачи по математика, учете урока по география - сто пъти повече полза и спомени ще има за детето от тези моменти, отколкото дали си й купил нова кукла.

# 103
Че моите злизнаци и без да са деца на разведени родители правят списъци и редят заръки за Коледа 2033. Строгостта няма нищо общо с това че, с майка й сте разделени. Напротив. Противно на мнението, че момчетата се нуждаели по-осезаемо от явната роля на баща в живота си, за считам, че момичетата са тези, до които винаги трябва да има здрава мъжка ръка /буквално и преносно/.
Именно защото сте разведени, т.е. вероятността контролът да е занижен е по-голяма, ти трябва ясно да заявиш позицията си на авторитет пред нея. Това не значи да я е страх от теб и да не смее да ти споделя.

П.П. Пиша ти като едно ей, такова мъничко момиченце като твоето, каквото аз бях преди 25 години.

# 104
Ще опитам, че признавам малко изтървах кончето. Последния път и казах "Чуеш ли името си и не дойдеш при мен няма кон" Даде резултат. Ще опитам да намеря баланс. А за уроците ми е мечта, дано иска и тя. Аз ще се радвам, че ми е страст да научавам нови неща и да търсим заедно информация и книжки и да учим заедно.

Общи условия

Активация на акаунт